Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to vzniknout, ale vzniklo to. Jak jinak. Nova to koupila a originálně odvysílala na Vánoce, co nejdřív to šlo, a i když jsem chvilku předtím viděl trojku, která mě už tak nepobavila, očekával jsem od Shrekoledy něco podobného, a také to tak nějak podobně jako trojka dopadlo. Znuděný zelený Shrek nerad slaví Vánoce, ale ty pohádkovský postavičky včele s perníčkem, vlkem, Pinocciem a bůhvíčehoještě ho v tom nenechají a ukáží mu, jaké to je, slavit tyto svátky klidu. Kéž by radši zůstal v poklidu na třetím díle. Tak nudnej ksicht jako tady předvádí Shrek dokázal tak důrazně poznamenat mě, že jsem se na to tvářil úplně stejně a byl jsem rád, když to po té chvíli skončilo. Přitom si pamatuju chvíle, kdy jsem na jeho cestu za princeznou Fionou tak moc žral, kde jsou ty časy. Shrek by je měl nakopat všechny do prdele, tak jak to dycky uměl a neslavit něco co nikdy slavit nechtěl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,475,479 //počet predaných kusov 1,218,276║ Krátky pohľad do Shrekovho príbytku a jeho prvých Vianočných osláv, dopadol tak ako posledný tretí diel filmu, v celku nijak moc výrazne, na krátkej stopáže si odkrútia camea skoro všetky najznámejšie rozprávkové postavičky z tohto niekdajšieho fenoménu a už to pomaly býva zvykom že vydarených vtípkov či narážok moc nieje, animácia sa dá prekusnúť dali si v určitých medziach záležať aj keď je tam oproti špičkovému Pixaru cítiť stagnácia a opäť dominuje len postavička medovníčka a jeho bojazlivé predstavy o Santovi, len škoda že to je opäť zasadené do omieľaného príbehu o tom ako niekto nemá vzťah k tomuto sviatku a ako ho samozrejme potom ako sa zo všetkými pohnevá nadobudne. /55%/ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jediné co Shrek chce, je nějak přečkat zimu, aby se na jaře mohl opět rozvalit ve své bažince, a užívat teplíčka. Ale okolí (hlavně milovaná Fiona a oslík) nedají, než pořádně oslavit Vánoce. A tak i Shrek podlehne, sežene knížku Vánoce snadno a rychle, a pustí se do výzdoby domu. Ale Vánoce se za jediný den "naučit" nedají ... nebo ano ? ...Na Štědrý den, ve chvíli kdy jsem netrpělivě čekal na spuštění onoho Vánočního veselí jsem nedopatřením pustil telku, a hle - Shrek. V prvních pěti minutách jsem se Shrekem tak nějak soucítil (jeho pocity ohledně blížících se Vánoc jsou mi velmi povědomé), nicméně pak se celý film zvrtl v nechutnou taškařici, kdy se autoři do zbylých 15 minut snažili nacpat veškeré nápady ohledně Vánoc, které měli. Nicméně trvám na tom, že od prvního Shreka má celá série velmi sestupnou tendenci, a na Shrekovy jarní prázdniny, Shrekovy velikonoce a Shrekovo MDŽ se už vůbec netěším... ()

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Shrek byl jako film nesmírně zajímavý. Svého času jsem na něj koukal, oči vyjevené nejen ze vtípků, ale i animace. (byl to první animák "nového" typu, který jsem viděl). Druhý díl laťku nepřekonal a třetí...jsem díkybohu neviděl. Zato jsem ale viděl tento pokus. Na Štedrý den, kdy jsem se na něj podíval, jsem byl plný přirozeného sentimentu, leč nijak nadšený jsem nebyl. Skoro žádný děj, hlavní otázka zajímavá tak pro třeťáka (ZŠ - domýšlivci) a typický USA přístup k Vánocům - toť důvody, proč toto sentimentální (a horkou) jehlou sešité animování vidět nemusíte. 2 hvězdičky za tu trochu Shrekovské atmosféry... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Už nevím jakej animák s tím začal, ale už se nám stává pravidlem, že každá úspěšná série má svůj vánoční díl (Doba ledová, Madagaskar...) ne, že bych z toho byl nějak naštvanej nebo tak. to rozhodně ne, ale ono se moc různejch variací na Vánoce vymejšlet nedá, proto hold ani Shrekoleda není nijak originální a tak u mě moc kreditu nezíská. No a když jí nevyjde ani hra na emoce, hned mi z toho vyjdou dvě hvězdy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama