Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dudleyho největším životním přáním, když byl malý kluk, bylo stát se královským jízdním policistou. Jeho kamarád zase toužil po kariéře padoucha. Když se po letech potkávají, vypadá to, že se jejich sny vyplnily. Dudley slouží u kanadské jízdní policie v malebném městečku Semi-Happy Valley vysoko v horách. Jeho nadřízený, starý inspektor Fenwick, má potíže s Dudleym stejně jako s narušiteli pořádku, přesto však shlíží na horlivého podřízeného s laskavou tolerancí. Navíc má atraktivní dceru Nell, která právě přijela na návštěvu do rodného městečka. Dudley se do ní na první pohled zamiluje, ale než na ni stačí udělat alespoň trochu dobrý dojem, objeví se jeho starý soupeř, zlý Snidely Whiplash, který, kromě toho, že se také uchází o Nell, kuje nekalé plány, jejichž obětí se má stát celé městečko a jeho klid. (TV Nova)

(více)

Recenze (54)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím podle jaké kreslené pohádky z padesátých let nebo jiné podobné zvrhlosti vznikl tenhle film, ale jinak si nedovedu vysvětlit, že by někdo dal peníze na vznik takovéhle slátaniny bez špetky vtipu....no, to zase přeháním, Alfred Molina je skvělý záporák i v takovéhle "pohádce" a Sarah Jessica Parker tu vypadá atraktivně:) Jinak ani Eric Idle nevyprodukuje vtipu, co by se za čerstvě ostříhaný nehet (hoblovkou) vešlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby film rezirovali dva rezisery. Na jedny strane tu mame sceny, ktery snad ani tvurci nemohli myslet vazne, mizerne natoceny az skoro lacine vypadajici. Na druhou stranu tu mame sceny natoceny stylove a v ramci moznosti velkolepe. Ty prvni bohuzel prevazujou, respektive ty druhy by se dali spocitat na prstech jedny ruky. Jinak film je fakt super trapna kokotina, ktera ma ale prekvapive obstojnej pribeh. Jenze hodinu to je fakt silenej opruz, kterej zachranuje jen paradni zaporak Molina s pisklavym hlaskem. Fraser tu je bohuzel za vymasteny srabacky hovado a na to mi on proste nesedne. Nastesti nakejch dvacet minut pred koncem se to konecne rozjede, Fraser se nastve, zacne to solidne rozjizdet a je to ten starej dobrej frajer. Takze za co ty dve hvezdicky, jednak za to, ze ma film jen 75 minut a tudiz se u toho clovek neukouse nudou, pak za to minimum povedenejch scen, paradniho Molinu, roztomilou Parker, super vaguse Idlea a v poslednich dvaceti minutach frajerskyho Frasera. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přesně takovéhle rodinné filmy miluju! Nabité vtipem, osázené známými herci a plné destrukce! Ano, je to hodně infatilní, ale já se bavil. Co se týče obsazení, Fraser se moc nepředvedl, ale fakt je, že jeho postava je záměrně napsaná jako hrozný suchar, aby vynikl zábavný padouch v podání mého oblíbence Alfreda Moliny. Sarah Jessica Parker je tu obávám se jen na okrasu, ale Eric Idle parodující KARATE KIDA je vynikající. Ve své druhé polovině se film zvrhne ve velkorysou akční jízdu (skvěle natočená honička na motorkách, vylodění na pláži indiánů a la úvodní scéna ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA a monumentální závěrečná bitva s tanky. Výpravnost filmu (imdb uvádí rozpočet 22 milionů, boxofficemojo zase 70 milionů) mě vůbec příjemně překvapila, stejně jako vysoká gagová kadence. Na druhou stranu těžko mohu tento film někomu doporučit, protože ho - jak vidno podle reakcí ostatních - málokdo "dá". Tak mě napadá, že to celkově dost připomíná Fraserova KRÁLE DŽUNGLE (taky natočeného podle animovaného seriálu), včetně neohrabanosti hlavního hrdiny a gagu, kdy postava reaguje na hlas vypravěče. Jinak režisér Hugh Wilson natočil s Brendanem Fraserem ve stejném roce i zdařilou komedii DOŽEŇ, CO SE DÁ a má na kontě komedie jako POLICEJNÍ AKADEMIE, LUPIČKA, HLÍDAT TESS či KLUB ODLOŽENÝCH ŽEN. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

dé dé.. daniel defoe? david duchovny? kdepáááák, tohle je prachobyčejnej debil dudley... (tenhle rejža natočil klub odložených žen?? a jak se mu probůh stalo tohle????) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Blbina s infantilním humorem, ale pokud máte občas na něco takového náladu, není to tak úplně nejhorší. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dať tri, nedať tri? Hm. Miestami roztomilá paródia na SMER JUH, miestami trápne a prázdne. Taký lacný a "riedky" pokus zopakovať úspech GEORGE, KRÁĽ DŽUNGLE. Práca z rozprávačom poteší ako aj pár vtipov, ale pocitu, že ide o akýsi odvar, sa nezbavíte... Budú musieť stačiť dve... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je převážně až tak trapně humorné, až se tomu prostě musíte smát. Překvapilo mě pár dobrých vtipů a narážek v záplavě hodně suchého, trapného a rádoby vtipného humoru. Fakte ale asi je, že to má jinou cílovou skupinu, než jsem já, ale třeba Eric Idle (po Palinovi můj druhý nejoblíbenější Monty Pythnon) je tu dost zábavný, minimálně coby mistr výcviku. Naproti tomu nechápu, jak se Sarah Jessica Parker mohla stát herečkou. 1,5* ()

5150 

všechny recenze uživatele

30%.. taková roztomilá blbinka, která se snaží pobavit.. bohužel se jí to až na pár momentů moc nedaří.. takže, díky alespoň za příjemnou stopáž.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vypočítavosť producentov nemá hraníc a tak sa po ohromnom úspechu GEORGA, KRÁĽA DŽUNGLE vlastne len zmenil námet, pričom štýl celovečernej grotesky zostal zachovaný. Hovorí sa ale, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš a v tomto prípade by sa dalo tento snímok označiť, ako jeden zo vzorových príkladov tohto porekadla. Ide síce o podobnú blbinu, ale o triedu menej zábavnejšiu a remeselne horšie spracovanejšiu ( osobne netuším kam sa podel 70 miliónový rozpočet ). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Že v téhle volovině hraje Brendan Fraser, to bych ještě pochopila. Ten si podobné filmy vybíral. Ale proč se tomuhle dílku upsal i Alfred Molina? ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Největší škodou je, že Akademie rovněž neudílí sošky v kategoriích: Nejhloupější film, nejzbytečnější film, nejakčnější film či nejkratší film, jež nepatří mezi filmy krátkometrážní. Kdyby tomu totiž tak bylo, tak by byl Drsoň Dudley (neplést s vypaseným seletem ze ságy s obrýleným čarodějem) hlavní hvězdou únorové Oscarové noci na HBO. Produkce se taktně nepouštěla do 3D (i když rozpočet by tomu odpovídal), naopak vsadila trencle na akci, jež by šla charakterizovat jako vážně akční, nudná a založená na kvantitě. V 60. minutě bratr konstatoval, že Rohan přijíždí na pomoc D. D., načež jsem chtěl tohle velkolepé představení utnout - a nemusel jsem, konec přišel neprodleně sám! 70% ()

Reklama

Reklama