Reklama

Reklama

První sníh

Trailer

Obsahy(1)

Jimmy Starks (Guy Pearce) měl všechno. Krásnou holku, super práci a talent ošulit i toho nejprotřelejšího gaunera. Klidně plynoucí životní pouť mu rozházelo až setkání s Vacarem, který mu předpověděl tajemné nebezpečí, které se začíná přibližovat. Nezná jeho povahu, ale jedno ví jistě - Jimmy může být v klidu jen do chvíle než napadne první sníh. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Demento Guye Pearce. Marná snaha o jakési volně plynoucí existenciální drama, které nezachránilo ani velmi solidní obsazení. Upřímně řečeno, nemohl jsem se dočkat, až konečně napadne ten první sníh - jako pětileté dítko, co dostalo na blátivé Vánoce od Ježíška sáňky. A to přitom na věštce věřím! Nedávno jsem volal do pořadu na Primě a ta paní mi předpověděla, že mě v nejbližší době potká neočekávaný finanční výdaj spojený s jistým druhem komunikace. A pak se za měsíc dívám na účet za telefon a ono to fakt vyšlo..! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Otázkou osudu a možnosti vyhnout se předurčenému se zabývaly už mnohé filmy. Výlučnost nového snímku v hlavní roli s mistrovským hercem Guyem Pearcem spočívá ve využití motivu osudu k výstavbě thrilleru. Na základě věštby se hlavní hrdina začne obávat o svůj život a zkouší zažehnat všemožná nebezpečí ze strany svého pracovního, zdravotního i bývalého kriminálního života. Během své zoufalé pouti zjistí, že některé cesty nevedou nikam a jiné vedou zase na začátek, a psychicky prochází od lehkovážné nevěřícnosti přes zoufalství a hysterii až ke smíření. ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poměrně předvídatelný závěr, poněkud filosofický začátek a k němu se obloukem vracející konec (známý trik pro zvýšení estetické hodnoty výtvoru, užívaný téměř všude), ale ten prostředek byl poměrně nudný. Když nemáte kvalitní scénář, horkotěžko se z toho vytváří něco lepšího - Marcu Fergusovi se to v rámci možností podařilo, nicméně film zůstal u průměru - bez nosné myšlenky, báječných hereckých výkonů i výborného celkového zpracování (taky hudba nic moc) a taky bez osobního dopadu na mě. Škoda, nápad (co udělat před svou smrtí) sice ne nový, ale pojatý pro mě novým způsobem, což je dobře, ale o hodně větší dramatičnost by neuškodila. Slabší tři. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně slabý, vpodstatě se nic neděje. Začátek zkrátit o 15 minut, trochu to víc natlačit na sebe ať nejsou hluchá místa a bude to jeste o fous lepší. Závěr už nebyl tak špatný. Možná to chtělo zasadit do jiného prostředí, více do hor. prostředí mi přišlo hodně sterilní a podle mě to filmu uškodilo. Apropo Piper Perabo je pěkná kočka :) Moto: jseš-li na tom aspoň trochu dobře, nechtěj znát svou budoucnost, pokud jsi totálně na dně, tak je to jedno..... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak Guy Pearce (svojou vysušenou muskulatúrou tradične idéalna voľba pre kdejaké trosky) dostal svoju malú Insomniu. Atmosférou a ospalým tempom je First Snow velice podobný práve mrazivej Nolanovke, ale novic Fergus nie je Nolanov kaliber (zatiaľ) a tak servíruje všehovšudy štandart. Ano, občas zablafuje, aby do diváka pumpol trochu neistoty a ten premýšlajúc nezaspal. Len škoda, že puk nakoniec dostal do brány tak nemastne-neslane. Momentov hodných žánrovej elity je naozaj poskromne, ale díva sa na to príjemne. 70% s unavene privretými očami. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama