Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Matty 

všechny recenze uživatele

Epizodu od epizody slabší sci-fi minisérie s geniálně jednoduchým nápadem na začátku a zbytečně překombinovaným universem na konci. Pro jeden celovečerní film (po nezbytném vystříhání nadbytečného) ideální, pro třináctidílný seriál (se schopným scénáristou) ideální, pro 6 x 45 minut nevyhovující. Zajímavé nápady, obvykle pramenící ze zvláštních schopností Předmětů (prosil bych klíč a hřeben), navíc pozbývají smyslu s mnohdy nemálo nelogickou omáčkou okolo. Nemluvě o zoufale klišovitých charakterech. 65% Zajímavé komentáře: Renton, Desperado, Francik ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Delší úvod a vlastně celý delší seriál by neškodil, Peter Krause bych si ho, podobně jako Michael C. Hall, zasloužil, tohle je téma, které by se dalo vysát do poslední kapky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 je místnost, do kterého se nedostane každý. Stejně tak jako každého nenapadne myšlenka celého tohoto velice vydařeného příběhu. Pouhých 6 dílů stačí k tomu, aby právě ten nápad byl rozvinut do uplného absolutna a nakonec byl uzemněn závratným způsobem. A to by těch dílů mohly být klidně stovky jak je onen nápad komplexní a roztažitelný. K tomu zapůsobí temnou atmosférou a sympatickými herci, které do příběhu neobvykle patří. Jako mini-seriál rozhodně postačující, ale dál bych děj už nerozvíjel. (8/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lost room je velmi příjemný miniseriál, jehož látka by jistě vystačila na minimálně 100 dílný seriál a tak je velká škoda, že se konala jen takováhle malá ochutnávka v podobě tří 90 minutových dílů (dohromady 270minut ne 360 jak je zde uvedeno). Peter Krause je příjemný hlavní hrdina, který vystihuje celou psychiku postavy a mladší ze sester Fanningových Elle se k němu skvěle hodí. Potěší i příspěvek Julianny Margulies z ER, která konečně ukazuje, jak může vypadat ušmudlaná myška mimo nemocniční prostředí. Rozhodně je zde potenciál, který doufejme bude časem využit a přetvořen ve výborný seriál. Velkým kladem je atmosféra celé mini série, kterou by mohlo závidět i mnoho celovečerních filmů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Laura Harkcom, Christopher Leone, Paul Workman .. Jeden klíč vládne všem předmětům. Kde já už jsem tuto formulaci jen slyšel...;o) Námět minisérie Lost Room si rozhodně nese punc dobrého nápadu, místy až originality, ale rozpracování zas až tak výtečné není. Potenciál hodně dusí, mimo celkové televizní lacinosti, komorní a jednoduché rozvedení příběhu, kdy je hlavním motorem záchrana dcery. Tohle chtělo nějaký globálnější dopad, protože těch pár dialogů o zhmotněném Bohu se takhle rozmělňuje do ztracena. Hodně věcí je jen nastíněných, přesto je děj místy utahaný což je vážně škoda, protože mnoho otázek zůstane nezodpovězených a tím zůstává prostor pro dílčí nelogičností. Ani předměty nejsou využity s nějakou pestrostí (vyjma klíče samotného), většina jen účelně slouží příběhu směřujícího k záchraně dívenky. Herecké obsazení je slušné i když mi zrovna Peter Krause nesedl jako největší sympaťák a má své slabé chvilky. Mohlo to být výborné, takhle je to jen dobré. 70%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka typická kingovina, která paradoxně nemá se Stephenem Kingem zhola nic společného. Úžasně nosný nápad s motelovým pokojem kde se cosi stalo a obyčejné věci denní potřeby v něm získaly "divné" schopnosti. Od zcela nevyužitelných, po humorné až po vysoce užitečné... Tato třídílná minisérie má pouze tři body, které jí ubírají kredit. Ani jedna z nich však není nijak zásadní pro konečné kvality. Za prvé je děj hlavně v první polovině poněkud roztahaný. Za druhé, přestože je to plné originálních nápadů, tak přeci jen z tohoto námětu se dalo vytěžit mnohem, ale opravdu mnohem, více. A do třetice, že to výpravou vypadá hodně chudě, což v době dnešních filmově vypadajících seriálů poněkud zarazí. Tyto mušky na kráse však vyrovnávají dobří herci, perfektní scénář, celková nesporná zajímavost tématu a v neposlední řadě i velmi zdařilá hudební složka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Klíč, oko, hřeben, jízdenka a spousta jiných předmětů, které vám změní život, spousta neřádů, kteří by je chtěli pro sebe a uprostřed toho jeden velesympatický detektiv, který se nedopatřením stává hlavním hybatelem děje. A že s ním tahle cesta opravdu stojí za to. Oněch čtyři a půl hodinky totiž ubíhá velmi svižně, děj se zastavuje jen čistě sporadicky a z nutnosti vysvětlovaček a všechno peláší vstříc neodvratitelnému finiši. Peláší tak rychle, že je nakonec i ta dlouhá stopáž zoufale nedostatečná. Když jsem se totiž i dvacet minut před koncem dozvídal stále nové informace o světě předmětů, bylo mi jasné, že se všechno prostě vysvětlit nestihne. A že je to v tomhle případě obzvlášť škoda. Při nepatrné úpravě z toho mohl vzniknout vskutku geniální regulérní seriál. Takhle mi zůstává příběh připomínající úvodní knihu nějaké mohutné epické ságy. 85% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici miniserie, jako z pera S. Kinga. Ocividnou televiznost a obcasnou rozvleklost (hlavne v prvni polovine) bohate vyvazuje originalita, o ktere se soucasne filmove produkci muze jen zdat. Napad s mistnosti je skvely, ale zakomponovani Predmetu a jejich kladu a zaporu, dela z Lost Room jednu z nejzajimavejsich zalezitosti letosniho roku. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Seriálek přesně pro můj vkus. Má příjemnou stopáž, která se nevleče desítky dílů, hodně tajemna, záhad a okouzlujících předmětů. Jediné co mi maličko nesedělo, bylo obasazení Petera Krause do hlavní role (přijde mi, že se ten člověk pořád lehce usmívá a ono se to přece jenom vždycky nehodí). Jinak kdybych si měla vybrat nějaký předmět, určitě by to byl klíč. Už jen na úklid by byl dokonalý. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Lost Room má díky nápaditému námětu o tajuplné místnosti č. 10 a mystických předmětech velice slušný rozjezd, avšak vysoká očekávání brzy dostanou menší ťafku za uši, když zjistíme, že celý seriál se točí pouze o vysvobození dcerky hlavního hrdiny z onoho "ztraceného pokoje". Neustálé opakování vět typu "I just need to bring my daughter back" se po chvíli stane otravným klišé, originální a zajímavý seriál jako je The Lost Room by si zaslužil trochu rozvětvenější příběhovou linii. Čtyři hvězdy však nakonec dám, přeci jen šlo o dobrou zábavu s originálními prvky i pár vtipnými momenty (použití karty) v ucházející atmosféře. 7/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Výborný seriál, který Vás chytí hlavně svým neuvěřitelně originálním nápadem v podobě tajemného pokoje č.10 a magických předmětů, které jsou jeho součástí. Příběh je neuvěřitelně chytlavý a vtáhne do děje snad každého fandu dobrého seriálu. V dnešní době, kdy stále přibývají nové a nové seriály se už skutečně málo čeká originalita. To ale není případ Pokoje č.10. Spolu s Losty, Heroesy, Prison Breaky další lahůdková zaležitost pro všechny. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Námet na nezaplatenie, škoda len spracovania, ktoré je skôr priemerné, aj keď tento fakt je do istej miery ospravedlniteľný tým, že ide o televízny projekt. A originalita našťastie prebíja aj mierne nedostatky v scenári a účinne pomáha dotvárať túto mimoriadne príjemnú trojdielnu mini-sériu. Môžem len odporučiť, verte, že niečo také sa tak skoro nenatočí. Vhodne zvolení herci, fantastická hudba a sľubne načrtnutá mytológia dokážu uspokojiť naplno a záverečná gradácia je proste bezchybná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kým som si zvykol na (znova inú) koncepciu tejto mini-série, takmer som to nechal plávať, po dvoch 45-minútových častiach ma však film vtiahol do deja ako motelová izba priťahovala záujemcov o "predmety". Celý dej je celkom prijateľne bláznivý a seriózne šibnutý. Nápady sú niekedy naozaj strelené, ale sú divákovi podané so smrteľnou vážnosťou, dej je plný napätia, novátorských nápadov, zvratov a absolútna absencia naivných, či nelogických scén ma milo potešila. Najväčším tŕňom v oku bol však pre mňa herec Peter Krause. Ten chlap mi príde, akoby sa permanentne pri svojom hereckom výstupe podvedome uškŕňal a smial. Jednoducho taký bezstarostný chlapčenský výraz, ktorý ma neustále iritoval, pretože nezmizol z jeho tváre ani v scéne totálne tragickej, kde dokonca plakal. Ale inak takmer dokonalé. Záver som si predstavoval viac zauzlený. 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

KLÍČ A HODINY: Po prvním díle jsem opravdu zvědav jak se to všechno bude dál vyvíjet. Geniální námět, který trošičku vykrádá Kingovu ságu Temná věž, konkrétněji Tři vyvolené, bohatě doplňují skvělé nápady a zakomponování (ne)obyčejných předmětů do děje. Tempo je trochu pomalejší, ale snesitelné, určitě jsem zvědav co bude dál.... Rád bych také poděkoval společnosti UPC za rozšíření programové nabídky o kanál AXN (díky tomu jsem se k LOST ROOM dostal). Jen tak dál :-). HŘEBEN A KRABIČKA: Heh, tak druhý díl je 2x tak lepší. Má mnohem větší spád a předměty jsou zajímavější. Peter Krause předvádí hodně dobrý výkon a působí mnohem líp než v první části. Tajemná atmosféra se skoro dá krájet a celá ta věc okolo pokoje číslo devět bere dech. No a ten konec... joj. Co je to za chlapa? :-) OKO A PRIMÁRNÍ PŘEDMĚT: Poslední část je rozhodně nejlepší. Pátrání po primárním předmětu se blíží ke svému konci, avšak opravdu nějáký existuje? Skončí to vůbec někdy? Závěr rozhodně nevyřešil všechno ač byl uspokojivý v rámci mini série. ZTRACENÝ POKOJ si nechal dveře otevřené k pokračování a přiznám se, že bych ho uvítal. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V komentáři jsou možná lehké spoilery, ne však zásadní; především jsem rád, že oba hlavní hrdinové seriálu Six Feet Under (Hall a Krause) dostali příležitost v další seriálové pecce (Dexter v případě Halla). Jak je tu již podotýkáváno, námět miniseriálu má ohromný potenciál a byla škoda ho de facto promarnit jen ve třech celovečerácích, které nechutně utekly. Schopnosti desítek předmětů nebyly prozrazeny, spousta otázek zůstala nezodpovězena (vlastně se vůbec ani nedozvíme, jestli se jedná o sci-fi, fantasy, religiózní zápletku nebo všechno dohromady). Kdyby byl námět více rozveden, byl by tu prostor například pro charakterovou změnu hlavního hrdiny, to by mi přišlo zajímavější, předměty by ho zkazily stejně jako všechny ostatní. Takhle je to vlastně jen primitivní zápletka zabalená do ohromně originálního prostředí. Charaktery bych nepovažoval za úplně klišovité, alespoň některé, důkazem budiž prodavačka informací, ta spousta cvoků a náboženských cvoků a samozřejmě samotný nájemník. Konec, poněkud laciný, možná nabízí naději či obavu z pokračování, ale příliš bych na něj nesázel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená minisérie, u které ani příliš nevadilo televizní zpracování. Nečekaně originální zápletka možná nabízela větší potenciál, ovšem i tak mě příběh solidně zaujal a výjimečně jsem ne vždy věděla dopředu, co se bude dít. Některé okolnosti se mi zdály zůstat nedořešené, ale možná jsem jen vysvětlení nepochopila:-). Největší slabinou je z mého hlediska obsazení hlavního hrdiny - vybraný herec mi nebyl kdovíjak sympatický a taková věc dokáže spolehlivě utlumit emoce. 80% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal víc. Na to, že to mělo jen 6 dílu, tak jsem se až moc často nudil. Nevyužitý potenciál, nedivím se, že se nenatočili další díly. 65% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, přijatelné zpracování, napětí a strachu tak akorát, ano, i slzičky byly, skoro perfektní. Kdyby nebylo toho slabého konce, mohly být i čtyři hvězdy ()

Reklama

Reklama