Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Recenze (537)

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky zaujímavý, plýživý vražedný thriller, okorenený krvou a brutalitou. Ale čo ho absolútne pochováva, sú nevhodné akčné kamerové vizualizmy a hlavne okato lacné digitálne efekty mordov. Film, ktorý by som akceptoval ako béčkový výplod experimentujúcich študentov, ktorí si neuvedomujú svoj talent a žáner v ktorom operujú a zbytočne sa znižujú k povrchnej popkultúrnej efektnosti, iba aby boli "in". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fungujúca kombinácia atmosféry a brutality. Skoro mi to v tomto ohľade pripomínalo najlepšie veci od Argenta. Gore je skutočne monumentálne, taký brutus ani nepamätám - asi najlepšie sú vypadávajúce očné buľvy Teda Raimiho. Finále môže niektorých zaskočiť, ale je presne v duchu predlohy a Barker sa práve takýmito bizarnými nápadmi preslávil. MMT nie je zápis do zlatého fondu žánru, ale je to rozhodne lepší horor než drvivá väčšina súčasnej americkej produkcie - všetky tie remaky, teenagerské slashery a otravne naťahované série typu Saw s prehľadom rozdrví svojím mäsiarskym kladivom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $83,361Tržby Celosvetovo $3,533,227║ teda miestami dosť nechutné ale za to na prekvapenie herecky slušne uhrané, kamerové filtri zapasovali a atmosféricky chytľavé a podmanivé /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ryuhei Kitamure. Jeho Aragami byl film, v jehož prostředku jsem si připadal stále jako na jeho začátku, protože se dějově prakticky nehýbal. Midnight meat train je tak posun vpřed. Příběh jednoduchý, avšak zajímavý. Konečně je tu horor, který se nebojí vizuálních nápadů a krve. Skvělá atmosféra, kterou možná kazí jen občasné utíkání "mimo prostory metra", kde už to není tak žhavé. Samotný Vinnie Jones pochopitelně nemá chybu a jeho "řezník" ve spojení s Kitamurovými nápady a kamerou je ozdobou filmu. Co na tom, že některé vizuální lahůdky jsou naprosto povrchní a ignorují například postavení postav v minulém záběru nebo směr jízdy metra. Tyhle lahůdky si divák prostě musí užít, aby ho ve ve strachu dovezli do podivuhodného závěru, který dává divákovi vzpomenout na to, že autoři si "vzali" pár nápadů z krátkého příběhu Clivea Barkera. Závěr je totiž docela tvrdá rána do oka divákovi a někdo po ní bude nadávat na zhovadilost a jiný si prostě řekne "Barker je Barker" a bude klid. Tak jako tak jde o jeden z vizuálně a kamerově nejzajímavějších hororů minimálně tohoto roku. Vždyť jen ta scéna s hlavou ... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoda preskoda toho konca. Ano chapem, predloha nepusti (ha ha :D), ale osobne by som si priala nejaky iny zaver. Inak velka spokojnost :) A btw, celkom by ma zaujimalo, kolko dostal Vinnie za rolu honorar, kedze za cely hodinu a tristvrte trvajuci film povedal jedno slovicko :D Vzdy som vedela, ze byt hercom je prima kseft :D ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jáchachamuhehe takhle jsem se už dlouho nepobavil. Vinnie Jones tam celej film chodí s megakillerskou držkou a porcuje lidi v metru. Klidně tam třeba celej den sedí s kamennym ksichtem na lavičce :D Bacha spoilery teď budou. Na konci se zjistí, že dělá pro jakýhosi démonickýho strojvůdce co těma lidma krmí ghůly, nebo co to bylo. No píčovina na kvadrát, ale bavil jsem se parádně. Vinnie Jones je skvělej, ta postava má šanci zkultovnět, a celý je to hrozně béčkově roztomilý. Má to taky dobrou hudbu a sympatickou ženskou herečku. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem jen tichý zedník na věčném božím CSFD-staveništi, jeden zásadní problém Půlnočního vlaku bych zmínil: Hlavní hrdina a divák zakouší v průběhu dění diametrálně odlišnou zkušenost – divákovi je sice slibován horor, respektive obskurní urban legenda, ovšem hrdina svým konáním ustavičně překlápí film do detektivky. Nesnaží se vyhnout nebezpečí, jak je u postav v hororech zvykem, ale směřuje k němu; snaží se dopátrat pravého stavu věcí. Vede to k tomu, že není hrůznými událostmi tak natěsno obemknut, protože z nich střídavě a navíc libovolně, jak se mu zachce, vypadává (když chce řešit vztah s přítelkyní, řeší vztah s přítelkyní, když chce pátrat po vrahovi, pátrá po vrahovi), a film proto nedrží kontinuitu v napětí, v níž tak vynikaly kupř. Hory mají oči nebo Blair Witch. To by až tak nevadilo, jenže film staví především na podle mě nevhodně zvoleném Vinnie Joneseovi (roztomilá perzifláž herecké šarže, tj. ještě o stupínek přepálená reminiscence na ostrého hocha z ritchieovských gangsterek). Vinnieho hodili producenti i na poster, aby jim zajistil rentabilitu snímku, a ještě před natáčením jistě sepsal čestné dobrozdání, jako se v Hollywoodu sluší. Divákovi je tedy pravý stav věcí zřejmý víceméně od začátku, zatímco hlavní hrdina se k němu musí dopátrávat, protože film mu řadu informací odpírá, na rozdíl od diváka, jemuž poskytuje vodítek až moc; zřejmě proto, aby se mohl v klidu opájet brutálními intermezzy. Samozřejmě, spousty filmů kombinuje horor, detektivku a gore scény (dva nejslavnější za všechny: Mlčení jehňátek a Sedm), ale tenhle to dělá dost pokoutním, totiž ne zcela funkčním způsobem. P.S. Jestliže by se podoba mezi hlavním hrdinou a Clivem Barkerem dala přičíst náhodě, jak vysvětlit jejich totožné, pouze prohozené iniciály? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,On věděl, že to přijde. Že ho nahradíš. Je to privilegium. Závidím Ti. Teď služ. Stejně jako my. Bez otázek“..... Fotograf fotí, zabiják nefotí. A když si zkříží cestu, mělo by to bejt zajímavý. Bohužel většinu času mi uniká smysl tohoto filmu. A vidět jej jen kvůli ránám palicí do hlavy, při kterých vyletěj oči z důlků, či že 2mi ranami hlavu sundal, mi připadá stejně podivný jako chování lidí zde. Nemám nic proti obsahu, je tu všechno: sadistický zabiják, krev, tajemno, přítelkyně, která to má ráda, nebezpečné noční město. Tohle prostě za normálních okolností musí bavit! Vlak není špatnej, jen strojvůdce je nějakej divnej! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se podívat na jatka. 2.) Zjistím, proč je lepší nejezdit posledním metrem. 3.) Zajímá mě, kde najít námět na perfektní fotografie. 4.) Jsem začínající fotograf a pokročilý sadista. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robb Williamson a Johannes Kobilke: 1. Strange, Strange Dark Star - Iconcrash [4:43] ,2. Whenever We Come Back Breaking The Jar [4:04] ,3. Blue Hands - Manakin Moon [4:53] ,4. Today's Remains - Three Dot Revelation [4:01] ,5. S.O.S. Anything But Love - Apocalyptica [5:19] ,6. Dismemberment Express - Slvtn [4:26] ,7. Recluse Alu [5:22] ,8. Leon's Obsession - Robert Williamson/Johannes Kobilke [5:10] ,9. Great Big Sleep - The Second Coming [4:15] ,10. Briton Load - Illusion Of Order [3:46] ,11. Nacatl - Jason Hayes [4:09] ,12. Scabs - Penetrator [4:04] ,13. The Human Condition - Digital Dirt Heads [5:25] ,14. End Credits - Robert Williamson/Johannes Kobilke [2:57], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby šli dva režiséři proti sobě. Jeden tvrdí muziku s každou další vraždou, zatímco druhý pobízí mistra Coopera, aby hrál tím dramatičtěji a seriózněji, čím krvavější je celé vlakové podloží. A jakkoli mám Bradleyho herectví rád na sto způsobů, sem s výjimkou několika romantických scén zkrátka nepasuje. Navíc kvůli překvapivě špatné Leslie Bibb a celou druhou polovinu očekávanému závěru nepřišlo žádné překvapení nebo fajn pointa, jen přehnaně výživná barkerovina. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem v hororoch podzemie, metrá, vlaky a urban legend. Polnočný vlak všetky tieto aspekty dokonale napĺňa. Je to tvrdý horor pre dospelých. Na nič sa nehrá. Ide rovno k veci. Sekerami, kladivami, nožmi. Záver je šokujúci napriek tomu, že neobsahuje „klasický“ šokujúci zvrat á la Šiesty zmysel. Je šokujúci v zmysle, akí krutí tvorcovia sú voči sebe, postavám a divákom. Mimochodom, v čele producentov stál Clive Barker, podľa ktorého poviedky Půlnoční vlak smrti tento  drsný a pochmúrny krvák vznikol (v češtine vyšla napr. v zbierke První kniha krve v r. 1994). Hoc natiahnuť len poviedku na celovečernú minutáž v histórii kinematografie nie vždy dopadlo dobre, tentoraz to vôbec neudiera do očí, keďže zápletka je síce jednoduchá, ale v pohode by vystačila nie iba na poviedku, ale ak aj nie na plnohodnotný román, tak na dlhšiu novelu určite. Pôsobivá „mestská historka“ oplýva parádnou atmosférou, v rámci možností pôsobivými hereckými výkonmi (minimalistický Vinnie Jones, fajn Bradley Cooper, jeho partnerka), miestami neskutočne esteticky vyhrotenou vizuálnou štylizáciou a podľa mňa nesamoúčelným násilím (odnesie si to v drastickom cameu nielen Ted Raimi, ale i Quinton 'Rampage' Jackson, s ktorým sa Cooper stretol o dva roky neskôr v A-Teame). Hodina a pol je tak akurát, aby to nezačalo nudiť. Zmien oproti poviedke je relatívne málo resp. nie sú príliš dôležité (napr. v poviedke by ste márne hľadali partnerku alebo policajtku). Diváci na film žiaľ nepočuli: pri rozpočte 15 miliónov ich na celom svete zarobil ledva 3 (!). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kurevskej mega namrd. Film sice neni ciste horor, ale spis hororovej thriller, takze tu jsou bohuzel i sceny mimo metro, ktery misty trochu nudi, i presto, ze je pribeh celkem zajimavej, ale jakmile se dej odehrava v metru, tak je to fakt brutalni rezba. Krev caka na vsechny strany, par paradnich gore a libova smrt Teda Raimiho. No a navic tu radi hyper dokonalej Vinnie Jones s kladivem, kterej behem filmu rekne jedno slovo a celou dobu se tvari desne nasrane. No a konec je taky hodne zajimavej, skoro az tak, ze by si zaslouzil nejakej prequel, na druhou stranu sem se nemoh ubranit pocitu, ze jsem to zaverecny odhaleni uz nekde videl, ale je mozny, ze sem to pouze cet v Barkerovo povidce. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Barkerova povídka je především o Městě a teprve až pak o vlaku, řezníkovi a krvi. Ve filmu je tomu přesně naopak, ale v zásadě to příliš nevadí. Jde totiž o precizní podívanou, která funguje od začátku až ke stylovému konci a která se, příběhově, nikoli atmosférou, předlohy drží poměrně věrně. Změny oproti povídce, v čele se skvěle sednoucím Jonesem, jsou pochopitelné a neměly by vadit ani ortodoxním fandům Barkerových literárních začátků. Drobným bonusem pro znalce budiž cameo Teda Raimiho, který opět předvede přesně to, co se od něj očekává. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vinnie Jones prvotřídní záporák, především on je to co táhne tenhle film. S kamennou tváří a jedním úsměvem. Dále kvalitní i po krvavé stránce, i když ze začátku mě ty efekty moc neoslovily (vymlácení očí například - dobrý nápad ale). Co přišlo na konec jsem fakt nečekal, docela úlet ale fungoval. Dobrý horor. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo exkluzivníííí!!!! Bohudík jsem netušil, že to natočil Kitamura, takže jsem byl od začátku docela překvapen, co se to vůbec na obrazovce děje, bohužel na druhou stranu jsem měl film za něco serioznějšího ... Ale časem jsem pochopil, že tady o serioznost filmu rozhodně nejde, jako spíš o moderní oslavu GORE!!! Vypněte mozek, nic nečekejte, jen se bavte!! Nářez, excelentní gorefest, špičkové herecké výkony a ABSOLUTNÍ zvukový a HUDEBNÍ doprovod!!!! Velice nenáročný horror, ale v poslední době vyloženě skost!! Myslel jsem, že již "tradičním" gore řezničinám odzvonilo, ale tohle je krásně připomnělo a oživilo ... není to splatter, není to exploiter ... tohle je prostě horror-slasher-GOREfest ... Výýborný!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rozehráno je to podobně jako zápas Česko - Holandsko z Eura 2004: dynamicky, napínavě, svižně, s parádně vlezlou undergroundovou atmosférou. Vinnie Jones s tváří skálopevnou ještě více než obvykle tu s pomocí své výstavní chromované palice razítkuje nebohé hlavy uživatelů posledního nočního metra. Krví se nešetří, drsnými záběry už vůbec ne. Jenomže po velmi dobré hodině přichází finální rozuzlení, při kterém jsem si najednou připadal jako na LV-426 a které jsem fakt nepobral. Dobrý film s divným koncem a se zvláštní hudbou. 70% ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Tak tady se krví rozhodně nešetřilo. Dokonale brutální krváček, který vás nenechá ani na vteřinu v klidu. Takovéto noční vlaky metra bych klidně zavedl i u nás ... výtržníci kteří metro ničí, by byli sami ničeni. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, herci výborní, děj hodně zajímavý, atmosféra velmi slušná, závěr podivný, ale rozhodně originální a krve si užijete do sytosti. No a v metru se takhle k večeru už chvíli necítím moc dobře. ()

Reklama

Reklama