Reklama

Reklama

Neodolatelný

  • Austrálie Irresistible (více)

Obsahy(1)

Sophie Hartley (Susan Sarandon) je přesvědčena, že ji někdo sleduje. Největší podezření má na manželovu (Sam Neill) spolupracovnici, krásnou Maru (Emily Blunt). Čím déle to trvá, tím více si myslí, že Mara chce její děti, jejího mažela a to nejvzácnější, její život. Ale Sophii nikdo nevěří. Jsou její stavy paranoické? Nebo je Sophie v síti, ze které není úniku. Sophie se musí sama rozhodnout. Jen ona může odhalit pravdu, ta je však strašnější než její nejhorší sen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek se skvělým hereckým obsazením - Sarandon, Blunt, Neill; příjemným soundtrackem a celkem relativně "klišoidním" námětem jistého druhu paranoidnosti, který zde má však skvělé a (pro mě) nečekané vyvrcholení. Délkově přijatelné s "elegantním vsunutím sov", které nemusejí vždy znamenat moudrost a celkově to působí dobře - 60%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný není romantická třenice o chlapa, jemuž nelze odolat, ale třenice to je - dvou žen: jedna sbírá sovy a právě kvaltuje s ilustracemi, přičemž jí tlačí termín a je tudíž pěkně nervózní. Druhá se podezřele motá kolem jejího manžela a jádro pudla spočívá v tom, jestli i kolem ní. Sovy nejsou tím, čím se zdají být, což zní hrdě, ale bez obličejů vystříhaných z fotek se to zase neobešlo. Nakonec k přijatelnému vyvrcholení dojde, ale netěšte se, nebesa se neotevřou. Nám, věrným obdivovatelům Susan Sarandon, to ale zásadně vadit nemusí. ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, jak se dá špatným zpracováním spackat celkem zajímavý námět. Je absolutně neodpustitelné, že divák musí nějakých sedmdesát minut trpět, aby film nabral konečně nějaký spád a začal dávat alespoň trochu smysl. Když tohle zvládnete, vše vám začne do sebe zapadat a i si uznale pokýváte hlavou, jakože dobrý. Jenže ono to dobrý nebylo, protože byť je pointa fajnová, nedá se k ní dokráčet takhle trnitou cestou. Naprosto bych pochopil, kdyby film polovina lidí po pár minutách vypla a označili Irresistible za odpad. Ostatně Susan Sarandon výborná, ale od ní se ani nic jiného nečeká. Sam Neill působí po většinu příběhu jako naprostý idiot a vyšinutá Emily Blunt je sice nádherná, ale v tomhle případě ji to moc nezachránilo. Nenechám se uchlácholit a bohužel budu nekompromisní. Točte podobné filmy, ale točte je lépe, mnohem lépe. (35 %) ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčuje šťastné americké rodině: Sophie je úspěšná ilustrátorka dětských knížek, Craig je úspěšný návrhář osvětlení budov a život jim zkrášlují dvě krásné holčičky. Trhliny ve spokojeném životě se však začnou objevovat ve formě drobných Sophiiných nehod. Z rodinného alba jí začnou mizet fotografie a objevovat se mezi nezařazenými fotografiemi, v šatníku nemůže nalézt své oblíbené nové šaty, v darované keramické sošce se uhnízní vosy, jedna z dcer nemůže nalézt svoji oblíbenou hračku. Sophie ze všeho podezírá Maru, krásnou a mladou zaměstnankyni jejího manžela. Začne jí potají sledovat a vše se vyhrotí v okamžiku, kdy je přistižena při vloupání do Maryna domu. Všechny důkazy svědčí o vzrůstající paranoie Sophie a jejím psychickém vyšinutí. ● Neodolatelný je nenáročný film s vlažným začátkem a nepříliš propracovanou hlavní zápletkou, hodící se maximálně na jedno shlédnutí, nemáte-li zrovna po ruce nic lepšího. Tak jsem se rozhodl alespoň přijít na kloub tomu, proč film byl pojmenován Neodolatelný. Původní název Irresistible lze přeložit i jako "velmi přesvědčivý", což by mi na film a trable potkávající Sophii pasovalo mnohem více. Určitě není výjimkou, kdy distributoři dostanou před uvedením filmu na trh k dispozici pouze krátkou anotaci, natož aby měli možnost film shlédnout. Možnost omylu v překladu je tak nasnadě. ║12.7.2009║ ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Největší hrůza je distributorské faux pas ohledně českého názvu - opravdu zhovadilost, kterou mohl vymyslet jen někdo s anglickým slovníkem na stole, ale bez zhlédnutí jediné scény tohoto filmu. Jinak překvapující a výborná záležitost, vše stojí na vynikajících hercích a je opravdu na co se dívat. Nikdy jsem nemusel Emily Blunt, v tomto filmu však při její přítomnosti na scéně neodtrhnete zrak. Finish televizně vyumělkovaný, ale jinak skvělý zážitek s nezvyklou atmosférou, snad díky australské domovině. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Susan Sarandon presvedčila Emily Blunt, aby sa zúčastnila na konkurze k filmu po tom, čo ju videla hrať v snímke Moje leto lásky (2004). (Fabrinka)

Reklama

Reklama