Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet činil 90 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Barbar Conan je fiktivní postava, kterou vytvořil ve svých fantasy povídkách americký spisovatel Robert E. Howard. Po Howardově smrti řada autorů Conanovy příběhy rozvíjela (např. Lyon Sprague de Camp). Knihy o Conanovi začal překládat do češtiny Jan Kantůrek, po něm následoval např. Stanislav Plášil. Nejdříve pod hlavičkou nakladatelství Mustang, později pod svým vlastním nakladatelstvím Viking. (Danny F.)
  • Během natáčení jezdecké scény kůň zakopl o kámen, načež spadl na Jasona Momou, kterému málem rozdrtil nohy. Herec se po natáčení přiznal, že myslel, že je to jeho poslední chvilka na vlastních nohou, a otřesený se musel uchýlit do šaten. (Beckett51)
  • Nová filmová verze fantasy R. E. Howarda se chystala prakticky už od doby, co se v kinech objevil Ničitel Conan (1984). (LEGACY)
  • Velká část filmu byla natočena v Bulharsku. (Zdroj: HCE) (Krouťák)
  • Postava barbara Conana se poprvé objevila v povídkách Roberta E. Howarda v roce 1932, Conan tak stál u zrodu žánru fantasy a o dvacet let předběhl neobyčejně populární knihy J. R. R. Tolkiena. (Zdroj: HCE) (Krouťák)
  • Snímek měl původně režírovat Brett Ratner. (Zdroj: empireonline.com) (oje)
  • Ešte vo fáze rokovaní s filmovými producentmi, podstúpil hlavný predstaviteľ, Jason Momoa, kvôli svojej úlohe 6-týždňový intenzívny tréning bojových umení na akadémii v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Odkaz na kuse látky, ktorú poslal Conan v ústach katapultovaného zlosyna, je napísaný v runovom písme. (Danny88)
  • Rose McGowan (Marique) si svojho času mala zahrať Červenú Sonju, hrdinku z pripravovaného filmu, ktorý sa odohráva v rovnakom svete ako Conanove príbehy. (Macejko)
  • Conan je už druhá "barbarská" úloha Jasona Momou. Prvou bol Khal Drogo zo seriálu Hra o tróny (od r. 2011). (Macejko)
  • Podľa Rose McGowan, ktorá si vo filme zahrala zlú čarodejnicu Marique, trvalo denne šesť hodín, kým ju zamaskovali. Začínali preto už od 2:30 ráno. (Steny94)
  • Ron Perlman, ktorý hrá Corina, nadaboval samotného Conana vo videohre "Conan" (2007). (m.a.t.o.)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama