Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Václav Postránecký a Viktor Preiss v televizním zpracování povídek Jana Nerudy Starý mládenec a Páně Kobercova ženitba... Dva dávní přátelé – pan Koberec (V. Postránecký) a pan Týnský (V. Preiss) se pár týdnů před Vánocemi pohádají. Ačkoliv léta trávili Štědrý večer ve stejném malostranském hostinci, tentokrát se po roztržce rozhodnou, že spolu nebudou. Švihák Týnský, kolem něhož se vždy točilo plno žen, právě usiluje o bohatou nevěstu Julii. Nepraktický samotář pan Koberec si vyhlídne mladičkou Bětušku a chce dokázat Týnskému i světu, že se také ožení. Bohužel ale ani jeden z pánů u dam neuspěje, a tak nakonec končí na Štědrý večer sice o spoustu peněz lehčí, ale přece jen zase spolu, ve staromládeneckém hostinci. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi poučné příběhy dvou starých mládenců, které už staromládenectví přestane bavit a začnou si každý svým osobitým způsobem razit cestu za nevěstou. Jenže jejich přátelství je jim jaksi v tomto snažení na překážku. Naštěstí pro ně ono to s těmi nevěstami asi nebude tak lehké. Zábavné vyprávění stojící především na obou hlavních představitelích a jejich výtečném herectví. Hudba: Petr Mandel ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hášovi bylo zřejmě dobře v Povídkách malostranských a tak si vybral ty nejlepší, Postráneckého a Preisse a ještě jednou s nimi vkročil do téže nerudovské řeky. Bylo to milé, bylo to fajn. Ale odpověď na otázku jestli je lépe býti švihákem lázeňským nebo stárnoucím seladonem jsme nevyřešili ani tentokrát. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Hášovo zpracování dvou Nerudových povídek (Páně Kobercova ženitba a Starý mládenec) přináší poklidné a úsměvné vyprávění a dumání nad tím, jestli je lepší se oženit, nebo zůstat svobodným mládencem. V hlavních rolích mládenců, kteří mají to nejlepší už za sebou, ale přesto by „ještě rádi do chomoutu,“ se objevili skvělí Václav Postránecký a Viktor Preiss a opravdu zdatně jim sekundovala v menších rolích celá plejáda českých herecký legend. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Pán bohu milý, unikne ženě, to si pamatujte…“ 😃 Tahle televizní hříčka podle Jana Nerudy určitě stojí za zhlédnutí, a to hlavně kvůli roztomilým hereckým kreacím představitelů obou hlavních postav, tedy Václava Postráneckého a Viktora Preisse. To jejich snažení opustit staromládenecký stav je plné mnohdy až směšných přešlapů. Oba v tom prostě „šlapou, jak slon v porcelánu“. Ještě že si pak na konci mohou společně hezky zanotovat, jaké měli vlastně nakonec štěstí, že svým damám „na poslední chvíli unikli.“ 😃 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Povídky podle pana Nerudy já rád, ale přiznám se, že ač oba hlavní představitelé byli výborní, hlavně p. Preiss, u této povídky jsem se maličko nudil. Oba pánové pobíhali vlastně pořád sem a tam s jedním cílem, což počalo být po chvíli trochu nezáživné. Zvláště, když humornějších situací bylo pomálu. Vlastně mě zaujala jen ta úvodní. Nicméně starou Prahu a vůbec tuto dobu já doslova miluji, takže i tak jsem dílo sledoval zálibně. Nicméně nutno dodat, že by asi získalo na zajímavosti, kdyby bylo o fous kratší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně v čase 33:45 projede ve svahu vlevo od hlavy Týnského (Viktor Preiss) skříňový nákladní vůz, který by však vzhledem k časovému situování snímku ve filmu být neměl. (arcticsky)

Reklama

Reklama