Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

Cival 

všechny recenze uživatele

Další "kanibalizující" trapárna. Jedna rolnička půlhodinu pitomoučkých citací (sebe sama a filmových klasik) nezachrání. V jedničce jsem Oslíka mohl, po tomhle už definitivně lituju, že jej huba Eddieho Murphyho kdy stvořila. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten echt trapný český název odsuzuje Shrekovy první Vánoce k jedinému zhlédnutí během jediného konkrétního ročního období. Konzumní pohádka, nárokující si pozornost celé vánočně naladěné famílie, která svůj čas toho času dělí mezi požívání mas jídla a juchání nad hromadami zbytečných dárků. SHREKoleda zosobňuje vše, co mi na současné podobě Vánoc vadí nejvíc. Nebudu chodit okolo horké kaše a rovnou přiznám, že jsem pokrytec, neboť rovněž smýšlím konzumně, vadí mi ovšem snaha „výrobců“ konzumních produktů dělat z nás, z každého jednotlivce, další tupou ovci ve stádě. Sám nevím, proč své dojmy grafomansky vylévám zrovna zde, když mi coby terč mohl posloužit kdejaký stupidní film, asi to bude souviset s Vánocemi, aktuálním čtením knihy 1984 a jakousi citovou zjitřeností, což si beztak jenom namlouvám, protože podobná nálada je nám podsouvána. Podobná nálada nese větší zisky. 45% Zajímavé komentáře: tron, hudryhudry, pravo ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pravej Shrek by těm zvířecím asociálům co tam za nim přišli slavit vánoční svátky narval vánoční stromek do prdele, ozdobné koule do huby, na hlavu dal hvězdu a vykopnul je z bytu s přáním štastného a veselého, jenže v tomhle nebyl pravej shrek, ale nějakej šrečí degen, nebo co. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neprišiel som na to ako prvý, ale musím to zopakovať: Eddie Murphy už je neznesiteľný aj v tej animovanej podobe. Inak je tento kraťas plný príjemných prekvapení: animácia je na úrovni celovečerákov, vtípky fungujú (hlavne Kocúrov vianočný príbeh, nemecké schweine, čokoľvek s Perníčkom - "Santa, pomóóóc!" - a Pinocchiova pančucha na darčeky) a celé to skončí skôr, než to začne nudiť, čo sa Shrekovi Tretiemu bohužiaľ nepodarilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to vzniknout, ale vzniklo to. Jak jinak. Nova to koupila a originálně odvysílala na Vánoce, co nejdřív to šlo, a i když jsem chvilku předtím viděl trojku, která mě už tak nepobavila, očekával jsem od Shrekoledy něco podobného, a také to tak nějak podobně jako trojka dopadlo. Znuděný zelený Shrek nerad slaví Vánoce, ale ty pohádkovský postavičky včele s perníčkem, vlkem, Pinocciem a bůhvíčehoještě ho v tom nenechají a ukáží mu, jaké to je, slavit tyto svátky klidu. Kéž by radši zůstal v poklidu na třetím díle. Tak nudnej ksicht jako tady předvádí Shrek dokázal tak důrazně poznamenat mě, že jsem se na to tvářil úplně stejně a byl jsem rád, když to po té chvíli skončilo. Přitom si pamatuju chvíle, kdy jsem na jeho cestu za princeznou Fionou tak moc žral, kde jsou ty časy. Shrek by je měl nakopat všechny do prdele, tak jak to dycky uměl a neslavit něco co nikdy slavit nechtěl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,475,479 //počet predaných kusov 1,218,276║ Krátky pohľad do Shrekovho príbytku a jeho prvých Vianočných osláv, dopadol tak ako posledný tretí diel filmu, v celku nijak moc výrazne, na krátkej stopáže si odkrútia camea skoro všetky najznámejšie rozprávkové postavičky z tohto niekdajšieho fenoménu a už to pomaly býva zvykom že vydarených vtípkov či narážok moc nieje, animácia sa dá prekusnúť dali si v určitých medziach záležať aj keď je tam oproti špičkovému Pixaru cítiť stagnácia a opäť dominuje len postavička medovníčka a jeho bojazlivé predstavy o Santovi, len škoda že to je opäť zasadené do omieľaného príbehu o tom ako niekto nemá vzťah k tomuto sviatku a ako ho samozrejme potom ako sa zo všetkými pohnevá nadobudne. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy Shrek dostal rodinku včetně dětí tahle pohádka dostala hrozně povrchní a nudný rozměr. Vánoce to potvrzují a kromě dvou tří pěkných scén (klasický theme z Carminy Burany O Fortune hned na začátku a zvracející perníček:-))) jde o hloupý vánoční díl. Autoři jako by zapomněli na nějaký pěkný nápad a celé to vypadá opravdu trapně a ohraně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lepší než-li Shrek Třetí a stejně jako v jeho případě to zachraňuje především "Perníčkářek". Tolik ke kladům. Krátké, že? Zato záporů bude hned několik. Shrekova póza "nezájem, chci klid" již počtvrté v totožné podobě aktivně štve. O vlezlém Oslíkovi raději ani nemluvě. Jistou vánoční atmosféru a pár (doslova) zdařilých gagů krátkometrážnímu Shrekovi nelze upřít. Horší je výsledek o to více, že ze světa Shreka by se dalo k svátečnímu tématu vytěžit mnohem více. Ovšem i tak to stačí. K průměrnému a lehce zapomenutelnému zážitku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné a smradľavé.“ A dojíme a dojíme, však DreamWorks? Farebná animácia a prítomnosť všetkých obľúbených postáv zo shrek-univerza (manželka, Kocúr v čižmách, Oslík, Perník) sa však pravdepodobne postará o to, aby sa vyložene neurazili ani tí, ktorých toto "naťahovanie" (poznáte to, vznikne úspešný kreslený film, naň sa nabalia štyri pokračovania, dva seriály a osem veľkonočných a vianočných kraťasov) nemá rád. Čo sa mňa týka, ja som to s touto sériou vzdal už po SHREKOVI 2. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smradlavé vánoce a zlou noc přeju vám." Většinu roku jsem vlastníkem nepříjemně nazelenalé barvy pleti, rád se válím ve svém akademickém bordelu a ještě k tomu nesnáším každoroční křečovitou snahu o „pohodové vánoce“, takže není vyloučeno, že jsem nějaký zlobrův vzdálený příbuzný. Nicméně vánoce v Bažině disponují několika slušnými vtípky a já se pomalu stávám fandou těch německých schweinen zbožňujících schnitzel. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za dva podařené vtípky, ale řeknu vám, to je sakra málo. Ze zeleného obra se nám pomalu stává to, čemu se první díl zvesela a zvostra vysmíval. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Shrekoledě, že je komerční, je pochopitelně nonsens, protože komerční je z pochopitelných důvodů nejen celá trilogie o Shrekovi, ale prakticky kompletní produkce animačních studií zaměřených na výrobu blockbusterů. Rozdíl je spíš v tom, že původní Shrek byl provokativní, drzý a cynický, znamenal dobře cílenou parodii tradičních nasládlých disneyovek a představoval jednoduše něco originálního. U Shrekoledy je dobře znát, že sází naopak na jistotu a vykrádá celou předchozí sérii. Je prosáklá tradičním vánočním sentimentem a představuje pouhou rutinu tam, kde na začátku bylo novátorství. Celkový dojem: 40 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O něco lepší něž třetí celovečerák, ale že bych se nějak zvlášť bavil, to teda ne. Shrek je pořád hroznej nekňuba, Oslík překračuje každou minutu hranici únosnosti a všichni ostatní s výjimkou zábavného Kocoura jsou jen tajtrlíci pro dělání bordelu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na kratším poli se toho dá méně kazit, ale i když je tenhle kraťas lepší než třetí celovečerák a je v něm pár dobrých fórků, doby kdy mi Shrek přišel zábavný a Oslík neotravný, jsou dávno pryč. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za animaci udržující vysoký zlobří standard, druhou za Kocoura a třetí za německý prasata, ale tím moje nadělování končí. Jdu na Schnitzel:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kraťasy k animákom (to je jedno či sa filmu priamo týkajú alebo nie) by mali byť príjemným osviežením a nabudením diváka, aby si pozrel podporovaný film. Pri treťom pokračovaní o zelenom (zl)obrovi sa však aj jeho kraťas zastavil v zábave niekde vo svojej polovici a potom už tomu nebolo pomoci. A keď sa to týka dvadsiatich minút, tak to už je naozaj potupa pre všetkých zainteresovaných. Nakoniec to mierne patetický, dojemný a chvalabohu aj jednoduchý záver trošku zachráni ale to len preto, že šlo o vianočnú vec. Peniažky sa ale aj z tohoto určite pekne zasypali a ja myslím, že ak bude štvrté filmové pokračovanie na rovnakej úrovni ako trojka, tak by si už kraťas k nemu mohli odpustiť. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny animovaný film "Shrekove Vianoce" je absolutne hlúpa a zbytočná vec. Zlobor Shrek chce oslavovať Štedrý deň. Samé keci o láske, rodine, priateľoch a Santovi. Svetielka, stromček, darčeky, kopec otrepaných dristov o kúzle Vianoc. Ale to, že sa jedná o jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov sa tam nespomenie ani raz. Počítam s tým, že sa v blízkom čase dočkám aj podobne komerčne vyklieštenej "Shrekovej chanuky" a "Shrekovho ramadánu". * ()

Reklama

Reklama