Reklama

Reklama

VOD (1)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. (JOHN.NY)

Videa (2)

Trailer

Recenze (122)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dojemně americkej životopisnej film, kterej se nějak moc neodlišuje od všech těch americkejch životopisnejch filmů. Našli si prostě někoho (nejlíp černocha, kterej něco dokázal v době rasovejch předsudků) a jeli podle klasické osnovy. Podkreslili to často dojemnou hudbou, která taky ničím nevynikala, a nechali negra, ať si žije svůj filmovej životopis. Vysoká frekvence slova negro je vždy zárukou, že publikum bude černochovi držet palce. Mě americkej fotbal neříká nic moc, maximálně tak že ti vylízanci, co to hrajou, jsou asi tak trošku huga, ale určitě vím, že to nebylo lepší než třeba Vítězové a poražení nebo Poslední skaut, který teda nejsou životopisný, ani podle pravdy, ale jsou to určitě chytlavější snímky o americkým fotbalu. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** Dámy, pánové, neumím psát proslovy ani rozumné komentáře, natož abych objektivně hodnotil.Film mohl být hezký, mohl být i o významné osobnosti, mohl být i o sportu, kterému moc nerozumím, ale tento film obsahoval jednu pro mne zásadní věc. Docela pochybuji, že někdo tyto komentáře čte celé a proto přestanu takto trapně psát a odeberu body. [X] Minus 2** body Co obsahoval tak zásadního tento film? Tento film mne rušil od sledování tohoto filmu. Tak *censored* hudbu, s dojemným orchestrem od první půle, úplně pitomé bubny a chvilky ticha v "napětí" mne tak otravovali, že jsem dokázal oprudit i tak nenáročného diváka jako je Jíťa :-) [X] Nedávno jsem viděl zajímavou fotku. Na jedné byla noha v kopačkách a fotbalový míč s textem: NOHA, MÍČ. Na druhé byla ruka tenhle šišatej věc s textem: RUKA, VEJCE. Proč tedy "FOOTBALL" a ne "HANDEGG"?? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marná sláva u amerického fotbalu je vidět, jak ho v zemi jeho původu milují. O tomhle, z mého pohledu zpackaném rugby, bylo natočeno asi nejvíce sportovních filmů a zároveň sportovních filmů nejlepších. A Express je toho důkazem. Tentokrát jde o biografické drama o prvním černém fotbalistovi, který získal Heismanovu trofej pro nejužitečnějšího univerzitního hráče, takže bylo celkem jasné, že film se bude točit hodně okolo rasismu. Ale to se kupodivu nedělo. Ne že by tohle téma nebylo všudypřítomné, ale očekávané vydírání se nekonalo. Byl to prostě jen příběh kluka, který si šel za svým snem a splnil si ho. A tyhle pohádky mám rád, byť někdy končí smutně. Každopádně zápasy jsem si opět užil, i když tomu stále nerozumím a Dennis Quaid byl parádní. Má očekávání byla naplněna. 80% ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Výborný sportovní drama, které mě nezklamalo ani v nejmenším. Když sem poprvý slyšel, že je to podle skutečný události, tak sem očekával klasiku ve stylu vyšvyhnutí na vrchol a sláva, ovace a konec filmu. Což se tady sice také stalo, ale konec mě hodně zasáhl, umřít ve 23 letech nepřeju nikomu. Skvěle odvedené, příjemné obsazení. Řadim to určitě do nejlepších sportovních filmů. Plnej počet ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sportovní film, který vlastně ani tolik není o vítězstvích na hřišti, ale spíš vypráví o černošském o klukovi, který nemá tolik štěstí. Sice je tu i klasický sportovní vrchol. Byl nejlepší a dokázal to, ale to co se stalo potom, mě vážně dojalo. To už tak ohraný a klasický není. Doporučil bych všem, co jim tolik nejde o sportovní výsledky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu kouká Ernie (Rob Brown) s dědečkem na baseballový zápas, kde exceluje Jacke Robinson a Ernie dědečkovi říká, že Jackie je jeho vzor a chce být jako on. Načež na konci filmu, když vede rozhovor Ernie s Floydem Littlem (Chadwick Boseman), Flod mu povídá, že právě on je jeho vzor a chce být jako on. A právě Chadwick Boseman hraje o 5 let později Jackieho Robinsona ve filmu 42. (Attia)
  • Ernie Davis se stal prvním Afroameričanem, který byl jedničkou draftu do slavné NFL od roku 1962. (Koldyn)
  • Číslo 44 v "historii" univerzitního amerického fotbalu oblékal ještě jeden slavný hráč, a to Forrest Gump (Tom Hanks). (baribal)

Reklama

Reklama