Reklama

Reklama

Zázrak v New Yorku

  • USA Miracle on 34th Street (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V moderní verzi oblíbeného klasického příběhu z roku 1947 se šestiletá Susan trápí pochybnostmi nad existencí nejtradičnější nadpřirozené postavy — Santa Clause. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků - opětovnou víru ve splnění svých snů. V hlavních rolích povznášejícího a radostného filmu, který o existenci Santy přesvědčí celou rodinu, se představují Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott a Mara Wilson v roli Susan! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla veliká a o to jsem zklamanější. První polovina byla nekonečně rozvleklá a nudná a část v soudní síni sice zábavná, ale do krásné vánoční atmosféry to mělo opravdu daleko. Přesto souhlasím s lasumirem a Faramirem (:D) v tom, že někteří hodnotí zcela neobjektivně - budto je to příliš americké anebo moc krásné (ale se 3*?). Pohádkový dědeček aneb Santa Clause byl každopádně opravdu sympatický, za to bod k dobru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia Vianocna pecka od Hughesa? Tak napol. Jeden aspekt je spracovanie. Prva polovica, ktora sa venuje slobodnej matke, ktora je sklamana zivotnymi skusenostami a na zazraky neveri, co sa snazi naucit aj svoju malu dceru ma prilis nenadchla. Pôsobi to dost nudne. Druha polovica, ktora sa venuje procesu, ktory ma dokazat, ci je roztomily dedko Santa alebo blazon je ovela zabavnejsia. A nakoniec aj ta linia s matkou sa skonci celkom pekne. Ale dojaty som nebol ani raz aj ked ma film tradicnu Hughovsku pohodovu atmosferu. Druhy hlavny aspekt filmu je samotna myslienka ohladom toho, ci este chceme a dokazeme verit na Santu. Detom sa film bude urcite pacit. Takisto dospelakom v ktorych film vyvola male dieta, ktore na Santu verit chce. Bohuzial viera v Santu uz velmi dlho ide mimo mna. Nic proti nej nemam, ale v takomto serioznom prevedeni ma ta myslienka neocarila. V komedialnom duchu by som to skôr akceptoval. 6/10. ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Jeden velký americký vánoční kýč smíchaný s lepivým santovským patosovitým krémem nahuštěný do 114 minut zabitého času. Takto by asi v nějaké kuchařce zněl recept na tento pro evropana nepochopitelný film. Nikdy jsem americkou ikonu Vánoc, tlustého dědu s bílým vousem a červenobílým kabátcem, neměl příliš v lásce. Mikuláš přece nemůže nahradit Ježíška, říkal jsem si v dětství, když začala do naší země jeho invaze z USA. Nyní je už na kžděm rohu a postavu Ježíška v jesličkách pomalu vytlačuje už jen do kostelů. Je hrozné, že si moc ani neuvědomujeme, že do našich rodičů (případně i do vás, kteří se narodili ještě za komunismu) tlačil režim dědušku Maróze a jen co jsme se tohoto Rusa zbavili, hned jeho místo dobyvatele českých dětských srdcí obsadil Santa. Takže pokud bych byl Američan, měl bych na tento film asi poněkud jiný názor, ale jako Čech bohužel nemohu jinak než za dvě *. Co se týče řemeslného zpracování, ocenil bych bombastické pojetí tohoto filmu, které jistě muselo stát hodně peněz a taky Richarda Attenborougha, který se do role Santy opravdu vžil a předvedl slušný výkon. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s velmi dobrým hereckým obsazením a se skvělou Marou Wilson o tom, že víra alespoň o Vánocích je velmi důležitá. O tom, že když nějaký "chytrý" rodič svému dítěti v předškolním věku řekne, že Ježíšek neexistuje, neznamená to hned, že vyjevil svému dítěti moudrost světa. O tom, že děti a nejen ony potřebují iluze. A o tom, že i americká vláda "In God Trust". PS: Jinak se dost divím celkem nízkému hodnocení. Tak se ptám, jaký by ten příběh měl být, aby rozehřál srdce i těch ostatních. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Americká klasika v "novém" kabátě. O kouzlu vánoc, o snech, a tom jak důležitá je v našem životě víra v zázraky a tradice. Perkins a McDermott mi sice příliš nesedli, ale Mara Wilson je v roli šestileté dívenky v níž svádí souboj touha po zázraku s matčinou pragmatickou výchovou výborná. A Attenborough jako muž, který je nebo alespoň mohl být Santou kolem šíří takové kouzlo, že mu věří nejen malá Susan, ale i my u obrazovky. Koncentrované kouzlo Vánoc, které na rozdíl od řady jiných filmů, funguje i po téměř dvaceti letech. A některé scény mě rozesmávají i při reprízách, jako třeba výpoveď prokurátorovy manželky, a některé mě i při reprízách dojímají, jako třeba scéna s hluchoněmou holčičkou. Mám rád kouzlo Vánoc a věřím v zázraky. Nemohu tedy než se přidat: nash VĚŘÍ! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Herec Alvin Greenman (vrátnik) sa v pôvodnom filme z roku 1947 objavil ako Alfred. (m.a.t.o.)
  • Počas otváracieho víkendu v amerických kinách urobila spoločnosť 20th Century Fox nevídaný ťah. Ľuďom, ktorým sa film nepáčil, ponúkla vrátenie plného vstupného. Využilo to približne 1500 divákov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama