Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (279)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři linie, které se navzájem dotýkají, ale k vyloženému prolnutí tu nedojde. Já jsem tenhle film vnímal jako společenskou kritiku a kritiku politickou. Bohužel z mého pohledu se povedla jen ta kritika společenská v podání Roberta Redforda a Andrewa Garfielda. Kritika politická v podání Cruise a Meryl Streep promrhala svůj potenciál. Čekal jsem agresivní novinářsko-politickou přestřelku, ale dostalo se mi vlažného rozhovoru, který sice měl svoje záblesky, ale celkově mě zklamal. Třetí linie, která první dvě jaksi zastřešovala a zachycovala příběh dvou vojáků, měla asi zahrát na citovou strunu, ale u mě se to nepovedlo. Škoda. Redford měl výtečný nápad, ale ta realizace pokulhává. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve lví kůži odění zbabělí oslové a hrdinní beránci se silou lvů. Despekt mezi osly a hyenami, co je ve skutečnosti symbiózou a pardál, co chce po lvíčatech, aby v sobě našla opravdovou sílu krále zvířat.. Redfordova politicky-společenská ZOO s něčím objevným nebo kontroverzním nepřišla, i když se k tomu prostor nabízel. Škoda, příště zkus své myšlenky zakřičet hlasitěji, Roberte.. Pak se třeba nestane, že když se podívám z jakéhokoliv úhlu na světového policajta s nejdelším a nejtvrdším pendrekem v análním otvoru teroristického Zla, výsledek je vždycky stejný. Ať to stojí cokoliv, Bůh nám žehnej a nechť bílé pomníky na vojenských hřbitovech lícují.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem s hodnocením velmi váhal a stále ještě váhám.Je zde několik faktů, které mluví pro průměrné hodnocení a několik faktů, které naopak mluví pro nadprůměrné hodnocení. Takže se to pokusím nějakým inteligentním způsobem shrnout. Předně se musím přiznat, že přímo bytostně nemám rád politické filmy a filmy válečné. Naopak miluji filmy ze školního prostředí. A tady se sbíhají všechny tyto tři žánry dohromady. Ve prospěch filmu mluví to, že ač právě nesnáším politiku a válčení ve filmech, tak v tomto filmu mi to vůbec nevadilo a s napětím čekal, jak se ty příběhy budou vyvíjet. A musím říci, že nakonec mi všechny ty tři příběhy přišly co do napětí velmi vyrovnané a velmi solidně odvyprávěné. Navíc díky tak úžasnému skloubení třech různých témat považuji tento film za velmi kvalitní. Po dějové stránce to totiž všechno krásně navazuje a všechny ty tři příběhy jsou úžasně propojené. Do toho jsou zde navíc kvalitní herecké výkony všech zúčastněných, ať už se jedná o hvězdná jména (Cruise, Streep, Redford) nebo o jména zatím méně známá (Pena, Luke, Berg). Všichni své postavy zvládají odehrát velice přesvědčivě a bravurně. Takže se zdá, že jsem udělal dobře, že jsem si před zhlédnutím filmu nepřečetl nástin děje, neboť bych patrně nikdy tento film neviděl. Takhle mám za sebou velice úžasný filmový zážitek. Díky výše zmíněným důvodům jsem se tedy nakonec rozhodl pro nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězdiček. Rozhodně to stojí za vidění. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Film se třemi příběhy. Nejvíc mě asi zaujal rozhovor Meryl s Tomem. Jinak jsou ale skoro na stejné úrovni. Příběh velkých kamarádů možná hraje na city, možná ne. Mě dostal. Redford natočil zajímavý film, kterému by neuškodila větší délka a možná i větší propracovanost. Takhle je to spíše ,,obyčejný" snímek a neříkám, že je to špatně. Hodnocení :70%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bál som sa politickej agitácie a dostal som inteligentný "politický pokec". Redford nerieši, skôr popisuje a glosuje a pozerá sa na vojnu očami viacerých zúčastnených, kde každý má tú trošku pravdy, čo samozrejme v konečnom dôsledku aj tak nič nerieši. Napriek neakčnosti má film spád a vonkoncom nenudí. Herci sú vynikajúci, dokonca aj scientológ zahral na výbornú!:) Prekvapujúco veľmi dobré... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Na popud Toma Cruise byla jedna z předpremiér filmu promítaná pro členy scientologické církve, jíž je právě Cruise členem. (Rafik)
  • Všechny tři dějové roviny filmu se odehrávají během jedné symbolické hodiny a tento symbol vyprchávajícího času je v různých scénách zdůrazňován buď fyzicky, nebo skrze postavy a má kulminovat v pomyslné vyprchání času, kdy si má divák odpovědět na otázky, které mu film předkládá ve finální scéně. (Tarmenel)
  • Film se stal v kariéře Toma Cruise druhým nejméně ziskovým filmem, kdy v USA totálně propadl a zisk přišel až po promítáních ve světě. (Rafik)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama