Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Více slovy - další ze Strachových dobře mířených pokusů o prolomení šedého televizní (pod)průměru. Po technické stránce takřka dokonalé, herecky vyvážené a režijně bezproblémové. Trojan si u mě po přímočerém útoku na lidská srdíčka s názvem Václav napravil reputaci, Radek Brzobohatý stářím rozhodně nic neztrácí a Tereza Voříšková s konečnou platností válcuje kohokoliv ve své věkové kategorii. Víc takových filmů. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, kterak čecháček co si posral život k relativnímu štěstí došel. Jediné co mi vadilo je Strachova známá úchylka do každé (každičké!) role nacpat co nejznámějšího herce. To je tak strašně... Laciné a kontraproduktivní, až to hezké není. Zatímco v Andělu páně to mělo opodstatnění, tady tedy ani v nejmenším. Na druhou stranu je potěšující vidět, že i když všechny role papírově obsadíte přesně jak by každý čekal (tedy každému jeho škatulku, to tu nemá nikdo dost odvahy nechat Trojana hrát také trochu jiný typ rolí?), tak pokud mají dotyční co hrát, tak hrát setsakra umí. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takový lék na "opravu" mozku skutečně existoval, to by teda bylo asi pěkné tóčo. Pan psycholog byl sám případ pro psychologa. Jistě by mu dobře poradil a pomohl některé věci urovnat. Ovšem, zásah vyšší moci je samozřejmě mnohem lepší. Druhou šanci prostě nedostávají lidi jenom tak. Když ji dostanou, je potřeba ji chytit za pačesy a nepustit. Jedná se tu sice o vážné téma, ale bylo to příjemné pokoukání. Jiří Strach je pro mě zárukou kvality. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, že Jiří Strach je jeden z nejlepších českých současných režisérů, je zbytečné zmiňovat. To, že Ivan Trojan umí, je ještě zbytečnější. A že Radoslav Brzobohatý taky umí, tak to už je pouhé plýtvání kilobajty… :-) Tak co sakra chci u tohohle krásného filmu komentovat? Snad jen, že (možná spoiler!) ta pointa s poslíčkem mě fakt dostala. Taky bych (až budu na sklonku života) uvítal takovýhle prášky. Alespoň dvě balení. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách smekám. Takový švih kdyby aspoň z poloviny měly současné české filmy. Celé je to jedna velká katarze a to nemluvím jen o samotném filmovém textu. Strach, Epstein, Trojan a Brzobohatý na plátno! Přesně v tomto složení, bez Vejdělků a jemu podobných! PS. I po druhém zhlédnutí vynikající. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)
  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)

Reklama

Reklama