Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster pera, nielen toho, čo ponúka svojím nevlastným dcéram, sa len málokedy pomýli a Woody to neurobil ani tu. Plno chytrých dialógov, ničím nenudia a hlavne, ten pocit, že napriek super tragickému príbehu vy stále máte taký dobrý pocit, vysoko zábavný. Špičkový Match Point to nie je, ale Cassandra prináša ten istý záujem režiséra: nie o zločin samotný, ale o jeho dôsledky. To znie teda až tak trocha seba-plagiátorsky, čo by Allena mohlo dostať až medzi slovenských ústavných činiteľov, ale to nebola jeho ambícia. Cassandra je ako tá speváčka Sandra. Všetci ju poznajú, no nepúšťajú si ju často, vedia, že to nie je vrcholné dielo, ale aj tak sa raz za čas k tejto tvorbe vrátia a stále z toho je príjemný zážitok. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

K obrazovce jsem usedal s tím, že zhlédnu film od Woodyho Allena, ale byl jsem připraven na Manhattan. A když najednou vidím nějaký Kasandřin sen, tak jsem měl chuť TV vypnout, JENŽE pak jsem zahlídl, kdo v tomto hraje a hned bylo vymalováno. McGregora mám v TOP 10 herců a Farrella jsem si dost oblíbil poté, co nějakou chvíli strávil v jedné Budce. Takže jsem film nevypnul a byl jsem připraven na vše. A musím říct, že nejsem zklamaný. Oba zmiňovaní hrají jako o život, takže jsem se nenudil. Navíc jsem ocenil i fakt, že Woody si pěkně pohrál s charaktery těchto postav (ze začátku je Farrell vykreslen jako ten riskující bez svědomí, aby se to pak obrátilo). Celou dobu jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami a přitom jsem si říkal, že tím, jak Woody oddaluje to, co má přijít, dám čtyři. Jenže pak přišlo něco, co jsem nečekal a proto dávám pět hvězd. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek Kasandřin sen stojí na osvědčeném motivu a lá "Zločin a trest" a na precizních hereckých výkonech ústřední bratrské dvojice, přičemž Colin Farrell mi tu opět dokázal, jak perfektním je hercem. Pochválit je však nutno také režii a hudbu, která je v patřičných okamžicích dokonale mrazivá a úderná. Holt Philip Glass je opravdový mistr. Děj je také zajímavý a vždy ne zcela předvídatelný a jeho konec je vskutku dokonalý. 5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po slusnym Match Pointu se Woody znova vrhnul na thriller a dopadlo to snad jeste lip. Pribeh sice na prvni pohled nepusobi kdovijak originalne, navic je to porad ten ukecanej Woody, takze se ani vetsinu casu nic moc nedeje a tim padem tady neni ani kdovijaka gradace deje, protoze tu proste neni co gradovat. Ale pak tam je par tak paradnich scen, ktery jsou skvele vygradovany a napinavy a celej film skvele ozivi. Prvni asi pulhodinku je to jen takova misty zdlouhava predstavovacka, pak se to preklopi konecne do ty thrillerovy roviny a nekdy pul hodinu pred koncem, kdyz uz to vypada, ze to pojede v klisovitejch neoriginalnich kolejich, zacne Woody prekvapovat. Navic to cely pusobi pekne realisticky a film se muze oprit o dva skvely herce, McGregor a Farrell jednak oba hrajou fantasticky a navic k sobe jako brachove perfektne sednou. Celkove mozna misty zbytecne rozvlacny, ale ve vysledku paradni drama s prichuti thrilleru. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám chápat význam slova "Allenovky". Přesněji řečeno spíše jednu jeho uzavřenou skupinu, samostatný, ucelený Woodyho žánr, a to sice "Allenovský" krimi-thriller. Začalo to Match Pointem, pak přišel Sólokapr a nakonec Kasandřin sen. Zjistila jsem, že se mi všechny tyto jeho filmy líbily, i když každý svým způsobem. Tento snímek začíná zcela nevinně, a končí zcela nečekaně. Dvojice bratrů v podání Colina Farrella a Ewana McGregora byla ztvárněna velmi věrohodně, po celý film mi přišli jako opravdoví sourozenci, a ne jen jako herci, kteří je hrají. Zejména Colin byl ve své roli ufňukaného a pesimistického Terryho naprosto přirozený a společně s "laskavým" Ianem táhnou celý film, který by, nebýt jich, vyzněl možná zcela jinak. Tím však nechci snižovat Woodyho uměleckou a tvůrčí osobnost. Umí vytvořit dobrý příběh se zápletkou a následným rozluštěním, u kterého si však nikdy nemůžete být jisti, že film skončí zrovna tak, jak tomu dané okolnosti aktuálně napovídají. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)
  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama