Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 273)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bad Baby Bad. Zklamání na plné čáře! Příběh je matoucí a nesouvislý. Ben Affleck režíruje stejně jako hraje- jako teenejdžr s poruchou pozornosti. Postavy byly nezajímavé,nemotivované a špatně obsazené. Dialogy bez náboje,klišoidní a nesrozumitelné. Celkově se mi film jevil velmi nudný až absurdní.Chybělo mi zde napětí i atmosféra. Nebylo zde skoro nic pozitivního! Affleck se uchopil špatného řemesla. Nebavilo mě to. 40% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ve svém životě máme jen pramálo příležitostí ovlivnit naše bytí. To zda přijdeme na svět či nikoliv, jak, kdy, kde. Ve většině případů o něm rozhodují jiní. A tato rozhodnutí nás ve výsledku formují a dělají tím čím doopravdy jsme. Naše rodina, naše město, naše čtvrť. Tělo kolem duše. Města obklopující toto tělo. V dospělosti, když už máme tu pomyslnou moc ve svých rukách a snažíme se alespoň částečně vymanit ze zajetých kolejí unikáme před ostatními lidmi až na okraj velkých měst. Kde jinde než právě zde se dá dojít opravdového klidu? Ale co když se jednoho dne z vašeho domu ztratí to nejcennější co můžete ve svém životě mít, vaše dítě. Tím čím je tento film opravdu výjimečný je styl vyprávění, zachycující obyčejný úsek několika životů, jenž jsou protnuty událostí v podobě únosu malé dívky. Zachycují příběh, který by se mohl odehrát prakticky kdekoliv. Menší nevýhodou je pomalejší rozjezd, který má za úkol seznámit diváka s postavami, jejich motivacemi a ukázat postup vyšetřování, který je dalekosáhlejší než případy, které dokáží vyřešit kriminalisté v CSI na poli jednoho seriálového dílu. Když už snímek dospěje do fáze, kdy s divák myslí, že už jej nemůže nic překvapit přichází závěrečná pointa - v podobě velmi silného a nepředvídatelného zakončení, kdy je hlavní hrdina postaven před amorální dilema, neboť ať už se rozhodne tak či onak pokaždé to bude špatně. S následnou reakcí jeho partnerky můžeme nesouhlasit ale v jádru jí naprosto rozumíme, protože náš život se skládá z chybných kroků za něž býváme častokrát odměněni ale v samotném výsledku na nich nezáleží. 9/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck překvapuje svým debutem velmi příjemně. Jemné drama o zapeklité situaci okolo únosu dívky je příjemným snímkem, který poukazuje na morálku a čestnost, o které sami jistě budete přemýšlet. Není totiž jednoduché rozhodnout se tak, jak říká zákon, když srdce říká něco jiného. Bylo překvapivě zajímavé zamyslet se nad smyslem filmu, který poukazuje na problémy v sociální vrstvě Ameriky stejně jako na slavné "sliby chyby". Casey Affleck je příjemný, i když něco mu k dokonalosti chybí. Kritizovat kohokoliv z dvojce Morgan Freeman a Ed Harris by byl hřích. Překvapilo mě, jak je film příjemně natočen. Pravdou je, že netlačí na pilu, ale trpělivý divák si odnese jistě požitek ze zajímavého snímku, který obsahuje nejeden zvrat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Špinavá Amerika, Amerika chudinských čtvrtí, ghetta, Amerika odvrácené strany, to je svět, který nám v adaptaci románu Sbohem, baby Dennise Lehana předkládá Ben Affleck, tentokráte ne z pozice herce, ale ze stoličky režiséra. A Affleckova exkurze je skutečně sugestivní a podařená. Thriller opisující svou náladou atmosféru ulice vykřičené čtvrti amerického velkoměsta, kterou Affleck velmi důvěrně zná (obdobná nálada prostupuje i snímkem podle jeho a Damonova scénáře Dobrý Will Hunting) a je adekvátní tematice a dějové linii filmu - ta je plná zločinu, perverze, prostě prochází místy, kam zákony nemají přístup. Ben obsadil do hlavní role svého bratra Caseyho a to byla skutečně šťastné rozhodnutí, jednoznačně herecky zastiňuje všechny zúčastněné herecké hvězdy. Zvláště úplné finále a závěrečná jízda kamery přes pokoj staticky umrtvený v relativizující významové kompozici tvořené pouze nehybně sedícími dvěma herci dala vyznění filmu hluboký náboj. Ač jsem neměl Bena Afflecka jakožto herce nikdy příliš v oblibě, musím chtě nechtě přiznat, že coby režisér mne skutečně uzemnil a přesvědčil o svých tvůrčích, tedy režisérských, kvalitách... Podobné filmy: Tajemná řeka ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na jeden večer. Není to oscarový velehit, ani film, který by se dal vidět dvacetkrát a pořád by člověk přicházel na něco nové. Je obyčejný, strohý, technicky jednoduchý a scénáristicky poměrně úderný, především pak v konkrétních momentkách. Zápletka však zase tak propracovaná není a lecos se dá z průběhu snímku odhadnout. Především pak Ed Harris přímo bije do ksichtu. Závěr nekatarzoval tak jak jsem čekal avšak logické vyústění má. Affleck je rozhodně lepší za kamerou, nežli před ní. A to myslím překvapilo nejednoho filmového fanouška. Už třeba proto, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ben Affleck na otázku, zda studio nemělo námitky vůči obsazení jeho bratra Caseyho do hlavní role Patricka Kenzieho, odpověděl: "Samozřejmě jsem čekal, že nějaké budou, protože tady funguje ta klasická hlava 22, kdy tu práci nedostanete, protože jste nedokázal, že na ni máte, což nedokážete, dokud ji nedostanete. Naštěstí jsem měl u Disneyho takového anděla strážného, Eda Cooka, který koupil scénář a řekl, že mi coby režisérovi důvěřuje. Netuším proč, já taky ještě jako režisér nic nedokázal. Každopádně jsem rád, že to vyšlo. Ona měla původně být postava Patricka Kenzieho o něco starší, ke čtyřicítce, takže jsem o Caseym pochopitelně vůbec neuvažoval. Ale i když jsem hledal vhodného herce v takovém věku, pořád mi ještě něco nesedělo ve scénáři. A pak mi došlo, že by Kenzieho morální dilemata fungovala mnohem líp, kdyby byl mladší a svým způsobem naivnější a zranitelnější. A v tu chvíli mě napadl jeden mmladý herec, kterého dobře znám, který by do toho určitě šel, který je z Bostonu a o kterém vím, že má herecky mnohem větší potenciál, než jaký zatím mohl uplatnit... Spousta lidí si určitě myslí, že je za tím nepotismus, že jsem prostě dal hlavní roli bráchovi a šmytec. Ale ujišťuju vás, že jsem měl příliš stažený zadek na to, abych svůj první film ohrozil hloupým nepotismem. Opravdu, upřímně jsem věřil, že je Casey náš člověk, a byl jsem připravený argumentovat tím, že právě vyhrál veliký konkurz na Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. A taky to nakonec podle mého názoru dokázal. Po Jessem a Baby už snad nikdo nemůže zpochybňovat, že je moc dobrý herec." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama