Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejná americká teenage komedie, kterých je mraky navíc s dost provařenou zápletkou výměny těl. Na jednu stranu to má fakt dobré hlášky a jednoduchou, ale funkční romantiku, na tu druhou je to fakt klišé nad klišé. Obsazení je ale sympatické (Zegers hraje holku místy až výborně) a oceňuji absenci trapností a nechutností, takže ty 3* jsou tak akorát. Freaky Friday je ale přeci jen o něco lepší. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

No, na to, že tenhle druh filmů naprosto nemám ráda a vlastně se jim vyhýbám, jak jen to jde, musím teda říct, že to tak strašný nebylo. Docela sem se doma nudila a tak to byla taková znc, ale nakonec jsem ráda, že sem na to jukla. Sice znova to už vidět nemusím, ale nadávat na to taky nebudu a ani sem u toho kupodivu neusnula. ;-) ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie s motivem záměny těl. Woody, hvězda školního fotbalu, která mimo to, že samozřejmě chodí s hlavní roztleskávačkou, nemá nic jiného na práci než se poflakovat s dalším stejně povedeným kamarádem. Jeho sousedka a zároveň spolužačka Nell má ráda literaturu a ráda by se dostala na prestižní vysokou Yale. Když se tito dva setkají na školní exkurzi v muzeu a ostře si vymění své názory na sebe, stane se něco nečekané. Druhý den ráno mají vyměněná těla, tudíž z Nell je teď vlastně kluk a z Woody najednou holka. Z počátku se oba dva chovají atypicky či podivně pro svoje nynější pohlaví, postupně si ale najdou cestu k sobě a začnou se přijatelněji chovat s přičiněním jednoho tak i druhého. Woody učí Neal, jak hrát fotbal v mužském těle, naopak Nell připravuje Woodyho na důležitý přijímací pohovor. I když to bylo od začátku jasné a předvídatelné, (jak to asi tak může dopadnout) nebylo to zas až tak špatné. Humor je samozřejmě velmi prostý a těží z konfrontace dívčího a chlapeckého prostředí, ale dalo se to v pohodě zvládnout. Konec je už tedy velké klišé, ale i tak se jedná o relativně příjemný film na nedělní odpoledne. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Z filmově ztvárněných amerických středních škol coby romantické komedie se mi tohle zdá poměrně originální a méně otřepané. Alespoň po většinu filmu. Jistě, opět jde o jakési hledání sebe sama, nejspíš "životní" lásky, která vydrží navždy, svého osudu. A ano, opět je tam nějaká slečna nevalné inteligence a skupina lidí, která si myslí, že je něco víc než ostatní. Jak je základní pointa filmu nesmyslná, o to víc je ale všechno ostatní uvěřitelné. Ač se to zdá neuvěřitelné :) Mrzí mě posledních 10 minut, kdy se všechno výše popsané vytratilo a zůstalo klasické klišé. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Filmy o prohazování těl dvou co nejvíce odlišných lidí nejsou ničím novým od sluncem, vždy jednou za čas scnáristé tuto magickou formulku opráší, ono taky co chcete vymýšlet nového, to prostě už není možné, teď už jde jen o tom, jak s ní naložíme, buď prohodíme rodiče s dítětem (dost často stejného pohlaví), nebo naopak vrstevníky, tady se osvědčilo různé pohlaví, aby co nejvíce vynikly jejich rozdíly. Do hlavní role obsadíme nějaké začínající televizní hvězdičky, do vedlejších rolí zkrachovalé béčkové herce, moc to nestojí, výdělky taky nebudou nijak extra oslnivé, ale možnost prodělání gatí je dost malá, tyhle blbiny pro teenagery se vždycky nějak zaplatí a vydělají, sice ne tolik, aby si producent mohl sám ze své kapsy zaplatit nové pokračování trháku letošního léta, ale na slušnou vilku s bazénem ano. Teto výtvor není tak oslnivý, že by sme z něj padali na kolena, na druhou stranu se však tvůrci nemají zač stydět, film byl místy vtipný, občas dojemný, přesně jak to má být, jen Samaire mi místy připomínala transku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Hřebcovo auto je Buick Roadmaster Estate Wagon ročník 1991 a Woody s Nelly na konci filmu odjíždí v Oldsmobile Cutlass z roku 1971. (Ruuzha)
  • Přední strana žádosti na univerzitu Yale, kterou má Nell v pokoji, a taky hlavička dopisu, kterou dostane od Yaleu, jsou pravé. (HappySmile)
  • V tomto filmu si zahrála Sharon Osbourne. Během plesu je slyšet písnička jejího manžela Ozzyho Osbournea "Goodbye To Romance" a ve škole jeden student nosí tričko s nápisem Ozzy. (HappySmile)

Reklama

Reklama