Reklama

Reklama

Soukromá válka pana Wilsona

  • USA Charlie Wilson's War (více)
Trailer 1

Charlie Wilson je průměrný americký kongresman, který se raději než ve velkých politických otázkách angažuje na bujarých večírcích. Nečeká se od něj nic převratného, přesto se zapíše do historie. Během jedné párty v bublinkové koupeli, s půvabnými děvčaty a kokainem, zahlédne zprávy z Afghánistánu, kde se místní marně brání Rudé armádě. Wilson, "obyčejný chlápek se srdcem na pravém místě", sice neopustí svou láhev výběrové whisky, zato se v něm cosi zlomí. Podaří se mu vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (496)

Lima 

všechny recenze uživatele

„Charlie, nikoho nesere nějaká škola v Pakistánu.“ – „V Afghanistánu.“____Pokud se člověk neztratí v přehršli košatých dialogů, vychutná si Nicholsův cynický pohled na to, jak netakticky vedou USA svůj boj o šíření vlivu ve světě. Jak jde o posílení armády – zde konkrétně afghánských mudžahedínů - neváhá vysolit třeba i miliardu na protiletadlové střely a zbraně všeho druhu, ale přitom tom druhém, mnohem závažnějším kroku – poválečném vybudování infrastruktury, škol, zdravotnictví atd. – chybně škudlí jako strýček Skrblík, což se pak obrací proti ní samotné. Současné události v Iráku svědčí o tom, že ne tak zcela se administrativa Spoj.států z afghánsko-sovětské války poučila, závěrečná Wilsonova slova pak mluví za vše. Hanks jako požitkářský kongresman byl dokonalý. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

WTF? Rozmenené na drobné. Neskutočná nuda. Milión zbytočných rozhovorov, ktoré sú síce založené na skutočných udalostiach, ale aj tak.. Jedno trápne klišé za druhým, prekvapujúco podpriemerný Hanks, ktorý strúha nechutné grimasy, nezaujímavá Julia Roberts, nevýrazný (ale z ďaleka najlepší na pľaci) Hoffman atď. Chýba mi tu akákoľvek výraznejšia scéna, postava, ktorá by dokázala niečím zaujať alebo sa aspoň výraznejšie vryť do pamäti. Žiaľ ďalšie znechutenie z umelo vykonštruovaného filmu. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FOR $5,000 EVERY TWO YEARS YOU GET TO CALL ME CHARLIE AND FOR 10,000 YOU CAN CALL ME BETTY SUE AND I'LL CLEAN YOUR RAIN GUTTERS." -------- Film môže poskytnúť zaujímavý pohľad zvnútra na Operáciu Cyklón, hlavne však ponúka nevšedný herecký výkon P.S. Hoffmana, ktorému "sekunduje" vynikajúci Tom Hanks. To je ale bohužiaľ všetko, čo od Wilsonovej Vojny nakoniec dostaneš. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Rozkošně ironický a výborně obsazený satirický šleh! Vlastně jsem ani nečekal, že podobné téma lze zpracovat natolik vtipně a neotřele (i když drobné srovnání s Obchodníkem se smrtí se nabízí samo), přičemž se nikam nevytratila ta potřebná prostořeká trefnost. Philip Seymour Hoffman a Tom Hanks jsou jako vždy bezchybní a některé jejich hlášky aspirují na zkultovnění (potlesk pro scénáristu!). A nakonec - byl bych se oháněl i vyšším hodnocením, ale ten (hvězdy a pruhy) začátek konce nebo spíš konec začátku, jak je libo, oslavující dalšího z amerických hrdinů je příliš neotesaný a sebeoslavný. Také smůla, že kdyby nebylo několika zeleninových kadeřnických úletů, ani bych nepoznal, že se s libertinem Charliem pohybuji 80. léty...:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tyhle filmy miluji. Chytré dramaticko-satirické komedie o věcech, které sice vypadají neuvěřitelně, ale doopravdy se staly. Soukromá válka pana Wilsona nabízí scénář plný extra suchého humoru, okouzlující trojici hlavních postav (lepší představitele vybrat nešlo), skvělé scény jako první setkání Wilsona a "Guse", rozhovor v koupelně, audienci u pákistánského prezidenta, návštěvu uprchlického tábora i sestřelování vrtulníků... Filmu dávám čtyři a půl hvězdy, které zaokrouhluji nahoru, protože se mi zkrátka chce. Jo a taky za to vytřískané okno v kanceláři a za závěrečný citát.__P.S. Na DVD jsou sice jen dva dokumenty, z toho jeden (Kdo je Charlie Wilson) je ale překvapivě zajímavý. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Pomocnice Charlieho Wilsona v jeho senátní kanceláři byly samé krásné štíhlé dívky přezdívané "Charlieho andílci". Avšak jeho hlavní asistentka, kterou hrála Amy Adams, byl ve skutečnném životě muž - Charlie Schnabel. (HappySmile)
  • Náušnice a prsten, které ve filmu nosí Julia Roberts stály dohromady 3,5 milionu dolarů a herečku kvůli nim na natáčení doprovázeli dva bodyguardi. (Reiniš)
  • Ke konci filmu dostane Charlie Wilson od Afghánců darem jeden Stinger za to, že jim pomohl získat tyto zbraně na obranu. V rozhovoru skutečný Charlie Wilson řekl, že tento Stinger stále má, je to jedna z jeho nejcennějších věcí a je v jeho domě na čestném místě. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama