Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Vašek určitě není sám, komu vrtá v hlavě, odkud se berou dárky pod vánočním stromečkem. Jak je to vlastně s Ježíškem a proč ho ještě nikdo nikdy neviděl? A protože je právě Štědrý večer, Vašek se rozhodne tajemství odhalit a s pomocí své mladší sestry sestrojí důmyslnou past - past na Ježíška. Jenže jsou tu ještě rodiče a ti se nesmí nic dozvědět...
Vtipnou filmovou povídku s nečekaným koncem napsal a v rámci mezinárodního projektu EBU pro Českou televizi natočil režisér Karel Janák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Můj první Janák. Příjemně stylizovaná "něco jako pohádka", obsahující pět herců a jeden hlas, mě příjemně pobavila. Je dobře natočená, herecké projevy odpovídají celkovému duchu (tzn. všichni přehrávají ostošest), hudební doprovod je mixem vánočních písní a instrumentálních variací na ně. Akorát obě roviny vyprávění - první je o "jedné planetě, na které Ježuch dárky nosí" a druhá o dětech, které ho chtějí polapit - spolu moc nedrží. Slušivé čtyři hvězdičky. EDIT : po par hodinach - koukam, ze tady pusobim se svym hodnocenim jako UFO. Kdyz me se to ale fakt docela libilo :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo...a tohle, prosím, jsou díla, která financujeme my všichni. Až zase bude jednou ČT nebo jiní filmaři tvrdit, že nejsou peníze na pořádný velkofilm, ať si vzpomenou na všechny menší kraviny dohromady, které kdyby se nenatočily, byly by finance na jednu pořádnou věc. M. Kuklová i Pavel Kříž se sice snaží, ale vše je založené hlavně na jejich pádech a skopičinách. A je to docela málo. Kdyby nebylo koled, které skutečně vánoční atmosféru navodí a hlasu Petra Štěpánka, tak bych dával ještě menší hodnocení. Ale právě ani hlas vypravěče mi do této pohádkové komedie, či kam to zařadit, neseděl. Tak snad druhou hvězdu obstarává poetický konec, že Ježíšek přeci jen existuje. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hm, to je fakt originální námět. Past na Ježíška. Ježiš, kolikrát jsme to viděli ve vánočních amerických komediích v milionech variací? Od odpadu to zachraňují jen Kříž s Kuklovou, jinak je to přeslazené i na černý vtip a přetažené stopáží neskutečně i na tak prostý vtip. A bylo to vlastně vtipné? Pro mne ne. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Možná budou mnozí další uživatelé pochybovat o mé příčetnosti, ale já se za to, že se mi tato drobná hříčka líbila, nestydím. Líbila se mi ta retro stylizace, líbila se mi dvojakost rodičů, kteří se na děti křečovitě usmívali a snažili se zachovat slavnostní a pokojné dekórum, zatímco na sebe byly jako, nu, jako nervózní rodiče. Líbil se mi ten dětský komplot proti Ježourovi i ten ohled na rodiče, aby při tom všem nepřišli k úhoně. A v neposlední řadě se mi tady líbí Kuklová. Jde snad o její nejlepší roli. :o ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nevím tedy, co je EBU, ale tohle byla bída. Umělecký projev K&K i přes jejich ksichtění je unylý, jak po litru spacího čaje, dětičky jsou předpokládám řádně celebřitní, leč vzorně sekundující svým dospělým protějškům a nebýt toho "hajdom hajdom tydlidom"... Ale co, ještě že ten Jéžišek nosí dárky. Možná měl i mistru Janákovi více toho talentu nadělit... - - - P.S. Se špetkou jízlivosti - ještě tomu chybí žánrová kategorie "mysteriózní" , jak je dnes v kraji nadužívaně zvykem... :o)) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama