Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Lima 

všechny recenze uživatele

I když je to ukecaný, jak Fidel Castro na sjezdu, dost rychle to odsýpá, takže člověk nemá ani čas přemýšlet na těmi tunami historických a scenáristických zhovadilostí a vlastně o ně ani nejde. Je to stejně pitomé a jen o trochu zábavnější, než kterýkoliv díl seriálu „Lovci pokladů“. Akorát s tím rozdílem, že Tia Carreru vystřídali herci těžkého kalibru a Jerry Bruckeheimer se zase praštil přes kapsu. Při bleskových konstrukcích Nica Cagea („Slova „rezolutní“ a pak „dvojčata“……aha, takže to musí být akronym pro britskou loď ´Resolute´, ztracenou roku 1800…“) by i Sherlock Holmes blednul závistí, pokud by si při nich neklepal na čelo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To isté čo naposledy. Nicolas Cage si hrá na Indiana Jonesa, hľadá poklady a snaží sa očistiť meno svojho predka obvineného z atentátu na prezidenta Lincolna. Aj keď sa vo filme prakticky stále niečo deje, niečo tomu chýba. Možno atmosféra, lepšie zrežírované akčné scény a menej snahy zavďačiť sa otcom, mamičkám i deťom v kine. Tvorcovia sa skrátka pokúsili natočiť dokonalý rodinný film pre každého. A to sa im podarilo. Každý si tu niečo nájde, ale vo výsledku tých stopercentne spokojných divákov asi moc nebude. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně totéž co první díl, skoro žádná změna, ovšem přibylo ještě trochu víc trapnejch scén, ve kterých vyniká hlavně ta s prezidentem, ale i spousty dalších nelogičností a přeplácaností se lovci pokladů dvojka nevyhly, nicméně to stejně neznamená, že sem se nebavil, protože to zabavit rozhodně dokáže a tu a tam to prostě nějakej dobrodružnej film chce a to tohle splnilo dobře, jen ta stopáž mohla být o něco kratší a Nicolas Cage už začíná být trošku jetej. 3,5* ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší než jednička. Herci jsou uvolněnější, neberou to vážně (snad až na Cage, ale u něj to člověk prostě neodhadne), příběh nadlehčuje celkem povedenej humor a hodně to pozvedá super Diane Kruger s Helen Mirren, i ten Justin Bartha s Jonem Voightem jsou fajn a Cage, jak ho jen popsat, no odvádí svůj lepší výkon ve svých horších, ale přitom nadprůměrných filmech (zkráceně - je taky fajn). Jedině snad Ed Harris s Harvey Keitelem mi připadali trochu matný. Jelikož tohle nebylo nikdy víc, než jakási verze Indiana Jonese pro nejmenší, netřeba se pouštět do hlubších rozborů na téma: Příběhu, logiky, či dalších věcí, jako únos prezidenta nebo rychlé a spolehlivé hacknutí do libovolné databáze v případě potřeby. V rámci tohohle žánru nebyl příběh nejhorší a hlavně - je to zábava po celý dvě hodiny. Možná mírně nadhodnocuju, ale jedničce jsem dala 3* a tohle bylo prostě o kousek lepší. Snad proto, že přes všechny jiný blbiny tam nebyla věc jako "pomažeme ústavu citronem a dostaneme tajnou šifru". ()

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně hloupé, zbytečné, ale také roztomilé jako první díl. Ed Harris jako "polozáporák" opakuje svou roli ze Skály, Cageovy vlasy a herecké schopnosti už se vymkly i z Bruckheimerovy kontroly (hádka v Buckinghamském paláci), ale to putování z lokace do lokace a řešení předpřipravených rébusů je zkrátka o fous zábavnější než ve ztuhlé Šifře mistra Leonarda. Hercům to sluší, hudba hraje a možná dokonce odpustíte Justinu Barthovi jeho nebetyčnou otravnost. Stravitelný průměr a jednohubka na cestě k návratu nejslavnějšího z archeologů. Jako předkapela jsou Cage s Voightem docela fajn. Tleskat ale pravděpodobně nebudete. (50%) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Vrah šestnáctého prezidenta USA Abrahama Lincolna John Wilkes Booth byl dopaden dva týdny po atentátu. (IDžOR)
  • Prezident (Bruce Greenwood) povie Benovi (Nicolas Cage), že nemôže ľuďom povedať, aký zmysel mal jeho únos, a tak než Ben nájde poklad, bude obvinený z únosu prezidenta. Avšak na konci to prezident vyrieši tak, že povie, že celý incident v chodbe bola len nehoda a Ben mu len pomohol nájsť cestu von. Túto historku ale mohol povedať hneď a Benovi tak jeho ďalšie pátranie, na ktorom mu samému záležalo, podstatne zjednodušiť. (Hodnotim)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama