Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (457)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další variace na zparchantělého omeno-orphanovského bastarda. Prvoplánové? Určitě. Předvídatelné? Stoprocentně! Otřepané? Na to vemte jed! Zábavné? Jak sviňa!!!! V záplavě céčkových hororů posledních let opravdu svěží vánek, nesázející na množství vyhřezlých střev a detailních záběrů vivisekcí. Jen ta Bridget by se asi mělá dál držet svého kopyta (obtloustlých zamindrákovaných třicátnic). V tomhle žánru je tak trochu jako Arnie v Juniorovi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým se dospělí bojej jednoho fagana, což už je dneska zcela běžná situace, učitelé by mohli vyprávět. Na ně může kdejakej harant klidně střílet z bouchačky a jediný co učitel může udělat, že haranta slušně požádé, zda-li by na něj mohl přestat střílet a neodrecitoval by básničku od Karla Hynka Máchy, aby neporušil faganova práva, ale já říkám hovno s touhle připosraností a jestli mě ty smrade ještě jednou narušíš výuku, tak se s tvojí palicí bude hrát finále ligy mistrů ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 vypadá na první pohled hrozně hezky a stylově. Jenže jakmile se trapná Renée objeví na plátně, je celý tajuplný příběh na půl zabitý. Já prostě nedokážu zapomenout na její hvězdný manýry, který tenkrát předvedla na festivale v Karlových Varech. Její průměrná herecká kariéra zde ztvrdila, že je to fiflena na eNtou. Pravda, v Cold Mountain překvapila, koho mohla. Ale já jí to chování, jednání a hlavně hraní prostě vůbec nežeru. A v tomhle filmu už určitě ne. Odsírá to ale i příběh samotný. Nejdřív to totiž vypadá hrozně dobře a zajímavě. Poté se začnou dít nelogické věci (pro Renée a její mozek možná naprosto postačující) a celý ten příběh jde do háje i s nápadem. A konec samotný to jen k mé radosti naplno dovrší. Dva roky se čekalo až film dorazí k nám, divákům. Byl bych radši, kdyby tam zůstal a ani se neukazoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $13,261,851Tržby Celosvetovo $29,302,804Tržby za predaj DVD v USA $4,751,848 //počet predaných kusov 261,754║ Technicky dobre zvládnutý horror, ktorý má slušné napätie, dobre gradujúci dej. /65%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Následující komentář se může považovat za spoiler, pokud nejste tak bystrý jako já a nevěděli byste jakým směrem se film bude ubírat, dál nečti. Dřímají ve Vás pochyby, zda-li si pořídit potomka? Snažíte se najít odpovědi na otázky typu: „Jsem už na to připravená/ý?“ , „Budu si vědět rady?“ , „Budu dobrá/ý matka/ táta?“ . Koukněte na tento horůrek a pochybnosti budou rázem pryč. Já už vím, že dokud nějaký Einstein nevynalezne detektor démonů popřípadě nějaký Edison nevymyslí démonovzdorný neopren, matka ze mě nikdy nebude. Co kdyby moje roztomiloučká holčička podělila syndrom Samara nebo dokonce Lillith? Děkuji, necu.. Radši budu vlastnit psí stanici :o) Horory postavené na vraždících holčičkách mě pokaždé pořádně vyděsí. Jodelle Ferland byla perfektní. Are you scared? Bojím! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť čudný nie je trestný čin.“ Bože prečo. Nezáživné, slabé, hlúpe (!), hysterické, otravné a protivné divadlo na tému „čudné deti“ (ďalej napr. SIROTA, INŠTITÚT GODSEND). Snímka (inak talentovaného, nakrútil PANDORUM) režiséra vyniká neznesiteľnými výkonmi opuchnutej Zellwegerovej a hnusnej Jodelle Ferlandovej, odporne predvídateľným dejom (SPOILER keď postava povie, že má strach zo sršňov, zabijú ju sršne, to je jasné SPOILER) a trápnymi ľakačkami (hrdinka obracia v tichom dome v rukách budík, budík začne nečakane zvoniť... TOHO sa mám báť?). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela prijemny prekvapeni. Problem filmu je, ze to, co se tu deje, by se klidne stihlo odvypravet za polovinu casu, takle jsou tu roztahany dlouhy casy mezi jednotlivejma atmosferickejma zalezitostma. Navic o co tu jde mi bylo jasny nekdy po 10 minutach a film to jakoze necekane odhali az nekdy v polovine. Proste jako celek nic moc, Jodelle je sice fajn a na podobny postavy se hodi, tentokrat to ale kazi dost mizerne hrajici Renee, ktera uz se bohuzel ani nemuze spolehnout na svuj kdysi roztomilej xichtik a pusobi uz dost sesle. Ale ty hororovy sceny a jednotlivy zabiti jsou fakt desne libovy a to tak, ze mam skoro az chut dat tu ctvrtou hvezdicku, ale precejen lepsi 3* tomu odpovidaj vic. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, jak budu psát komentář plný vtipů na odulý a krajně nesympatický ksicht Renée Zellweger, ale nakonec se ukázalo, že ona není v Case 39 tím nejhorším. Herecky ji jistě trumfuje představitelka dětské záporačky, které nevěříte ani mrknutí oka, v ostatních ohledek pak film zachází na smrad neoriginality a extrémní nudy. Zbytečné digitální efekty to pak jen pohřbívají. Ten jeden bodík je za povedené úvodní scény s původními rodiči. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní thriller, který mírně připomíná Orphan. Zde se hraje spíše na tajemno a nadpřirozenost, Orphan byl "genetický omyl". Renée Zellweger hraje slušně, občas mě rozčiloval její hlásek, který chvílemi připomínal hlas dítěte, s kterým se zrovna bavila. Její pištění při vyhrocených scénách bylo také velmi zvláštní. Příběh nijak originální, ale přesto přinesl kvalitní scény (hmyz v koupelně). Celkově se nedá moc mluvit o hororu, protože skutečně nervy drásající a strašidelné scény jsem moc nezaregistroval, ale jako návod, jak se zbavit neposlušného dítěte, skvělé. 70% 14.03. 2010 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zprvu celkem dobrým začátku s nasraným fotříkem, se zase rozehraje dobře známej příběh o ztělesněným zlu a jde to od 10ti k 0, ne že by to teda bylo vyloženě špatný, ale nic novýho pod sluncem a mnohdy to je docela stupidní, navíc Renée Zellweger se sem moc nehodí, sama by asi chtěla něco hereckýho předvést, ale nemá moc co, může tak maximálně pištět a utíkat, naproti tomu Jodelle Ferland sice má co hrát, ale moc sem jí to nevěřil. Průměr, ale zabavilo to a vraždy rozhodně vynalézavý ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zaneprázdnená sociálna pracovníčka dostáva k 38 prípadom, na ktorých pracuje, prípad číslo 39. Ten sa zdá byť klasickým prípadom, kedy dieťa musí odolávať zneužívaniu zo strany rodičov. Keď ale rodinu navštívi, zisťuje, že tento prípad nie je rozhodne obyčajný a že sa v domácnosti odohráva niečo tajuplné. - Myslel som si, že som tento horor pred pár rokmi dosť nadhodnotil, ale po opätovnom pozretí som o tých piatich hviezdičkách úplne presvedčený a už dlho som nevidel niečo, čo by ako horor fungovalo podobne ako Case 39. Scenár tu je naprosto vynikajúci a jeho prevedenie do finálnej podoby je úžasné. Výber Jodelle Ferland do úlohy dievčatka je vynikajúcou volbou, pretože toto dievča sa pre tento žáner narodilo a vo výborne zvolených kostýmoch vyzeralo ako dieťa gotiky. Nemám v hororoch rád Hollywoodske herečky, ale táto pani Renée Zellweger tu naprosto hviezdi a každá jedna scéna s ňou je presvedčivá. Atmosféra je miestami hodně hustá a niektoré scény patria k tomu najlepšiemu z 2000s. V podstate celé to budovanie príbehu a to, že tvorcovia nechávajú dosť možností pre fantáziu diváka, mi na tomto snímku imponovalo najviac, pretože je tu použitý ten najfunkčnejší prístup k tomuto žánru a mohli by sa z tohto učiť všetci béčkoví tvorcovia. Podarila sa aj technická stránka s velmi štýlovou kamerou, creepy soundtrackom a výbornou grafikou efektov. Záver je výborne zvládnutý a len umocnil môj pocit uspokojenia. O negatívach k tomuto filmu nemôžem nič napísať, pretože som žiadne nenašiel. Pár vonkajších faktorov vplývajúcich na tento horor sa ale nájde. Hlavne ten, že v roku 2009 vyšiel dosť podobný horor, ktorý je zároveň mojím najoblúbenejším moderným hororom. Táto téma mi jednoducho sedí. A je tu aj jedno sklamanie. Režisér v roku 2009 vydal v USA dva špičkové horory a potom sa vrátil do Nemecka a začal tvoriť TV produkciu, čo je obrovská škoda, pretože jeho talent je bez hraníc. + Jodelle Ferland + herec z Jigsaw + herec z The Midnight Meat Train a 10 Cloverfield Lane + herečka z The Babadook + 2 herci z iZombie + 2 herečky z iZombie + herec z The Whispers a The Exorcist + herečka z Annabelle a Annabelle: Creation + herečka z Dawn of the Dead + herečka z Leprechaun: Origins a iZombie ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Obloženie skvelé, ale scenár kulhá - najobvyklejší syndróm filmovej tvorby opäť prehovoril. ps: Renée mi začína vadiť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že nejděsivější bledou, černovlasou dívenkou, je Esther z geniálního počinu Orphan. Po zhlédnutí Případu číslo 39 si však myslím, že jí, zcela právoplatně, bok po boku může stát Jodelle Ferland. Snímek možná nabízí spoustu klišé a otřepaných žánrových postupů, vše však vynahrazuje patřičně vytvořená atmosféra a ta "little devil bitch" v podání parádní Jodelle. Ze začátku máte možná myšlenky týkající se zlých rodičů, kteří týrají svou ubohou dcerku. Jenže s postupujícím časem je stále více jasné, že věci se mají zcela obráceně. Ve scéně, kdy Lilith hovoří s Bradleym Cooperem, je jasné, že ten chlapec špatně skončí. A taky, že jo. Chudák, ten si tedy užil. Opravdu dost brutální útok. Mně se film líbil a všímat si nějakých nelogičností, jako, že ta malá ďáblica dokázala začarovat kohokoliv, objevit se kdekoliv, ale z kufru auta se dostat nedokázala, nemá smysl:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľný film, ktorého spracovanie je rovnako rozpačité ako jeho postprodukcia. Nerád porovnávam filmy, ale keď sa v tak krátkom časovom rozpätí objavia dva, ktoré majú takmer identický námet, tak to inak nejde. V porovnaní s filmom 'Orpahn' je tento naozaj len malou opustenou sirotou. Renée Zellweger bol castingový omyl roka, naopak Jodelle Ferland bola ultimátna voľba a práve tá držala film pri živote. Napätie je stupňované len príležitostne, dlhodobo kvalitnú atmosféra vo filme nehľadajte. 55%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

"Chce znát vaši představu pekla a nechá vás ji prožít!" Tenhle rok, rok 2009 v žánru "dětského zla" bezvýhradně opanovala Orphan a případ Lillith Sullivanové z jejího účinného kouzla vlastně jen tiše těží. Hlavním průšvihem Case 39 je neschopnost dát funkci strachu tak, aby strach začal fungovat sám o sobě. Vyprávění je natolik chladné a sterilní, že vlastně nedokáže navázat jakoukoliv osobní, intenzivní vazbu na diváka, tedy alespoň u mě se to za celou první třetinu filmu nepodařilo. Naopak ta druhá, z mého pohledu nejpřesvědčivější část filmu, odkryla další zásadní problém - sice velký odstup mezi syrovou, uvěřitelnou realitou á la Orphan a příliš konkrétní, obraznou fikcí, která už nedává mnoho prostoru samotné fantazi příběh spoludotvářet. Navíc očekávaný závěr udělal z dramatického případu poněkud melodramatický precedens. Premisa se zkrátka nemusí vždy stát devizou a přesně naopak. Christian Alvart prostě zachytil obrazy, avšak podle mě se mu do nich nepodařilo nachytat dostatek autentické atmosféry. Tudíž hodnotím jako slušný průměr a přidávám malá plus za vcelku přesně padnoucí hudební doprovod a jeden šibalsky laškovný úsměv Renée. [final rate: 55%] ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Renée Zellweger už nikdy nebude hrát plně kvalifikovanou sociální pracovnici - holka pěkně pohořela! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Hahaha... Nešlo si nevzpomenout na Orphana. Pravda, tamní mrňavá zmije trpěla trošku jinou '' chorobou '', ale výsledný pocit z hlavního zlosyna ( zlodcery ?) byl u mě stejný, tudíž výborný. Hudba perfektně sladěná s dějem a Renée ? Opět na mě udělala dojem. To všechno dotvářelo perfektní thrillerovou atmosféru a už dlouho jsem neměl pocit, že je tady nějaký film podhodnocený. Jedinou výtku bych měl k závěru. Kdyby tvůrci přidali pár minut, abychom viděli, co se s hlavní postavou dělo dál, byl bych spokojen na 5 hvězd - takhle je to '' jen '' 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O v tomto případě odulé Reneé Zellweger platí to, co o mnohých jiných herečkách, které dostaly Oscara a jaksi zapadly mimo záběr producentů. Pokud si vezmeme její Chicago, Těžkou váhu, Návrat do Cold Mountain nebo Miss Potter, tak už je to takřka dobrých deset let. Tady coby sociální pracovnice dostává znepokojivý případ roztomilé holčičky, ze které se stává méně roztomilá holčička (však to dobře známe) a velmi brzy se okolo ní začnou dít podivné věci v podobě ošklivých nehod některé z vedlejších postav (mrazivá hmyzí sekvence v koupelně naprosto vede). Velmi slušné tři hvězdy!! ()

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama