Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je libo koupel v cákancích krve? Zaplavat si ňadra ve vydloubnutých očičkách, potápět se ve vyrvaných zubech a sprchovat ve vytrhaných nehtíčcích? Pak směle nastupte do "Půlnočního vlaku" s vlezlým fotografem Leonem a staňte se svědky péče výkonného zaměstnance masokombinátu o pozdní cestující. První dvě třetiny příběhu se nesou ve znamení atmosféry, napětí, odhalování důvodů existence jatečního vlaku, hrátky s kamerou jsou fajn. Závěr už se bohužel pouze utápí v hektolitrech hemoglobinu a pokud vám tou dobou kolem obrazovky projde nezaujatý pozorovatel, nezbytně dojde k závěru, že jste choří úchylové, hnusní zvrhlíci a vůbec bude lepší s vámi přerušit veškeré styky. Určitě potěší nepřítomnost happyendu, ale na výrazné vylepšení dojmů to nestačilo - nechutnosti jsou to poslední, co mě na horrorech zajímá. Nejspíš si budu muset po dlouhé době oživit Barkerovu povídkovou předlohu, nicméně film se jí zřejmě držel jen velmi volně. 55% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vinnie Jones prvotřídní záporák, především on je to co táhne tenhle film. S kamennou tváří a jedním úsměvem. Dále kvalitní i po krvavé stránce, i když ze začátku mě ty efekty moc neoslovily (vymlácení očí například - dobrý nápad ale). Co přišlo na konec jsem fakt nečekal, docela úlet ale fungoval. Dobrý horor. (screeny) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ryuhei Kitamure. Jeho Aragami byl film, v jehož prostředku jsem si připadal stále jako na jeho začátku, protože se dějově prakticky nehýbal. Midnight meat train je tak posun vpřed. Příběh jednoduchý, avšak zajímavý. Konečně je tu horor, který se nebojí vizuálních nápadů a krve. Skvělá atmosféra, kterou možná kazí jen občasné utíkání "mimo prostory metra", kde už to není tak žhavé. Samotný Vinnie Jones pochopitelně nemá chybu a jeho "řezník" ve spojení s Kitamurovými nápady a kamerou je ozdobou filmu. Co na tom, že některé vizuální lahůdky jsou naprosto povrchní a ignorují například postavení postav v minulém záběru nebo směr jízdy metra. Tyhle lahůdky si divák prostě musí užít, aby ho ve ve strachu dovezli do podivuhodného závěru, který dává divákovi vzpomenout na to, že autoři si "vzali" pár nápadů z krátkého příběhu Clivea Barkera. Závěr je totiž docela tvrdá rána do oka divákovi a někdo po ní bude nadávat na zhovadilost a jiný si prostě řekne "Barker je Barker" a bude klid. Tak jako tak jde o jeden z vizuálně a kamerově nejzajímavějších hororů minimálně tohoto roku. Vždyť jen ta scéna s hlavou ... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Clive Barker je výborný spisovatel a Vinnie Jones je prostě bůh a ikona. Když je dal Ryuhei Kitamura, který se explicitního násilí a umělé krve rozhodně nebojí, dal dohromady, tušil jsem pecku. A měl jsem pravdu. Něco mi zde sice na plný počet chybělo, ale jinak nemám takřka co vytknout. Sympatické herecké obsazení, dobrá hudba, jednoduchý, leč originální příběh a hlavně VINNIE JONES JAKO ŘEZNÍK (Upřímně, umíte si dle jeho vizáže představit pro něj lepší řemeslo?) Takže dávám lepší čtyři s náběhem na plný počet... P.S.: A narážka na Forresta Gumpa byla špičková: "Life is like a box of chocolates" :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)

Reklama

Reklama