Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý malíř Adam (M. Bohadlo) touží namalovat mistrovské dílo, a odchází proto do světa na zkušenou. Doufá, že námětem jeho obrazu by mohla být princezna Almína (S. Nováková), o jejíž kráse se doslechl. Po smrti Almínina otce se však vlády nad královstvím zmocnil záludný první ministr, který hodlá svou pozici upevnit sňatkem s právoplatnou dědičkou trůnu. Princezna Almína ale o takového ženicha nestojí, svou náklonnost věnuje laskavému Adamovi. Jenže to se samozvanému králi (J. Štěpnička) vůbec nelíbí… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Prospějte ptáčkům, odmění se vám nejenom svým zpěvem. Taky ještě těm, co omezují vaši osobní svobodu, nadělají něco nepěkného na hlavu. Když sám nemáte prozíravosti a ohledů na ostatní ani co by se za nehet vešlo, dobré je seznámit se s někým laskavým a rozumným, kdo vaše průšvihy zas napraví a zachrání vaši nehodnou kůži. A pokud k té omezené schopnosti přemýšlet potkáte tu správnou princeznu bez sociálních předsudků, víte už jistě, jak to s vámi dopadne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Samotný scénář je příjemným překvapením a vůbec není hloupý. Problém je, že to dostal do ruky podprůměrný režisér, obsadil pár svých chlapců, oblíbenců z teplé ligy, a z celého brandýského zámku to nedokázalo vykouzlit víc, než jen pár tupých, nicneříkajících scén a lokací. Dostat to do ruky slušný režisér, schopný kameraman a střihač, a hlavně být v hlavních rolích schopní herci, mohlo se to podařit, dokonce i vtipné dialogy by se našly. Jenže Bohadlo zabije jakoukoliv repliku, neb to vypráví nevzrušeně jak rozhlas odjezdy vlaků na nádraží. A režisér Drha zase zabije jakoukoliv dramatičtější situaci, protože na to prostě nemá, aby ji natočil - třeba když se chůva konečně shledá se synem. To je tak odbyté, mezi řečí, sorry matko, su rád, že tě vidím, ale jdu zachraňovat království... Jinak je to takový návod, jak by se lůza měla ujmout vlády, z toho asi mají někteří jedinci velkou radost... Jediná škoda, že jde o poslední roli pana Zahajského, i když je vidět, že na tom není zdravotně dobře, zasloužil si lepší kus na rozloučenou. Dtto viktor Maurer, a kdoví, jestli ne i Jana Brejchová. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dáte-li malíři odsouzenému na smrt několik dní navíc, namaluje Vám, Výsosti, obraz, jaký by jiný nesvedl.. A navíc zadarmo.." ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kde jsou herecké výkony bohužel moc špatné, jedinou výjimkou je paní Jana Brejchová. Poslední filmová a televizní role pana Jiřího Zahajského. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Malíř Adam (Martin Bohadlo) mi byl silně nesympatický a vůbec se ponejvíce ukazovali spíše herci nižších kvalit. Ti se známějšími jmény dostali pohříchu málo prostoru. Ukecaná televizní bída, jejímž pozitivem je prostředí zámku, ozdobou Sandra Nováková a osudem rozloučení Jiřího Zahajského. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková ta čistě průměrná, spíše až podprůměrná pohádka, která dějově toho moc nenabídne. Sem tam zazní celkem solidní dialog nebo malý náznak humoru (především díky postavě Drobečka Michala Novotného), ale celkově jde o dost nezajímavou pohádku s už výrazně nemocným Jiřím Zahajským, předsanitkovským Martinem Bohadlem v roli zcela nevýrazného malíře a ordinačně naivní princeznou Sandrou Novákovou. A závěrečná scéna souboje a létajícími ptáčky je pěkně padlá na hlavu. Pslední televizní role Jiřího Zahajského. Hudba: Vratislav Šrámek ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

"Jestliže se odtud dostanu žívý, ani nehlesnu." pravil malíř Adam. Zato jestli mrtvý, budu mít keců plnou hubu.To je ta logika (některých) českých pohádek:-)) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Až příliš nápadně odbitá záležitost.....takové potřebujeme honem hodinovou pohádku - tak jo, do zítřka jí máte. Zlo to je především po herecké stránce.....a přitom Štepnička, Zahájský, Brejchová nebo Maurer - to není úplně obsazení k zahození........ale ani ti zkušení se příliš nesmažili. A co teprve mladí? Hlavní hrdina (Bohadlo) děs a hrůza....taky se stačí podívat jaké jsou o té doby jeho herecké příležitosti před kamerou - téměř nulové. Celkově spíchlé horkou jehlou, příběh tuctový,herci jedou na 20%....na druhou stranu nejde o ojedinělý případ - nemůže být každá televizní pohádka Princeznou ze mlejna. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak zabít dobrý scénář. Michaela Černá je skvělá scénáristka. Spolu s Petrem Hudským je jediným scénáristou po roce 2000, který píše opravdu dobré klasické pohádky. Skvěle kombinují klasické pohádkové motivy a vytvářejí z nich pohádky nové a zajímavé. Tahle pohádka mohla být dobrá, jenže režisér ji dost zabil. Ale když se moc nekoukáte na hlavního hrdinu a nevadí vám Sandra Nováková, tak si ten dobrodružný příběh docela užijete. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Napůl pohádka studiová napůl odehrávající se venku. Rozhodně venkovní prostory jsou jen ku prospěchu. Nicméně Sandra Nováková jako princezna mi příliš nesedí. Martin Bohadlo jako hrdina pohádek taky moc ne. Nlze mu příliš věřit ani tu lásku natož hrdinné obětování. Naopak bez Filipa Rajmonta či Michala Novotného by pohádka spadla o dost níže a byla ještě méně zajímavá. Za těch pár zajímavých detailů dám tři hvězdy. Pohádka to nebyla vyloženě špatná, ale taky nezazářila. Je to taková ne moc špatná, ale ani ne moc dobrá podívaná s dětmi, když venku prší a člověče nezlob se, už vám leze krkem. ()

Reklama

Reklama