Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by si nepřál oslíka, z něhož padají zlaťáky, slepici, která snáší zlatá vejce, či dokonce zlatou rybku, plnící všechna přání! Dospělí lidé, natožpak vladaři, však už většinou vědí, že tyto úkazy do života úplně obyčejného království nepatří. To ovšem neplatí o velice hodném, ale nadmíru důvěřivém panu králi z naší pohádky (V. Helšus)! Ten je zcela ve vleku vykutáleného rádce Pitrase (M. Hofmann) a sluhy Johana (J. Kalužný), kteří na naivitě svého vládce docela slušně vydělávají. Vše se ovšem změní po návratu princezny Beáty (M. Maurerová) ze studií. Ta se totiž nedá obalamutit, a tak podvodníkům nastávají krušné časy. Pitras, aby se princezny zbavil, vnukne králi myšlenku, že se dívka musí urychleně vdát, nejlépe někam hodně daleko. Ale ani Beáta se nevzdává. Hodlá se příživníků zbavit a pomocníka pro svůj plán najde v mladém zahradníku Davidovi (P. Trojan), který by pro svou kamarádku z dětství udělal cokoliv! (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtečné obsazení na všech frontách, o to větší škoda, že to příběhově drhne... a tím nemyslím jenom to, že je to recyklát prvků z různých dalších pohádek (dokonce i ryba, po jejímž pozření se má rozumět řeči zvířat, se tu najde;)). Ale vezmu-li v úvahu, že je to typická studiová pohádka (tj. žádné exteriéry, když nepočítám zámeckou zahradu), pak se tento "tradiční" žánr v daném případě povedlo oživit docela slušně. 60% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, že se opakují motivy použité jinde, to by pak mohla princezna nebo král být jen v jedné pohádce, případně princezna by si někoho jiného, než prince, mohla vzít jen v jedné pohádce, jde hlavně o to, jak se to staré pojme, aby to nebylo nudné. Tady to je tak na půl cesty. Místy hodně vtipné, místy křečovitě tlačí na pilu a je to pak přesně tak, jak když se tlačí na pilu. Hodně to dře a výsledek nestojí za moc, nemluvě o té poničené pile. Tady velmi dobré výkony princezny, krále, proradného rádce a jeho tupého asistenta a vcelku příjemný projev postav ostatních, kde nejvíc kritických připomínek mám k postavě kuchařky, kazí to, jak z toho kape snaha scenáristy být nápaditý a hlavně za každou cenu vtipný. Nechat někoho, kdo hraje postavu, co předstírá, že je ctihodný profesor, podlézat pod břichem oslíka (ještě jsem čekala, že ho nechají strkat oslíkovi prst do zadku), působí přinejmenším rozpačitě. Nebudu-li se pokoušet o to být laskavá, asi rovnou vybalím, že to je trapas. Vtip s natíráním vejce a nekonečným rozbíjením dalších je taky klišovitý a jak z výstupu narozeninových klaunů (což vysvětluje, proč má v Americe tolik dětí panickou hrůzu z klaunů). Proti tomu reminiscence na Zlatovlásku je svěží a milá. Další plus jsou živá zvířata, ale nějak se zdráhám přihodit hvězdu za herecký projev akvarijní rybky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zmatená pohádka, která nějak do paměti nevleze, ale dívat se na ni dá i když jen na vlastní riziko. Většina postav chce být sympatická a ta rozvernost pohádce sedí. Snaha o inovaci se cení a tady občas patrná je. Jenže postavy se opakují, důvěřivý král nebo hamižný rádce intrikán, už jistě někde byli k vidění. Největší potíž je v nevýraznosti a celkové prostinké naivitě kterou tahle pohádka vládne. Na mě už tohle není. 20% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tradiční schéma, dva zlí rádcové, zahradník, hloupý král. Trapné vtipy (král zakopne, když běží dceři v ústrety). Nepřirozené dialogy. Postavy, co mají být jako chytré, se chovají hloupě. Zápletka vycucaná z prstu a protahovaná zcela uměle. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A jak se vám chodilo hlavou dolů, pane profesore ??" - "Dobře !!" - "A podíval jste se klokanovi do vaku ??" - "Nemám ve zvyku prohlížet cizí zavazadla !!" ;) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pár minut po skončení pohádky jsem nevěděl, o čem byla. Herecké obsazení mi bylo krajně nesympatické, postavy chodí a mluví bez emocí, kulisy vypadaly sice hezky, ale měl jsem z nich prostě divný pocit a exteriéry byly natáčeny na jednom jediném místě. Televizní nuda. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná pohádka. Tak praštěnou a hloupou pohádku jsem už dlouho neviděl. Prvních dvacet minut bylo tak strašně nudných, že jsem dál vydržel jen proto, abych viděl, zda to je i dále tak špatné. A bylo! Nesympatické postavy proplouvají dějem bez většího zaujetí. Opravdu špatné. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak nemusím novodobé české pohádky a mé oblíbené skončily s Chytrým Honzou a Nudnou statistikou, tahle mi nepřišla vůbec otravná. Chytrá princezna v podání Míši Maurerové byla dokonale roztomilá, král Helšus zdatně navázal na své předchůdce zmatených popletených taťků vladařů ve slavnějších pohádkách a záporák Martin Hofmann je slušný ksicht, kterému slušel zlotřilý a lehce nešikovný rádce. Některé vtípky byly povedené a kvůli pár nápadům nepokládám pohádku za zbytečnou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Martin Hofmann a jeho kolega sluha povýšili pohádku o kapánek výš. A Lucie Pernetová je mi nadmíru sympatická. Jinak ale pohádce chybí výraznější dramatizace. Je to milé, ale nenadchne. Ani bych neřekl, že je to pohádka, u které se budou bavit děti, spíše díky již výše zmíněnému herci se lehce pobaví dospělí. Ale asi vám z paměti brzy vymizí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Milé, i když trochu jednoduché. Přesto pro děti vhodné a zábavné. Ovšem svým způsobem. Potěšil Martin Hofman. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Vše rádoby... příběh, hudba, humor.... Královský rádce – nedosahuje ke kotníkům rádců z pohádky Princezna na klíček. A co hledání koruny králem – možná inspirováno Císlerem v pohádce Za humny je drak - přitom mi zde právě připadá velká snaha o dosáhnutí stejného efektu. Chvílemi je pohádka upocená, chvílemi ušmudlaná, ale má i světlé momenty, když se ze spaní probere Martin Hofman. ()

M+M 

všechny recenze uživatele

Pro mně nevýrazné, nemastné a neslané. Je to kumšt natočit pořádnou televizní pohádku a v poslední době se to nikomu moc nedaří. ()

Reklama

Reklama