Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
sweetieM

sweetieM (hodnocení, recenze)

Príbeh ma uchátil,,mam rada čierny humor a týchto dvoch "pánov hercov".  Keď sa dozviem, že ma čaká už len rok života, urobím  presne to čo oni :D

jazzyork

jazzyork (hodnocení, recenze)

mam rád oba aktéry hlavních rolí takže jsem se skvěle pobavil a nakonci zatlačil slzu (njn jsem citlivka)

 (hodnocení, recenze)

Klasickej dobrej výkon dua J.N. a M. F., ale vsechno to tak troskotalo na scénáři. Asi sem od hvězdně obsazného filmku čekal víc, proto sem zklamanej víc, než bych normálně byl.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

žiaľ tento film ma kompletne nebavil už od samého začiatku....

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Vďaka takýmto filmom a hereckým výkonom sa oplatí nájsť si čas na dobrý film ako je tento ;-) palec hore a 5 * !

sewa

sewa (hodnocení, recenze)

Zrovna ten film sleduju a všimli jste si té chyby s těma Freemenovýma brýlema kolem 20. minuty filmu....? :)

kubakbubak

kubakbubak (hodnocení, recenze)

po prvních 30 minutách na mě padla taková deprese jako zatím nikdy u žádného filmu, tenhle film mi ukázal že rakovina není vůbec žádná sranda a proto děkuji bohu že jsem zdravý a doufám že i v budoucnu budu...

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

super zábava,a jako srovnávat s německým Klepáním na nebeskou bránu trošku ujetý nemyslíte?

Tydri

Tydri (hodnocení, recenze)

Tak tento film ma dostal a už teraz viem, že si ho ešte pozriem x-krát. Veľký zážitok. Núti vás zamyslieť sa, porozmýšľať o sebe... A fantastické dialógy tých dvoch starých bláznov... ("Ja nie som každý" ... "S tým by súhlasilo 95 % ľudí" / "Lenže 95 % ľudí sa vždy mýli!"). Nezabudnuteľné!

exoomer

exoomer (hodnocení, recenze)

Zaciatok filmu vyzeral celkom zaujimavo, avsak po chvili som sa zacal nudit a nakoniec som to horko tazko dopozeral. Film ma akurat zaujal tym, ze sa v nom nevyskytoval dementny americky humor.

g-los

g-los (hodnocení, recenze)

Úžasnej film. Shlédl sem jej v docela blbé životní etapě a musím říct, že mě povzbudil. tento film se řadí hodně vysoko.

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

super film. nejoblibenejsi herci. uzasnej pribeh. skvela akce - skydiving, shelby350,.. :)=). bezvadny hlasky: vune chemoterapie po ranu. chtel si parkrat vystrelitz velky zbrane - jednou mu to stacilo :D. Super hudba. A fantasticky zabery (zvirata v Africe).

JayKay

JayKay (hodnocení, recenze)

Skvelý herci a perfektný príbeh v geniálnom filme. Keď sa do toho filmu vžijete, tak vás dostane všetkým a každou sekundou čo v ňom je. To si nezaslúži menej než 5*.

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

Oboch hercov v hlavnych ulohach mam velmi rad, senzacne to zahral Nicholson, jemu sa ta rola hodila ako vysita. Ten koniec bol perfektny, davam 5 hviezdciek! Ano je to podobne ako Knockin` on heaven`s door, ale toto bolo lepsie obsadene...

maniak123

maniak123 (hodnocení, recenze)

Vynikající příběh, ten kdo to nazval komedií je opravdu blázen, nicméně 5 hvězdiček je na místě

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Mně se to líbilo, ale pravda je, že komedií bych to také netituloval.

Olorin13

Olorin13 (hodnocení, recenze)

Neviem či som videl ten istý film ako tí čo dávajú 4 a viac hviezdičiek, ale mne sa to zdalo nudné a celý film mi pripadá zbytočný. Určite to nie je komédia a nemá to ani emocionálny náboj čo som čakal. Nicholsona moc nemusím, ale Freemana ako herca celkom uznávam. Tento film mi ale pripadá ako tá káva, ktorú Nicholson pil, heh.

stigo

stigo (hodnocení, recenze)

Skvelý film, ktorý poukazuje na to, že človek je na svete len raz a mal by si užiť každú chvíľu plnými dúškami. Výborné herecké obsadenie, skvelý scenár a hlavne film, ktorý ma myšlienku.

megatron29

megatron29 (hodnocení, recenze)

užasnej film který nemá žádnou chybu.Opravdu mě totalně dostal.Herecké výkony užasné a Jack a Morgan nemají chybu

MakaveliS

MakaveliS (hodnocení, recenze)

Jeden z najkrajsich filmov ake som kedy videl, nic ine som ani cakat nemohol ked sa stretli dvaja moji oblubeny herci :D uzasna komedia a zaroven fantasticky dojemny film

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Corto: Kdyby Freeman a Nicholson hráli v Kameňáku 4, tak na to jdu právě proto, že je to Kameňák 4 :-)

 (hodnocení, recenze)

Těším se. Na Freemana a Nicholsona v jednom filmu bych šel i kdyby hráli v Kameňáku 4 :)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Tak to vypadá námětově rozhodně zajímavě. A já jak jsem uviděl před rokem Nicholsona holohlavýho, tak jsem se bál, že má fakt raka :-)

Javert

Javert (hodnocení, recenze)

Překladatelé se opět vyznamenali. Takovýto překlad bych nevymyslel ani ve snu:))

cyberhawk

cyberhawk (hodnocení, recenze)

Dve oscarove hvezdy v jednom filmu? Tesim se, ale podle traileru to vypada jako neco ve stylu "Klepani na nebeskou branu."

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

že by duo Nicholson / Freeman přineslo Reinerovi po dlouhé době zas "červený" film? no nevím

Reklama

Reklama