Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 273)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck překvapuje svým debutem velmi příjemně. Jemné drama o zapeklité situaci okolo únosu dívky je příjemným snímkem, který poukazuje na morálku a čestnost, o které sami jistě budete přemýšlet. Není totiž jednoduché rozhodnout se tak, jak říká zákon, když srdce říká něco jiného. Bylo překvapivě zajímavé zamyslet se nad smyslem filmu, který poukazuje na problémy v sociální vrstvě Ameriky stejně jako na slavné "sliby chyby". Casey Affleck je příjemný, i když něco mu k dokonalosti chybí. Kritizovat kohokoliv z dvojce Morgan Freeman a Ed Harris by byl hřích. Překvapilo mě, jak je film příjemně natočen. Pravdou je, že netlačí na pilu, ale trpělivý divák si odnese jistě požitek ze zajímavého snímku, který obsahuje nejeden zvrat. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si teď musí určitě pokládat tu samou otázku jako (a nejen) já: proč vůbec ztrácel deset let čas s herectvím (to může s čistým svědomím přenechat svému bratrovi) a něvěnoval se od počátku rovnou scénáristice, příp. režii - obé mu jde značně lépe. Ve svém režijním debutu předkládá totiž divákovi velmi zajímavou otázku s množstvím nejednoznačných odpovědí: měl by člověk vůbec lpět na dodržování zákonů i vlastních zásad ve společnosti, kde na ně nikdo další nehledí? A přinese mu to v noci klidný spánek...? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bad Baby Bad. Zklamání na plné čáře! Příběh je matoucí a nesouvislý. Ben Affleck režíruje stejně jako hraje- jako teenejdžr s poruchou pozornosti. Postavy byly nezajímavé,nemotivované a špatně obsazené. Dialogy bez náboje,klišoidní a nesrozumitelné. Celkově se mi film jevil velmi nudný až absurdní.Chybělo mi zde napětí i atmosféra. Nebylo zde skoro nic pozitivního! Affleck se uchopil špatného řemesla. Nebavilo mě to. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pohřešuje se malá holčička. Modleme se! Víte li něco, zavolejte…Pořád se usmívala…. U takovýchto filmů mám problém, že až moc prožívám děj. K mému milému překvapení, zde nic nepůsobí ,,nechutně“, snad jen myšlenka – zda a v jakém stavu ji najdou. Přesto pozdější skutečnosti mohou ve člověku navyklému normálnímu rodinnému životu vyvolat mírné deprese. O překvapení není nouze a C.Affleck je dobrej, až sympatickej. A jestli budete na konci vytočení do nepříčetnosti, uvědomte si, že je to jenom film a s reálným životem to nemá nic společného. My přece víme, CO JE SPRÁVNÉ A CO DOBRÝ SKUTEK… ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s canakjou, aneb jak ze začátku slibně vyhlížející film zabíjí nesmyslné až dementní jednání a překombinovaná zápletka. Vážně by "pachatelé" vymýšleli takhle komplikované matení stop, které v důsledku samozřejmě spíš vede k nim? Kromě toho mi vyznění filmu připadá úplně padlé na hlavu. To není vznášení otázek, ale nucení odpovědí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Jill Quigg získala malú úlohu Dottie celkom náhodne, a to keď sa začala nahlas hádať s filmovým štábom, ktorého produkčné bariéry jej bránili prejsť a vyzdvihnúť svojho syna zo školy. Ben Affleck bol tak ohromený jej hlasným nadávaním, že ju požiadal, aby sa vo filme objavila. (Arsenal83)
  • Režisér Ben Affleck původně uvažoval o tom, že by se chopil i hlavní role Patricka Kenzieho (Casey Affleck): "Zajistil jsem si práva na knížku a plán byl takový, že s Aaronem Stockardem napíšeme scénář, pak najdeme režiséra, který ho natočí, a já v tom budu hrát. Ale postupem času jsem se do toho čím dál tím víc pokládal. Nejdřív jsem měl pocit, že se nám ten scénář moc nepovedl, pak že jsme odvedli přijatelnou práci, pak že se nám to docela vydařilo, pak že bych to mohl režírovat, a že když budu režírovat, neměl bych v tom hrát, protože prostě nemám na to, abych zvládl obojí najednou." (NIRO)
  • Hoci veľká časť dialógov je doslovne prebratá z knihy, Ben Affleck povedal, že ak by román poriadne neorezal, film by trval sedem hodín. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama