Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 273)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

GONE, BABY, GONE tvoří zajímavý diptych s GOOD WILL HUNTING (patrná je seznámenost s prostředím a vyprávění o určitých komunitách, typizace postaviček podle vzhledu), jenže Ben měl zůstat za psacím strojem/počitačem a necpat se za kameru, protože to tam nezvládá._____ Nedokáže vyprávět, expozici zaplní velkým množstvím postav, které nedostatečně představí nebo uvede do děje, k dosažení emocí uživá těch nejlacinějšich a nejklišovitějších postupů (zatmívačka, opisující tlukot hrdinova srdce, jako vystřižená z traileru na hollywoodský blockbuster) a navíc nemá ani štěstí při volbě sentimentální hudby a herců. Ti hrajíi každý ve zcela jiné poloze a nemohou se rozhodnout, jestli budou skutečnými postavami (Affleck, Monaghanová), nebo žanrovými figurami (Harris, Freeman)._____ Pak je tu ten problém s morálně nejednoznačným koncem, který by měl postavit diváka před stejné morální dilema jako hlavní postavu a poslední záběr by ho měl přibít do sedaček, jenže - nezdařilo se, je mi líto. A v porovnání s knihou vyjde film ještě hůř... milostivých 50% kaširované podívané s nevyrovnanou atmosférou, která si hraje jenom na nesmlouvavou sondu a neschopnost vyprávět halí za nějaký nedotažený tvůrči koncept._____ P.S. Po druhém zhlédnutí se přikláním víc k těm dvěma hvězdičkám, za kterými si nyní stojím pevně, protože Affleck nezvládá distribuovat ve vyprávění šetrně informace a nehledě k tomu, že jsem odhadnul pointu v první čtvrthodině mi nepřijde jako schůdné, aby herec mírně po třicítce se snažil točit "morálně komplexní" filmy, které mají vyvolávat diskuzi o otázkách morálních a etických. Talent to je, herecký a řežijní ale nikoliv. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující inteligentní thriller s provokativním námětem a ještě provokativnějším vyústěním, který staví proti sobě právo a spravedlnost, resp. trestní zákoník a morálku. Dokonce zkoumá hranice etického chování, když relativizuje pojmy dobra a zla. Jeho hrdinové nejsou černobílí a jsou navíc vystavení mezním situacím, které vyžadují opravdu zásadní a těžká rozhodnutí. Chytrý scénář přináší několik podstatných zvratů v pohledu na postavy a jejich počínání a dá se to film se dá sledovat nejen jako brilantní detektivka, ale i jako výborné psychologické drama. Navíc je film skvěle obsazený a profesionálně zrežírovaný i zahraný. S pěti hvězdičkami v tomhle případě nemám nejmenší problém. Celkový dojem: 95 %. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck překvapuje svým debutem velmi příjemně. Jemné drama o zapeklité situaci okolo únosu dívky je příjemným snímkem, který poukazuje na morálku a čestnost, o které sami jistě budete přemýšlet. Není totiž jednoduché rozhodnout se tak, jak říká zákon, když srdce říká něco jiného. Bylo překvapivě zajímavé zamyslet se nad smyslem filmu, který poukazuje na problémy v sociální vrstvě Ameriky stejně jako na slavné "sliby chyby". Casey Affleck je příjemný, i když něco mu k dokonalosti chybí. Kritizovat kohokoliv z dvojce Morgan Freeman a Ed Harris by byl hřích. Překvapilo mě, jak je film příjemně natočen. Pravdou je, že netlačí na pilu, ale trpělivý divák si odnese jistě požitek ze zajímavého snímku, který obsahuje nejeden zvrat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po geniálním Dobrém Willu Huntingovi, na kterém se Ben Affleck scénáristicky podílel, jsem byla v očekávání, jak dopadne tento jeho režijní počin. Celkově mám bratry Affleckovy ráda, ačkoliv si myslím, že mezi výrazné či silné herecké osobnosti zrovna nepatří. Gone, Baby, Gone je vcelku velmi kvalitně zvládnutý film, ale pro mě postrádal cosi z opravdovosti. Nešel vůbec do hloubky, jakoby se držel jen na povrchu, zatímco tam hluboko běhaly všechny ty velké krysy mezi nánosy špíny:) Přišel mi hodně strojený a ve spoustě scén i dialogů dělaný na efekt. Nedokázala jsem mu to vše uvěřit a nedostalo se mi skoro žádných emocí. Casey Affleck je sympatický chlapík, ale herecky pro mě není natolik silný, aby zvládl utáhnout celý film, což je vcelku malý zádrhel, když se jedná o hlavní postavu. Navíc mi do tohoto žánru vůbec neseděl. Nevěřila jsem mu, ani když vytáhl zbraň. Samotná linie o únosu dcerky zfetované matky není taktéž nijak bravurně vystavěna. Děj spíše jen tak obyčejně, bez větších vzruchů či působivých scén postupuje kupředu, abychom se na konci dobrali, možná překvapivému rozluštění. Rozhodně mohl být silnější a tak nějak více syrový, což jsem v prostředí podsvětí tak trochu očekávala. Během sledování jsem se neubránila občasného srovnání s fenomenálním dílem Roberta De Nira, Příběh z Bronxu. Gone, Baby, Gone chybí přesně to, čím dílo De Nira doslova vyvolává exploze. Větší míra opravdovosti, přirozenosti, zkušeného ponoření do bahna zločinu a jakýsi ten "mafiánský" vrozený talent na orientaci v prostředí a terénu:) Kdyby se zapracovalo na příběhu, scénáři a Ben by hlavní roli nabídl jinému herci, mohl být výsledek mnohem lepší. Z Bena a Casseyho zřejmě nikdy nebudou ti protřelí, zjizvení a zkažení gangsteři či policajti. A to je také zřejmě jeden z důvodů, proč na mě jejich společný "výlet" mezi městskou špínu nedokázal zapůsobit tolik autenticky. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že tento film je jedno veliké kvalitně natočené klišé. Matka, která se nestará o své dítě, hlavní hrdina, který je schopnější než všichni policajti, podivné dialogy, kterým nikdo neuvěří. Všechny ty postavičky jsou typizované, nijak nevybočí. Prostě nalinkované podle pravítka. Ale zase abych jen nehaněl, Ben Affleck se jako režisér asi neztratí, jeho premiéra v režisérském křesle bude i tak vnímána kladně. Po rozmýšlení nakonec dám tu čtvrtou hvězdu. Své kvality film má. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Komparzistami boli často miestni okoloidúci v Bostone. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bostone, Cambridge, Chelsea, Medford, Lynn, Quincy, Sherborn, Needham, Waltham a Winchester (Massachusetts, USA) a v Culver City (Kalifornia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 19. mája do 6. augusta 2006. (Arsenal83)
  • V klíčových rolích Amandiny tety a strýce se objevují na Oscara nominovaná Amy Madigan (manželka Eda Harrise) a uznávaný herec Titus Welliver, který je nejznámější svou rolí Silase Adamse v hitovém seriálu stanice HBO Deadwood. V roli Jacka Doyla hraje Oscarem oceněný Morgan Freeman. S tolika úspěšnými herci bylo od Afflecka velice odvážným tahem obklopit je místními neherci, kteří filmu propůjčují specifickou atmosféru a kouzlo skutečných bostonských dělníků, včetně původních přízvuků. Výsledná směsice amatérů a špičkových hvězd byla sice neobvyklá, ale její zásluhou je film dynamičtější a živější. (Bart)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama