Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (790)

Dadel 

všechny recenze uživatele

První zhruba třetina filmu byla zajímavá a napínavá, a byl jsem zvědavý, jak to dopadne, ale postupně se z toho stane dost nepřehledný guláš, na scéně se objeví asi pět Univerzálních Snědých Teroristů (TM), kteří se mi pletli, s výjimkou jednoho, který se mi nepletl pouze proto, že to byl žena, no a ti všichni začnou sledovat nějaké své vlastní zájmy a zabíjet se mezi sebou, přičtěte k tomu hromadu amerických klišé o bodyguardech skákajících kulkám do cesty a Hrdinných Amerických Občanech (TM), přesněji řečeno jednom občanovi Forestu Whitakerovi, který se po celý film chová jako úplný idiot, neustále zachraňuje cizí děti nebo pronásleduje tajné agenty a točí si je kamerou, on si vlastně točí kamerou úplně všechno a tváří se u toho jako idiot, ale to už se opakuju, prostě na filmu je dobrá jen ta první třetina a pak dobře natočená automobilová honička, jinak nic, a jestli jste si všimli, že je tento komentář celkově dost nekvalitní, tak máte úplnou pravdu, je celý tvořen jen jednou větou, a schválně jsem ho ušil horkou jehlou, protože takhle nějak si představuji, že vznikal scénář tohoto filmu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno niektorim z vas bude trosku liezt na nervy niekolke vratenie sa spät ku 12-stej hodine, kde sa ma odohrat utok na prezidenta Spojenych statov z pohladu redakcie spravodajstva (Sigourney Weaver), ochrankara (Denis Quaid), turistu (Forest Whitaker), alebo aj samotneho prezidenta (William Hurt). Preto sa aj film vola Uhol pohladu. Avsak pacilo sa mi postupne rozuzlovanie pribehu ako puzzle a hlavne konecna, celkom slusne natocena nahanacka. Avsak celkom slusne mali tvorcovia premyslene aj to, v akom poradi sa ktory uhol pohladu divakovi ukaze. Mozno by som sa uplne na konci vratil este k tym osobam, ktore boli ukazane na zaciatku filmu, napriklad na redakciu spravodajstva, teda aspon k ludom, ktori to prezili... 14.05.2015 _______ Dennis Quaid - (Thomas Barnes) +++ Matthew Fox - (Kent Taylor) +++ Forest Whitaker - (Howard Lewis) +++ Bruce McGill - (Phil McCullough) +++ Édgar Ramírez - (Javier) +++ Zoe Zaldana - (Angie Jones) +++ Sigourney Weaver - (Rex Brooks) +++ William Hurt - (Prezident Ashton) +++ Hudba: Atli Örvarsson +++ ________ (Videl v kine 11.03.2008) +++ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to dokonale hrdinské, navýsost proamerické a detailně předvídatelné. Ale za ty směšné peníze to režisér rozjel ve vysokooktanovém stylu, který nepoleví ani vteřinu a když do rolí nekompromisních ranařů s kvéry v ruce obsadíte Dennise Quaida, Matthewa Foxe či Edgara Ramireze, nemůžete šlápnout vedle. Velmi spokojených a silných 3 a ½*. S vědomím, že druhé projekci se vůbec bránit nebudu, už jen pro tu sympatickou délku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rozprávanie príbehu z viacerých pohľadov na tú istú vec sa mi vždy páčilo a akčný žáner mohol tomuto štýlu len pomôcť, ale až tak skvelo nadupanú, vysoko štandardnú hi-tech akčnú popcornovku som nečakal. Má to ten správny spád a nepreťahovaný záver, má to svoju pointu s pár menšími, no údernými zvratmi, ktoré však prídu v ten najneočakávanejší okamih. Tie ssom si počas sledovania takmer ani neuvedomil, pretože film mi nedal vydýchnuť, či zamyslieť sa na podstatou veci a pokračoval so svojom tempe vytrvalo ďalej. Zo začiatku to s tým striedaním pohľadov takmer prepískli, ale na také niečo si asi musí zvyknúť aj divák a som rád, že ďalej to pokračovalo v inteligentnejšom a triezvejšom slede daných uhlov. 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná adrealinová akční pecka, která tady na začátku roku chyběla. Film má spád od první minuty,člověk se u něj ani na chvilku nenudí a celé to hodně rychle uteče. Scénář přitom není zas tak objevný a některé postavy se mohly klidně vynechat. Pohled Sigourney Weaver byl aspoň dobrým úvodem a měl spád, postava Whitakera tam ale vůbec mít nemusela (a to se nezmiňuji o té malé holčičce). To ale ve výsledku vůbec nevadí, protože ostatní postavy to všechno plně vynahrazují a člověk se při smrtícím tempu nemá ani čas těmito chybami zabývat. A když už to člověku začne vrtat hlavou, tak se režisér vytasí s ultimátní automobilovou honičkou. Prostě příjemné akční překvapení. Akorát nevím, jestli to bude fungovat i napodruhé. P.S.: Dennis Quaid by mohl z fleku nahradit Sutherlanda ve 24 hodinách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • V první polovině honičky se 4krát objevuje Volkswagen Golf druhé řady v červené barvě na čtyřech jiných místech. (kotalicek)
  • Asi proto, že se tvůrci přesunuli na úplně jiný kontinent, uniklo až moc faktických chyb. Filmaři si nevšimli, že španělské značky vyžadující zastavení hlásají obyčejné STOP, a ne ALITO, že tam nejezdí typicky americké taxíky a že auta nemají americké poznávací značky. (Kailo)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama