Reklama

Reklama

Kocour v botách

Trailer 3

Zamilovali jste se do něj ve Shrekovi... Teď máte v šíleně zábavném animovaném filmu možnost zjistit, kde si tenhle jedinečný kočičí frajer získal svou slávu a pár ohromných bot! Milovník, bojovník a psanec Kocour v botách (Antonio Banderas) se vydává na dobrodružství svých devíti životů, když spojuje své síly s Čiči tlapičkou (Salma Hayek) a Valdou Cvaldou (Zach Galifianakis) před závěrečným soubojem s nechvalně proslulými Jackem a Jillem (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Tohle je skutečný příběh nejslavnější kočky, mýtu a legendy – Kocoura v botách! (Magic Box)

(více)

Recenze (639)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mňoukající dobrodruh ve vysokých botách dostal příležitost obohatit své portfolio samostatným celovečerním výstupem. Šance, že dostane další nabídky, je vzhledem k jeho nasazení nemalá. Těch devadesát minut nepřetéká dějem, vyprávění by potřebovalo výraznější padouchy a jasnější vymezení cílů (kočičí heist movie, na nějž je zpočátku zaděláno, se nakonec tak úplně nekoná)… film ale ladně pádí vpřed a nebrzdí ho ani vysvětlující flashback, jehož tušenou otravnost shazují samotné postavy. Záminky k akčním scénám, vedle kocourova vyděračského výrazu dominantnímu lákadlu filmu, scenáristé vytvářejí poměrně nápaditě, i když originalita netkví zdaleka tolik v zápletce jako v multikulti propojení různých pohádek, z nichž, obávám se, české dítě identifikuje minimum (Mother Goose, Humpty Dumpty nebo Jack a kouzelná fazole jsou v anglofonních zemích minimálně tak zlidovělé jako u nás Jeníček a Mařenka nebo Popelka). Nedokážu odhadnout, nakolik kompatibilní s vkusem dětského publika bude kompilační pohádka tohoto typu, vyznavači „čisté“ klasiky, prosté vtipů vhodných do cenzurované verze Prci, prci prciček, ale potěšeni nebudou. Nabídka humoru pro rodičovstvo se z větší části omezuje právě na různé umírněné sprosťárny. Práce s konvencemi dospělých žánrů není tak častá a neagresivní jako v prvních dílech Shreka (kromě zlodějských filmů jsou znevažovány hlavně chorizo westerny a Čičin převlek, nevím, zda záměrně, připomíná zápasníky luchadores), pročež nedětskému divákovi nezbývá, než si užít předně to, jak hezky film s Garfieldovou antitezí v titulní roli šlape. Komu by to nestačilo, může zapřemýšlet nad cílovkou z hlediska genderu. Napohled klukovské dobrodružství spárovalo narcistního kocoura s vejcoidním čímsi (co zřejmě vejce nemá) a emancipovanou kočičí zlodějkou, nemluvě o holčičí náplni filmu s vydatným zastoupením pomilovánihodných zvířátek plyšákovitého typu a choreograficky propracovaných tanečních scén. Apendix: český dabing je stejně nevýrazný jako využití 3D, které souboje činí akorát nepřehlednými. 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Cením si hlavně ne úplně pohádkového konce, na 3D kašlu. Vtipné dostatečně, kulturní mix snesitelný. "Náhrada" za poslední dva díly Shreka víc než důstojná. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Presne naopak, než som čakal. Myslel som, že tá postava samostatne nebude fungovať. A fíha - práve keď striasla debilného somára a ogra, konečne naplno ožila. Z kocúra je odrazu ohromný sympaťák, ktorý hláškuje a neodolateľne machruje a ani tie občasné fóry s prepínaním do čisto mačacej polohy neotravujú. Navyše je to fakt dobrá kovbojka/zorrovka s nadupanými akčnými scénami, výborným celkovým tempom a príbehom, ktorý má hlavu a pätu. Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré si shrekovské sequely dáva na raňajky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám rád kočky, takže níž prostě jít nemůžu. Nehledě na to, že tenhle animák se fakt docela dost poved. Nápady, temperament Antonia Banderase a Salmy Hayek a i samotný příběh? Určitě nic z toho, co by bylo v každém druhém animáku současnosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $149,260,504Tržby Celosvetovo $554,987,477Tržby za predaj Blu-ray v USA $42,217,226 Tržby za predaj DVD v USA $49,203,817║ Spokojnosť, a to hlavne keď si zoberiem ako dopadli Shrek 3 a 4, tak toto bola fakt náplasť. Samozrejme kostra príbehu nič nové nedá ale kocúr a jeho sprievodná partia smerujúca za fazuľkovým dobrodružstvom to krásne celé utiahne bez toho aby ste čo i len na moment mohli trpieť, dej obsahuje skvelé gagy, veľa roztomilých a iskrivých scén, šermovačky a tanečky = delikatesa, nečakané prekvapenie, oplatí sa vidieť v 3D, plus výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE PŘÍBĚH KOCOURA, KTERÝ SE STALA HRDINOU, A ODDAL SE SPRAVEDLNOSTI A NÁDHERNÝM ŽENÁM..... /// Kočičí ďábel. Chlupatej milenec. Chupacabra. Zrzavej zabiják....potvrzující pravidla, že i psanec se může stát legendou a že u hrdiny, na velikosti nezáleží (já jsem vám to holky říkal....). Příjemná animovaná groteska s atmosférou Zorra či Rodrigezovýho Desperáda, ale....bohužel (?) je jen pro děti. Jakási příběhová variace na ,,Jacka a fazolku“ chtíčem zkažený dospělý publikum neuspokojí. P.S.: Je li vám 15 a míň, klidně tam flákněte vo hvězdu víc!!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem skvělej, úžasnej milenec,... moje jméno se stalo legendou..... Jsem kocour v .... 2.) Potřeboval bych poradit s kytkama. 3.) Jsem dítě do 15ti let a jsou věci (třeba takovej Rango), kterejm nerozumím. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa voláš?“ – Mňau.“ Najviac ma tu bavili krátke okamihy, v ktorých sa mačky správali ako normálne, bežné mačky, aké máte doma alebo stretnete na ulici. Našťastie je tu takých rozkošných okamihov strašne veľa a hoci ide o drobnosti, výraznou mierou zhumorňujú celý tento vizuálne pekný (bodaj by nie za 130 miliónov) film. Inak som ale nejako extra odvarený nebol, videl som to už dvakrát a má to určite veľa dobrých momentov, ale na druhej strane dialógy sú nudné, postavy nezaujímavé, scenár síce vcelku originálny (vajce, čarovné fazuľky), no zároveň neveľmi zábavný (ale je sranda, ako to pripomína Zorra z deväťdesiateho ôsmeho, v ktorom hral Banderas hlavnú rolu). A asi hodinu som si zvykal na dosť strašidelný vzhľad vajca. Nakoniec bol aj tak najlepší ten kocúr, čo stále hovoril „ouč“. WTF dňa: produkcia Guillermo del Toro. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po mizernejch dilech Shreka jsem na tohle ani nebyl moc zvedavej, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Pribeh je sice lehce prekombinovanej, ale to nevadi, jelikoz svizne odsejpa, akce i forku je dost a hlavni hrdinove jsou sympataci. Moc jsem sice nechapal to vejce, ale budiz. Animace je na standardne dobry urovni a dabing, obzvlast Banderase, je spickovej. Bez nej by byl kocour polovicni. Takze sice to neni na 5*, ale i tak skvela zabava na 90 minut, kterou si rad nekdy zopakuju. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Veskrze nudné. A tolik sexuálních dvojsmyslů ve filmu pro děti? To je i odporné... Humor Shreka naštěstí bez Shreka, ale zároveň bez čehokoli. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No to mě podrápej... Čekal sem nevýrazného pohrobka zazděné série o zeleném zlobrovi. Kocour v botách se ale postavil na zadní s grácií sobě vlastní a vykřesal svébytný dobrodružný flák, který si vystačí s vlastní poetikou, vlastními postavami a všechno mu to šlape mnohem lépe a tak nějak samozřejměji, než vlastně libovolný Shrek, toho prvního nevyjímaje... Přepíná mezi burleskou, žánrovkou a parodií naprosto precizně a výsledný dojem tak kazí v podstatě jen absolutně nevýrazní a upozadění záporáci. Překvapení jako kráva. Chci říct - Jako obří husa... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úroveň Shreka 3 a 4 sa podarilo preskočiť, lenže úroveň bola nastavená na bode mrazu. Kocúr v čižmách pôsobí hlavne v prvých minútach sviežo, neokukane, má príjemné prostredie a aj animáciu. Po príchode vajca Cvalda na scénu to však začína celé silno pripomínať tvorcovskú neschopnosť vymyslieť zaujímavý a vtipný príbeh z posledných častí o zelenom zlobrovi. Kocúr ako hrdina má iskru, ale film ako taký žiadnu iskru nemá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tom Wheeler, Will Davies, Brian Lynch | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: Latifa Ouaou, Joe M. Aguilar | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 554,987,477 $ || Je to ROZPRÁVKA!!! ako z inej dimenzie. Žiadna samoúčelná brutalita, žiadne prepálené dospelácke pasáže. Je to veľmi blízko kúzelným kúskom, akým boli Lion King alebo Beauty and the Beast, až na to, že remeselná stránka veci od tej doby postúpila kvalitatívne ešte vyššie. Gagov a vtipov je hromada, scenár je nápaditý a svižný, a postavičky na zožratie. Mačacia dvojica naladená na flamenco choreografie je bezdebát najlepším tanečným párom vo svete animákov. Keby boli tvorci vymenili vajco za inú postavu a priopravili jeho konflikt kocúra do hlbšej roviny, mohlo to dosiahnúť aj tie najvyššie emócie. Okrem toho je to ale výborná rozprávka, ktorú by som bez váhania pustil aj svojim deťom narozdiel od drvivej väčšiny súčastných "rozprávok". 85% | HD, HU DTS | ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jako celek ničím originální, zapamatovatelné a vynikající z řady, ale už jen za ty sympatické popkulturní narážky (od pohádek až po Fight Club), příjemný anglický dabing a rozmilost flashbackové verze hlavního hrdiny si to ty tři hvězdy rozhodně zaslouží. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka je to dobrá kterou reálně může jednou pobavit i dospělého člověka. Těch hvězd však mohlo být i více, bohužel byl hlavní padouch vejce, (což mi přišlo dosti nevhodně vybrán) a pak se zde vyskytovala spousta trapných a divných věcí. Každopádně však na jedno shlédnutí s vaší ratolestí nebo mladšími sourozenci doporučuji 60% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

To vejce mi zpočátku vadilo. Říkala jsem si proč tam dosadili zrovna slepičí produkt? Nicméně jsem si na něj postupem času zvykla a dokonce mi jeho přítomnost připadala i vtipná. Jinak celkově zdařilý animák. Těšila mě ta spojitost se Shreckem, jako že vlastní kocourův příběh. Předpokládám, že to bylo vsazeno do doby po zlobrovi, jinak by ta kočičanda byla s ním i tam. Leda že by ho ještě před tím opustila kvůli jinému kočičímu tanečníku, tančícího latinu. Rovněž jsem byla překvapená z nezvykle nepohádkového konce, než ukázali jak si nebeská husa hraje se svým nebeským housetem, snášející zlatá vejce, na nebeských obláčcích. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

I v době, kdy už bylo Shreka příliš, přišla k chuti tahle jednohubka s ideální stopáží, která může potěšit i opakovaně. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nebyť detskej predprípravky pre sledovanie blocbusterových akčniakov v podobe scén so sériu ultrarýchlych strihov a chýbajúceho vysvetlenia niektorých záležitostí deja, išiel by som s hodnotením i vyššie. Film totiž poskytol zaujímavý westernový dej prijateľný detskému vnímaniu sveta o honbe za zlatým teľaťom (tu húsaťom) a čo z toho vzišlo. Akceptujúca bola i snová logika rozprávky, no ignorácia vysvetlenia zopár scénok - akokoľvek fantazijného - mi jednoducho vadila. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlavnymi dovodmi, preco som si chcel pozriet Kocura v cizmach boli nominacie na Oscara a Zlaty Globus za najlepsi animak, ale aj kocur, ktoreho som spoznal uz v SHREKOVI (2001). Je pravda, ze pribeh skor zaujme male deti, ako dospelych divakov, aj ked nemozem povedat, ze by som sa nudil, avsak nemusim ho vidiet viackrat, ako ine animaky. Ale musim pochvalit aj nadhernu animaciu prikraslenu 3D vizualom a za kvalitny nemecky dabing so spanielskym prizvukom kocura. _________ Antonio Banderas - (Kocour v botách) +++ Salma Hayek - (Čiči Tlapička) +++ Zach Galifianakis - (Valda Cvalda) +++ Billy Bob Thornton - (Lotr Jack) +++ Amy Sedaris - (Jill) +++ Constance Marie - (Imelda) +++ Guillermo del Toro - (Komandant) +++ Produkcia: Guillermo del Toro +++ (Videl v 3D kine 29.01.2012) +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Náramná kočičárna, poslední dva Shrekové odpuštěni. Kocour v botách je velice vtipný, poutavý, nečekaně strhujícím způsobem akční, skvěle animovaný... A já nevím, co ještě. Škoda snad jen postavy mluvícího vejce Humpty Dumptyho alias Valdy Cvaldy, která se mi do příběhu zrovna dvakrát nehodila (myslím, že kdyby vejce scénáristé přepsali na třetí číču, vůbec nic by tím nezkazili). A velký dík za dabing - kočka s hlasem Salmy Hayek prostě nemůže mít chybu. ()

Související novinky

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

15.03.2022

Krátce před zveřejněním prvního traileru oznámili tvůrci pokračování animáku Kocour v botách kompletní hlasové obsazení nového filmu. Snímek Puss in Boots: The Last Wish tak představí kromě… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Reklama

Reklama