Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 273)

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zlý, napsal bych, že Gone Baby Gone je chytrý film pro průměrného diváka, ale průměrný film pro chytrého diváka, protože mezi "ty lepší" nepřináší nic moc nového. Ben Affleck používá celkem ohraných postupů citového vydírání, kdy k hlavnímu hrdinovi přílepí hned od začátku milou přítelkyni, která ho doprovází doslova všude, jen proto, aby ho závěrečné dilema bolelo co možná nejvíc + unešená holčička je přesně ten typ s dlouhými blonďatými vlásky a medvídkem v ruce, který si o únos vyloženě "říká"... Ale proč to filmu vlastně vyčítat? Není to zápor, jen fakt. Film sice používá ohraných, ale za to dobře fungujicích prostředků. Kvalitní dialogy diváka spolehlivě zabaví i donutí k zamyšlení a také se mi líbila klidná kamera (zejména záběry během západu slunce a ten úplně poslední záběr), která ruku v ruce ladila s poklidným vystupováním Caseyho Afflecka. 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chceš sa porozprávať?“ – „Už si nie je čo povedať.“ Silný film, ani sa mi o ňom nechce písať, lebo to bude znieť sucho. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúca dospelá réžia Bena Afflecka, vynikajúca ošarpaná atmosféra štvrte, kde „každý trocha stratil sám seba“ a v prvom rade vynikajúci scenár. Všetko má zmysel, svoje miesto a logiku, postavy konajú ako ľudia, ktorí nie sú dokonalými filmovými postavami, ale „všednými ľuďmi z mojej tvojej ulice“. Každý robí chyby, dobrí sú odvážni, len keď na zlých mieria zbraňou, inak sa ich boja. Motivácie zlých mrazia dobrými, no strašne do reality prevedenými, úmyslami. Činy/rozhodnutia všetkých týchto ľudí sa miesia v daždi a nezostáva miesto pre plač ani nárek, lebo v tomto zvláštnom svete je to zbytočné. Aspoň o čosi rozumnejšie som sa to snažil opísať vo svojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/drama/381-zbohom-baby-ioo- ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Silné drama, velmi dobře napsané, ale především brilantně zrežírované. Pod zde několikrát zmíněný myšlenkový přesah bych se podepsal, to dilema, které se v závěru od hlavní postavy přenese i na diváka, je působivé a ten poslední záběr, bože, to je dokonalost sama. A hlavně - celé to vyprávění má prostě ŠMRNC a je jedno, jestli jde o mrazivě drsnou scénu s pedofilem v 2.půlce filmu, nebo o pouhý dialog mezi dvěma protagonisty. Opravdu radost pohledět. A Casey Affleck? Artikuluje divně, působí divně, vypadá divně :o), ale všechno dohromady z něj dělá tuze zajímavou personu, ze které jsem nemohl odlepit zrak. Bene, do budoucna hraj tak jako v ´Hollywoodlandu´, přitom nadále rozvíjej svůj nepochybný režijní talent a mě nezbyde, než opakovat: "Těšilo mě. Velmi." ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si teď musí určitě pokládat tu samou otázku jako (a nejen) já: proč vůbec ztrácel deset let čas s herectvím (to může s čistým svědomím přenechat svému bratrovi) a něvěnoval se od počátku rovnou scénáristice, příp. režii - obé mu jde značně lépe. Ve svém režijním debutu předkládá totiž divákovi velmi zajímavou otázku s množstvím nejednoznačných odpovědí: měl by člověk vůbec lpět na dodržování zákonů i vlastních zásad ve společnosti, kde na ně nikdo další nehledí? A přinese mu to v noci klidný spánek...? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne Affleckov Opus magnum pre nasledujuce desatrocie. Z hladiska hereckych vykonov (hlavne Affleckova postava ma dokazala svojim buranim stereotypu podobne charakterovych uloch v prvej polovici filmu viackrat milo prekvapit) ako i rezijneho vedenia ide o zalezitost, ktorej nie je co vytknut. Oproti Tajomnej rieke (rovnaky autor predlohy) mi vsak nastastie tentokrat aj samotny pribeh prisiel ovela vybrusenejsi v intenciach ambivalentnosti, realnosti a umne budovaneho vrstvenia. Scenar tak dodava tejto preciznej kriminalnej drame silne ostrie a priestor na vlastne dumanie zdaleka za ramec stopaze filmu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Počas natáčania Michelle Monaghan začala tiež pracovať na filme Tesne vedľa (2007), čo si vyžadovalo, aby si dala ostrihať ofinu. Preto ju museli potom pridať ako vizuálny efekt, aby sa zachovala kontinuita. (Arsenal83)
  • Podľa DVD komentára, scéna preletu nad kameňolomom je špeciálny efekt, pretože v kameňolome v skutočnosti nie je žiadna voda. (ladko)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama