Reklama

Reklama

Soukromá válka pana Wilsona

  • USA Charlie Wilson's War (více)
Trailer 2

Charlie Wilson je průměrný americký kongresman, který se raději než ve velkých politických otázkách angažuje na bujarých večírcích. Nečeká se od něj nic převratného, přesto se zapíše do historie. Během jedné párty v bublinkové koupeli, s půvabnými děvčaty a kokainem, zahlédne zprávy z Afghánistánu, kde se místní marně brání Rudé armádě. Wilson, "obyčejný chlápek se srdcem na pravém místě", sice neopustí svou láhev výběrové whisky, zato se v něm cosi zlomí. Podaří se mu vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Některé věci by vážně měly zůstat v soukromí. Ať už v soukromí rodiny pana Wilsona, amerických kin nebo ve střižně pana režiséra. Podle obsahu byl Charlie Wilson „devkař, alkoholik, příležitostný uživatel drog a kongresman.“ Jestli se tohle Amíkům líbí, ať přijedou k nám, my takových exotů máme plnou sněmovnu i parlament. Sice nemají ani dohromady takové zásluhy, jako Wilson, zato je s nimi ovšem mnohem větší sranda. (Filmfest Hurghada 2012, 35/67) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no, neviem, Tom Hanks už dokázal veľakrát, že hrať vie (Forrest, Cast Away, Philadelphia, Road To Perdition, Green Mile), tekže sa nejako veľmi snažiť nemusí, uverím, že je skvelý herec tak či tak - no napriek tomu mu to v roli chlapáckeho a pôžitkárskeho kongresmana ide, má šarm, má vtip, má štýl, zvláda to, Juliu Roberts nemám rád od chvíle, keď som ju prvý krát vôbec uvidel, takže táto úloha vrcholne nesympatickej typickej americkej bohatej paničky, ktorú zachránil Ježiš Kristus, je nesmierne skostnatelá, trtká ako sučka (určite 90% orgazmov len predstiera - ak vôbec!) a chladná harpia, jej sadla, no jednoznačne najlepší bol syn gréckeho výrobcu limonád a agresívny špión CIA v podaní P.S.Hoffmana; réžia je viditeľne v rukách skúseného človeka, jemný humor veľmi poteší a tempo vás veľmi pohodlne prenesie cez celú hodinu a pol až k záveru bez toho, aby ste sa nudili; lenže nejako mi nesedela tá americky hrdinská poloha, ku ktorej sa scenár zvrtol, neviem . . .; každopádne, pri scénach v kancelárii, keď okolo Hanksa pobehovali jeho asistentky a sekretárky, som mal chuť byť Charliem Wilsonom! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl kto a ako ťaha za"nitky"USA.Pohľad do zákulisia politických propagand,manévrov zobrazených iróniou a štipkou humoru.Tento snímok určite nikoho neurazí,snaď poteší stretnutie hereckých"veteránov"v príbehu o mužovi,ktorý dokázal vyhrať"sám"tzv.studenú vojnu.Trocha pochvaly,vzápäti opäť kritiky na vládu spojených štátov prostredníctvom réžie prekvapí,avšak v dnešnej dobe nijako neohúry..!Silné 4* ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

WTF? Rozmenené na drobné. Neskutočná nuda. Milión zbytočných rozhovorov, ktoré sú síce založené na skutočných udalostiach, ale aj tak.. Jedno trápne klišé za druhým, prekvapujúco podpriemerný Hanks, ktorý strúha nechutné grimasy, nezaujímavá Julia Roberts, nevýrazný (ale z ďaleka najlepší na pľaci) Hoffman atď. Chýba mi tu akákoľvek výraznejšia scéna, postava, ktorá by dokázala niečím zaujať alebo sa aspoň výraznejšie vryť do pamäti. Žiaľ ďalšie znechutenie z umelo vykonštruovaného filmu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu nudné, trochu politické, trochu satirické, ale tak nějak byť asi jeden z lepších drama/komedie filmů, i tak upadl do zapomnění s tím, že tuto recenzi jsem měl napsat již před deseti lety a dnes si již nemůžu vzpomenout, o čem to bylo plus mínus. Je vím, že ten konec je věc, kterou USA nedozírně prohráli. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Ke konci filmu dostane Charlie Wilson od Afghánců darem jeden Stinger za to, že jim pomohl získat tyto zbraně na obranu. V rozhovoru skutečný Charlie Wilson řekl, že tento Stinger stále má, je to jedna z jeho nejcennějších věcí a je v jeho domě na čestném místě. (HappySmile)
  • Charlie Wilson je pozván na párty Joanne Herringové do jejího domu, kde na zdi visí její malba v životní velikosti. Ve skutečnosti je to replika obrazu Johna Singera Sargenta "Madame X", kde byli přikresleny rysy Julie Roberts. (HappySmile)
  • Snímek byl inspirován stejnojmennou knihou amerického novináře Georga Crilea. (Olík)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama