Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (790)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na tuctový komerčný produkt veľmi slušne prepracované, strhujúce od prvej do poslednej minúty. Vo výsledku v divákovi nič hlboké nezanechá, dokonca ani potrebu opakovaného zhliadnutia, no na tých 90 minút ho vcucne a nepustí. A záver snáď može rozčúliť iba niekoho, kto nikdy nevidel americký mainstreamový akčňák. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Že to řeknu zrovna já, to už neni jen tak, ale honičky a vůbec celá akční složka filmu byly strhující. Takhle nějak by to mohl natočil třeba Pakula, kdyby mu dneska bylo třicet a nechtěl po hercích a scénáři zázraky. 3,5 a chlup *. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Pete, vrazíme tam neokoukanou časovou smyčku, bourneovskou auťáckou honičku, sympaťáka z Lost a hereckou elitu, která ještě není na odpis a ono to vyjde.“….Vyšlo to tak na jedno zkouknutí a vyšumění z hlavy dříve, než sejdete ze zadní řady schody multiplexu. Ze začátku působí stále opakující se časová smyčka poněkud únavně, ale postupem času dokáže čím dál více zauzlující se děj aspoň trochu aktivovat otupělé smysly unaveného diváka. Krátká stopáž (bez titulků hodina a dvacet) a náhlý konec dokazuje, že rozpočtových 40 melounů na akční pecku opravdu není mnoho :o) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jako by vypadly ze šablony. Hrdinný prezident, sympatický ochránce, dobrácký černoch, roztomilá holčička, přismahlý terorista a jiní jim podobní vystupují v zajímavě podaném akčňáku, jehož podřízenost mainstreamu je, přes dobrý nápad s opakováním jedné časové linie, neoddiskutovatelná. Kdo to překousne, bude se hodinu a půl bavit víc než obstojně. Závěrečná automobilová honička vypadá dobře, ale cítil jsem u ní tak trochu dejavu... no jo, když já jsem se včera díval na Bournea. Být Vantage Point méně naivní a více nekompromisní a tvrdší, byla by zde šance na pět hvězd - tyhlety filmy hrající si s časem mám prostě rád. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Wau, to byl fofr, že jsem nestíhal ani počítat z kolika úhlů pohledu jsem to nakonec vlastně viděl. Skvělej nápad natáčet vlastně jednu scénu a tu s každým novým úhlem pohledu dalšího člověka dějově posouvat pomalu dál. Netřást občas tou kamerou, to prostě ve filmu nesnáším /vyjma Paula Greengrasse / neměla by filmová akcička nejmenší chybu, ale i tak byla hodně vymazlená. Letos je zatím v kinech opravdu velmi chudá úroda akčních filmů, takže na tohle jsem běžel nadrženej jak stepní vlk a odcházel zcela uspokojenej a to je zásádní. Hlavně ta městská honička no hmmmmmm ja se úplně olizoval nad tou dobrůtkou co mi kluci americký uvařili. Na zážitku z filmu přidává i sexy hudba. Matthew Fox v tom obleku se sluchátkem v uchu je přímo k sežrání a kdyby byl stejně jedlej i konec filmu, dal bych plnej počet hvězdic. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasné víťazstvo režiséra nad scenáristom. Bourneovská réžia (vážne nič proti, bol to slušný adrenalín) väčšinu času úspešne zakrýva chatrnú zápletku, ktorá sa tvári ako čosi omnoho inteligentnejšie, než v skutočnosti je. Pritom je scenár postavený na zbytočnom a nie veľmi fungujúcom koncepte a má plno logických dier (mamka a dcérka na miesto finálneho stretnutia stihli dobehnúť, zatiaľ čo ostatní tam uháňali autami 10 minúť šialenou rýchlosťou) a načisto predvídateľné záverečné rozuzlenie. Jednohubka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to dokonale hrdinské, navýsost proamerické a detailně předvídatelné. Ale za ty směšné peníze to režisér rozjel ve vysokooktanovém stylu, který nepoleví ani vteřinu a když do rolí nekompromisních ranařů s kvéry v ruce obsadíte Dennise Quaida, Matthewa Foxe či Edgara Ramireze, nemůžete šlápnout vedle. Velmi spokojených a silných 3 a ½*. S vědomím, že druhé projekci se vůbec bránit nebudu, už jen pro tu sympatickou délku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nikterak objevný, přesto ale pohodlně koukatelný thriller, který zaujme neuvadajícím tempem, ne zcela obvyklým zpracováním jedné události z několika různých pohledů a hlavně velice příjemnou stopáží. Pro mě příjemné překvapení, možná i proto, že už jsem celkem dlouho neviděl film, kde by byl americký prezident v ohrožení (což před nějakými 15-20 lety bývalo nosné téma celé řady tehdejších thrillerů, které jsem viděl :-P). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tehdá jsem na tento film narazil v kině, kdy na televizi před vchodem promítali právě žhavé ukázky, které mě hodně zaujali. Zanechal jsem pojídání číny a sledoval jsem ten neskutečnej akční nářez, který ale během několika sekund vyprchal. Trailer. Zklamán jsem na film dlouhou dobu myslel, až mi pak nějak upadl v zapomění. Po kratší době jsem si ho ale opět všiml, a měl jsem možnost ho vidět, takže jsem neváhal a film si s nadšením pustil. Neřeší se tam nic jiného, než prakticky jediná scéna, ale pokaždé z jiného úhlu pohledu, což je dost invativní, ale ne natolik zajímavé, nakolik je zajímavá právě akce, ta je opravdu luxusní, jenže je nacpaná nejvíce hlavně až na konci, což je docela škoda. Stejně jako u takového Království. Půlka filmu kecání, půlka filmu akce, tady té akce je ještě trochu méně, ale i tak se na to docela slušně nechá koukat. I díky své délce, která filmu přispěje, protože příběh zas tak unikátní není, si nemůžu pomoct, a rád tomu ty čtyři hvězdičky dám. Dobře se na to kouká a svižně to utíká, jen ten příběh se nijak prudce nerozvíjí, kam taky... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $72,266,306Tržby Celosvetovo $151,161,491Tržby za predaj DVD v USA $25,286,264 //počet predaných kusov 1,093,839║ Strhujúca nadupaná akcia v detailnej príbehovej skrumáži, kde je všetko čo treba aby výsledok filmu bol takmer vo svojej podstate dokonalý. Priestor pre niečo ako nuda tu nehrozí, takže som si tento thriller pekne užil. /90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná variace na televizní Čtyřiadvacítku. Pseudochytré vyprávění z několika úhlů pohledu nenudí a Dennis Quaid si výdrží v ničem nezadá s Jackem Bauerem. Ve finální honičce sice Travis bojuje s omezeným rozpočtem a zběsilou kamerou, ale je to dobré. Velmi dobré (proč takhle nevypadal Sentinel je mi záhadou, ale zaplaťpánbů za tohle :) (70%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré obsazení vedle dynamického střihu a skoro až zběsile rychlého střídání pohledů se dalo očekávat. Bohužel se nedal očekávat počet těchto pohledů na stejnou věc, který ve výsledku tento film dost sráží. Možná vystřihnout jednu dvě postavy a bylo by to mnohem lepší, ale přesto je děj poměrně nečekaný, překvapivý a svižný. Nevím, zda by takto mohl fungovat jako jedna série 24ky, ale moc tomu nevěřím. Jako svižná jednohubka je to opravdu příjemná 90minut se nezastavující jízda, která trochu působí vykonstruovaně, ale to se jí prostě musí odpustit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Barry Levy .. Tak dynamické, že jsem téměř nedostal prostor hledat uštěpačně nějaké nedostatky. Za zajímavý konec (analýza teroristického útoku) pojaté aktuální téma, chytře napsané, slušně zrežírované, chutně jednorázové. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Az na ten brutal happy ending usa koniec to bolo vyborne. Malo to drive, logiku, herecke vykony nesklamali a hlavne mi v tom momentne vypnutia mozgu imponovalo prave to spracovanie 8 uhlov pohladu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

8 pohledů? Nepovídejte... Paul Greengrass: "Uff, mám takový pocit déjà vu." Scénárista Barry Levy: "Rejžo tak jsem to dopsal. Na začátku jsem si dal fakticky záležet, ale pak jsem to vzal trochu hopem, to víte ta tequila s jedním zamává. Ale nebojte ta závěrečná klišé v pohodě zamaskujete. Zkuste třeba desetiminutovou automobilovou honičku skrz město. Řemeslně jste šéfiku fakticky třída, to se musí nechat." Real american: "Óu, dhats gůd můví, ívil spaniš pípl elau teorism on deir sojl? Sou kill dem ál!" Španělský hráč na španělku: "Nejprve bych apeloval na naše americké amigos, že my nejsme teroristi. Proč si zlý američtí filmaři museli vybrat zrovna naší krásnou zem na spáchání takovéhoto zavrženíhodného činu? A k hudbě bych se vyjádřil v tom smyslu, že bych si jí samostatně učitě nepustil, ale do filmu tohoto typu sedne perfektně." Akira Kurosawa: "Zajímavý nápad. Trochu mi to připomíná jednu z povídek Akutagawy. Ta by stále za zfilmování!" Pravidelný divák seriálu 24 hodin: "Dobré, skoro jako dvojepizoda Jacka Bauera akorát nesmrtelného agenta tady hraje čtyřiapadesátiletý Dennis Quaid. Takže vlastně o ničem." Hnidopich: "Vodu! Vodu! Padají na mě mdloby, tolik kiksů a nelogičností! Třeba ten poslední záběr. Projede "broučí" taxík jaký jezdí v Mexiko City, kamera se zvedne výše a je tam násilně doroubované panorama Salamancy s odlétajícím CGI vrtulníkem. Brrr..." Terorista: "Začátek je správně explozivní, ale zase to nevyšlo. Aj ta krajta!" A za diváka DaViD´82: "Vidět, nenudit se, dokoukat a zapomenout. Prostě solidní a neurážející popcornové řemeslo." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Atentát na prezidenta v přímém přenosu. Střih. Záblesk světla, pohyb u okna – co tam viděl? Střih. A znovu. Tenhle se dívá na svojí smrt! Střih. Aha, a ten to má na svědomí. Střih…. První třetina mě kapku otravovala. Dívat se stále na to samé časem omrzí. Pak ovšem dostává film spád. Je to vlastně jedna velká celkem slušná honička. Jen postav je moc, herci nemají šanci výrazněji na sebe upozornit. A jak jednoduše to začíná, tak to i skončí. Přestože to není špatně natočený (dokonce bych řekl, že je to natočený zajímavě!), tak za chvíli nebudete vědět, že jste na něco hleděli. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Postavy si Hrají na Honěnou, scénář na scHovávanou. Bašta popkornového relativismu, která nabízí ideově obstarožní, ale nečekaně svižnou a formálně precizní skládačku. Jen škoda, že perspektiva, která by mě bývala zajímala nejvíce, se rozplynula, že odpovědi, které měly být alespoň naznačeny, zůstanou někde ve skriptu v poznámce pod čarou. Deset minut, miláčku? Tssss.... 7/10 ()

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama