Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Recenze (996)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Panda není vůbec originální, není tak vtipný, jako první Shrek ani tak detailně propracovaný, jako filmy od Pixaru (i když místy je animace výborná). Přesto je zábavný a hlavně kung-fu scény v podání pandy červené, kobry, lvice, jeřába, kudlanky ale hlavně obtloustlého pandy jsou geniální a velmi nápadité (zejména závěrečný souboj s gepardím padouchem). ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Kill Bill + Star Wars a spousta jídla spolu s pěknou kung fu akcí v animované podobě = Kung Fu Panda. Už v samotném začátku na vás zaútočí nejen hladová panda jménem Po, ale především zajímavé titulky, na Dreamworks příjemná (manga) 3D animace a detailně zpracované textury. Panda však není jediným výrazným představitelem snímku, kromě jí samotné je minimálně na stejné úrovni, ne-li lepší i charismatický mistr Shifu. Začátek má dobrý rozjezd, tréninková část Po + Shifu je vynikající, ale výsledný dojem trochu kazí fakt, že je film místy laděn až příliš dětinsky. Samotný závěru mi pak připadal spíše jako hravé škádlení kočky s myší, než dramatický souboj Tai Lung vs. Po, který jsem očekával. Vtipy jsou celkem průměrné a spíše se budete přiusmívat a nějaké větší LOL zážitky jako v případě Shreka ani nečekejte. Panda zaujme především vizuální stránkou, pěknými souboji a k tomu i trochu pobaví. Po nám nakonec navíc hezky předvedl, jak je důležité věřit v sama sebe, a také dokázal, že nejen láska prochází žaludkem. (8/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hravostí, nýbrž žravostí se panda vyrovná Shrekovi, jehož popularity pravděpodobně nedosáhne. Důvod je jednoduchý, ba až primitivní – Panda mohla být vtipnější. Což o to, Shrek také, ale nejspíš si to neuvědomíte hned po jeho prvním zhlédnutí. Pestrému zvířecímu světu, kde vedle sebe bez jakékoliv vnitřní logiky koexistují prasata, nosorožci či opice, vévodí titulní panda, který i zásluhou hlasu Jacka Blacka nachází vhodný kompromis mezi roztomilostí, nemotorností a rebelií. Pár dílů by ještě utáhl, třebaže mu po boku věrně nežvaní žádný osel, akorát by bylo zjevnější tvůrčí vaření z vody. Velice obehraná historka sice nachází místo pro mudrující senilní želvu i dojemné flashbacky, ale nedokáže nabídnout žádné překvapení, které by těšilo déle než do dalšího z vtípků. Vtípků vesměs lehčího ražení, jež bránici pouze opatrně šimrají a nadto nemají spacáky, aby se ve vaší mysli mohly zabydlet na delší dobu. Uznávám však, že mne i desátý apel k smíchu založený na Poově (čili Bobkově) těžkotonážnosti dokázal přimět přinejmenším k pousmání. V jedné věci Panda ovšem Shreka bez obtíží poráží. Soubojové scény mezi zvířenou zrežírované často se seriózností wu-xia filmů jsou zatraceně cool. Apendix: Pátráte-li po jiném americkém animáku ovlivněném východními kulturami, doporučuji o chlup vážnější a hrst chlupů lepší Legendu o Mulan. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Ingrid, BadoXXII ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší kung-fu film od čias Tigra a draka. Vážne. Ako akčný film to funguje dokonale. Bojová choreografia je fantastická, "akčná kamera" šialená, "efekty" veľkolepé a všetko brilantne graduje k bombastickému vyvrcholeniu, ktoré je stopercentnou adrenalínovou peckou. V komediálnej rovine je to trošičku horšie, predsa len je tých pádov a výpraskov, ktoré panda vytrpí, trochu veľa, ale ešte stále je to taká dobrá zábava, že som chvíľu uvažoval o absolútnom hodnotení. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kung fu Panda svou zavalitou postavou dlouho klame tělem. Tváří se jako ‚jiný‘ animák, který těží z fajn prostředí, charismatických hlasů a vynikajících (!) akčních scén. Jenomže na výšlapu do závěrečných schodů postupně dochází příběhu dech natolik, aby nakonec jenom sípavě odříkal několik morálních pouček, a divákovi došlo, že vlastně DreamWorks jenom obměnil mustr prvního Shreka, bez popkulturních narážek a s více mrkáním na děti. Škoda, s tou parádní animací si mohli podat ruku s Pixarem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...a koněčně jsme u toho, poslední třetí animovaný film pro rok 2008. Měli jsme tu Pixarovce, Disneyovce a do třetice si ještě užiju se studiem Dreamworks, který na svět vyslal z těch nejznámějších hlavně Shreka, takže něco za sebou už určitě bude mít. Film je to zábavný, obsahující velkou várku narážek na asijské kungfu filmy té doby, plus obsahuje další slušnou várku narážek na dnešní dobu plus další i když trošku menší várku pravé nefalšované zábavy, jenže mu zase musím ubrat za docela nesympatické postavičky. Když si vzpomenu na psa Bolta, tak musím tvrdit nesympatické, jinak mi to prostě ani přijít nemůže. Kung Fu Panda je možná legrace, ale není to až taková legrace jakou bych si já sám přál. Jack Black si svojí postavu Pandy užívá, sedne mu jako ulitá, respektive jeho hlas na ní sedne jako ulitý, zbytek už je čistý průměr, Hoffman, Liu, Chan, Jolie, Duncan...To všecko už je tak nějak v normálu, sice se to všecko váže na Pandu, ale když už pořádnej animovanej film, tak ať si alespoň pamatuju více jak jednu postavičku z něj. Vždyť i Shrek má oslíka, stejně jako Příšerky s. r. o. jsou dvě. například. Tady mi to prostě nejde a nejde, nemůžu si pomoct. Tím pádem mi tenhle film odpadá a i když je udělaný pěkně, řadí se v animácích mezi průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $215,434,591Tržby Celosvetovo $631,155,295Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,658,774Tržby za predaj DVD v USA $146,752,106║ Posledné roky ovládli filmový trh z časti aj CGI rozprávky, pokiaľ ešte pár rokov dozadu ich bolo v priemere v počte tak 2-3 na celý rok a kvalitou nespadali pod priemer, teraz by sa ich dalo narátať veselo cez 10 a kvalitatívne väčšina dopadne dosť podpriemerne, jedná sa hlavne o Európske produkcie, či od menej známych Amerických štúdii ako Warner Bros., Sony. Dokonca aj najväčší konkurent Dreamworks, CGI giganta ako je Pixar, sa dokáže pošmyknúť a ponúknuť len priemer ako bol veľmi očakávaný „hit“ Shrek 3. Teraz od nich prichádza akčne ladená Kung Fu Panda a necháva zabudnúť na slabšiu animačnú nádielku roka 2007 a opäť nastoluje vysokú úroveň prevedenia, či už po technickej stránke ale hlavne aj po obsahovej, k tomu treba spomenúť aj tú pre diváka najpríjemnejšiu čiže humornú. Prvý dojem z tohto projektu ale nebol tak hneď zrejmý, že by sa mohlo jednať o opätovný nástup na popredné miesta medzi špičku v novodobej CGI animácii. V prvom rade dosť odrádzal nijako moc zaujímavý trailer, lebo ten nám ponúkal v zostrihu scénok, len karate kúsky predvádzané zvieratami ako tiger, had, opica a dokonca aj kobylka! Takže môj pocit nadobúdal dojmu, že ide o nejakú nevydarenú paródiu na Kill Bill či iné filmy ladené karate súbojmi. Z mojej strany bol spočiatku o projekt nezáujem, až ma presvedčila komerčná úspešnosť, ktorá sa dá porovnať takmer z Oscarovým hitom Ratatouille. Cesta smer kino, sa nakoniec bohato vyplatila, okrem toho že tvorcovia filmu stvorili svižný príbeh o hrdinstve s prvkami príjemného humoru, bol film navyše obohatení aj o skvelý Slovenský dabing, ktorý nám môžu závidieť aj naši susedia. Príbeh si berie tak trošku vzor zo starých Ázijských kung-fu filmov, spomeniem napríklad takú 36. komnata Shaolinu , kde sa ocitne neskúsený smoliar s vnútorným fandením pre tento druh bojového umenia a vydá sa na ťažkú cestu výcviku. A týmto postupom sa vydáva aj Panda s menom Po aby najprv ako nadšenec spoznala svoje veľké vzory z chrámu na kopci a neskôr sa sama mohla stať obávaným bojovníkom ale aby k tomu prišlo musí podstúpiť v krátkom časovom úseku náročný výcvik pod vedením majstra Tai Lunga. Réžia: Na projekte sa podieľali debutanti Mark Osborne a John Stevenson, ktorý to nemali zrovna kvôli už dosť krát prevarenej téme ľahké, veď si len spomeňte, kedy naposledy si dali Jet Li, Jackie Chan(daboval opicu v originálnej verzii) či Jason Statham pauzu od ich tradičných karate kopancov. V tomto smere teda nieje núdza o tento žáner a teda aj keď máme možnosť sledovať to čo už poznáme z mnohých hraných karate filmov, tu to je dá sa povedať po prvý krát zasadené do zvieracieho sveta a tým to príde aj akési neokukané, lebo karate kúsky na celej ploche príbehu vo svete animácie, pokiaľ ma pamäť neklame ešte neboli doteraz využité. /videl v kine: 90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné a příjemné, ale mohlo se toho ve filmu o kung-fu objevit mnohem více... přesto je tu vidina pokračování, které má naději být podobně kvalitní a vtipné. Postavy jsou namluvené skvěle a jejich animace je velmi pěkná, hlavně samotná Panda je prostě velký sympaťák (co na tom, že zbožňuji Kudlanku:)). Všichni zúčastnění se viditelně bavili a snažili, aby výsledek byl nejlepší. Trochu k dokonalosti chybí, ale kvalita tam prostě je. Milovníci filmnů o kung-fu nebudou mít takovou velkou výhodu oproti obyčejným lajkům, jak by se na první pohled mohlo zdát a to mě možná trochu mrzelo i přesto, že to je spíše výhoda (kdo z dnešního mladého publika je znalec filmů plného kung a fu :)). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Aibel, Glenn Berger .. Když pominu PIXAR (krále animované zábavy) tak musím smutně konstatovat, že konkurenční studia rezignovala na jakoukoliv originalitu a cit pro příběh a ve snaze vytřískat jakkoliv peníze své produkty povětšinou cílí pouze na děti s tím, že od dospělých jim stačí prachy za doprovod ratolesti, ale na oplátku jim takřka nic nedávají. A jelikož došla inspirace v domácích vodách, obrací se do cizí, třeba asijské kung-fu mytologie. Co naplat, že je výsledek infantilitou nasáklý, PO je tragéd a tragicky nezábavné jsou jeho eskapády. Hlavně, že kasička chrastí. Pro mě zbytečný, plochý animák, který mi nic nedal, spíše vzal. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší překvapení tohoto roku. Po Shrekovi 3 (já bych řekl, že i dvojka byl už pěkný vopruz) se není co divit. Neočekával jsem nic jiného, než rádoby vtipné narážky na bojové filmy a žertíky čtvrté cenové... Ale když zde dal jeden z těch co na ně dám 4*, tak jsem si řekl, že na tom možná něco bude... A víte co? Bylo. To je čistokrevný kung-fu film. Stylem výcviku, snímáním bojů, byť přehnaných, ale to byl i takový Tygr a drak. Byl jsem nadšený a tetelil se jak už v kině dlouho ne. Nepotřebuje to laciné narážky, má to skutečně atmosféru. Hlavně na mě zapůsobil prověřovací boj mezi pandou a mistrem o poslední knedlík v misce. To byla nádherná podívaná... Dal bych 4, protože využít potenciál ostatních bojovníků jen v jedné scéně je donebevolající hloupost, ale což. Dám plný počet a budu říkat, že je to za záchvat smíchu při akupunktuře. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fajn animák, ale potvrdila se moje obava, že půlka fórů bude ve stylu "panda neumí kung fu a někdo ji mlátí". Jinak, Jack Black ruluje jako obvykle, na bitky se zatraceně dobře dívá a úvodní scéna je legendary. "There is no charge for awesomeness" :) 7/10 btw. Tu taktiku DreamWorks "necháme to nadabovat spoustu slavnejch lidí, abychom nalákali diváky", začínám těžce nesnášet. Krom Angeliny tam má každá vedlejší postava tak tři věty, tudíž je prakticky putna, kdo je mluví. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na moje potesenie, nebola to retaz parodickych scen na kung-fu film, ale regulerny detsky kung-fu film. A navyse, choreografia subojov (a treningu s palickami :) ) bola velmodobra..az je miestami skoda, ze je to "iba" animovane... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když potká sob soba, mají radost oba. A když potkám já pandu, mám z toho nejen radost, ale i srandu. Panda s pupkatým panděrem a její mocné kung-fu. Očekával jsem klasickou dreamworksovku. Tedy jeden popkulturní odkaz za druhým bez ladu a skladu, ohranou střihovou sekvenci na známou popovou hitovku a spoustu parodických vtípků viděných již (minimálně) stokrát jinde. Čínští svatí divte se, ale někdo dostal spásný nápad neudělat to jako parodii na kung-fu filmy, ale jako naprosto regulerní, byť samozřejmě odlehčený a dětem přístupný, kung-fu snímek se vším co to s sebou přináší. Jak s klady, tak i zápory. Tahle pandí odyssea sice není jedním z vrcholů kung-fu žánru, ale je nejlepším animovaným zástupcem tohoto žánru, co znám (na druhou stranu jich moc neznám). A kdo by byl řekl, že se doposavad nejlepších a nejnápaditějších akčních sekvencí letošního roku dočkám v animáku pro celou rodinu. Doufám tedy, že si to u mě mistr Shifu a jeho učedníci nerozhází druhým dílem, který na sebe asi nenechá dlouho čekat. Skoro se mi chce dodat, že bohužel. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný film, který dává krásnou poctu tomu nejlepšímu z Kung Fu filmů, ale přitom přináší nadsázku a hravost. Tento mix funguje nečekaně skvěle a nestojí jen na hlavní postavě, všechny vedlejší postavy jsou podstatné a to od táty, přes pětku až po Oogwaye! Ale to co tento film pozvedává je samotný mistr Shifu, jeho vztah s hlavním hrdinou i záporákem. Tai-Lung je navíc jeden z nejlepších animovaných záporáků, který krásně dopomáhá k finálnímu vyznění krásného hlavního poselství tohoto kousku. Animovaná klasika, ke které se vždy rád vrátím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic převratného se nekoná. Děj bude každý trochu filmově sečtělý (zkoukalý :) divák znát hned dopředu. Ale nemůžete upřít, že to je prostě docela zábava. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Prostředí Kung fu je (pro mne) v animáku něčím novým, neokoukaným a hlavně FUNGUJE!! Hrdinové zde dělají věci, které děti z pohádek tolik neznají (podotýkám z POHÁDEK !!). A můj mladej to okomentoval slovy: ,,konečně něco jako Shrek !!“ A bavil se náramně! A já? A není to jedno? Není!! P.S.: s přítelkyní (zletilou) jděte ale raději do jiného sálu... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

NUUUDDDDÁÁÁ - kde jsou ty časy, kdy animace mne rozesmály (jako Hledá se Nemo a Doba Ledová). Ve filmu Kung fu Panda rozhodně k smíchu nic nebylo!!! ()

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama