Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 3

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Recenze (743)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Môj divácky zážitok bol slušný (rád si film pozriem znovu), ale objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie. Keanu Reeves nie je Russell Crowe. Chris Evans rozhodne nie je Guy Pearce. A David Ayer určite nie je Curtis Hanson. Akurát James Ellroy je James Ellroy. A to je tiež trochu problém, pretože kto videl L. A. - Prísne tajné, pre toho bude SK veľmi priehľadná a predvídateľná záležitosť plná klišé. Navyše ju veľmi kazí béčkovo prehrávajúci Forest Whitaker. Zo začiatku som mal problém s čudným strihom v dialógových scénach, potom som pochopil, že jeho účelom je čo najviac vytesniť afektujúceho Foresta z obrazu - pri jeho preslovoch je väčšinou záber na jeho oponenta, teda Reevesa. Toto Ayer hrubo nezvládol. Napriek všetkým výhradám ide o solídnu kriminálku s štedrou porciou patrične brutálnej akcie a šťavnatých dialógov. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

David Ayer pochopil, že jako autor scénářů se vyšťavil už při Training day, tudíž mu dobře poradila prozřetelnost podat si ruku s klasikem neo-noiru Jamesem Ellroyem. Výsledek sice není nikterak ohromující, tradiční děj o polepšeném policajtovi-hajzlovi nepřinese nic nového, formálně režisér taky nikterak neválí, ale atmosféra okrajových čtvrtí L.A. z toho doslova kape a živelnost, s jakou se filmem prohání Keanu Reeves je neskutečná. Zaťatý, nasraný výraz umanutého buldoka mu parádně sedne a divák společně s ním dělá nekompromisní zářezy do pažby, kterých je opravdu nemálo. Nejlepší Ayerův film, ale počtvrté už mu ty negry, zkorumpované poldy a temné drsňáky nesežeru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu jsem z tohodle filmu měl neskutečně dobrej pocit. Herci hráli skvěle a Keanu Reeves mi v hlavní roli policajta a magora s bouchačkou, docela sednul. Nicméně Keanu seřezal snad půlku filmovýho štábu a tak mu bylo chvílemi dost náročné věřit, že je fakt takovej borec, že dokáže ztřískat každýho na potkání, aby si udělal respekt. Ve filmu si ho pak docela udělal, ale u mě ani moc ne. Na druhou stranu film jako takový vůbec nenudil a perfektně šlapal. Až do konce, kde si vybral taky to nejlepší z celého filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $26,418,667Tržby Celosvetovo $65,572,887Tržby za predaj DVD v USA $13,253,712 //počet predaných kusov 659,400Niekto si tu začína robiť meno na drsnej sonde zo života špinavých ulíc LA a treba dodať s priamočiarou dráhou letu guľky boduje. Reč je o talentovanom tvorcovi profilujúcom si meno na brutalite ulíc, kde ako vystrelená sonda podáva v hĺbke tie najväčšie zverstvá a podlosti. Takže režisér David Ayer po tématicky podobných a hlavne hustých Drsných časoch, ponúka z rovnakého teritória príbeh z policajného prostredia bojujúceho proti podsvetiu, kde sú praktiky toho najdrsnejšieho rázu. Úlohy policajného čističa špiny podsvetia sa tu bravúrne ujal "neúprosný" Keanu Reeves. Tomu proste policajná uniforma sadne ako uliata ale aj bez nej je ten najsprávnejší policajt, ktorému v jeho činnosti môžeme len fandiť... Film je plný tej najbrutálnejšej akcie, zbesilých prestreliek, naháňačiek, prešpikovaného deju s tými najpodlejšími ťahmi a doprevádzané to je v doslova batmanovskej ťahavej hudbe... takže u mňa maximálna spokojnosť a jeden z mála šikovne zvládnutých policajných filmoch, aj keď možno príbehovo neponúkne čistú originalitu ale za to ako hovorím zručná práca v tomto žánri poteší. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves jak jsme ho neznal, ale jak jsem ho moc rád poznal. Kriminální filmy byly vždy mými oblíbenými, ale poslední dobou zde nebyl vysloveně zajímavý kousek, který by využíval všech aspektů, které nabízí policejní práce. Až do teď. Nejen morální problematika spojená s policejní prací, ale i mnohem více nabízí Street kings. Velmi dobře napsaný a využitý příběh nečistého poldy, který koná jak cítí a jak má za úkol. V jeden okamžik ho určitě budete chápat, aby jste ho v druhý nenáviděli. Morální problematiku mám moc rád a když se využije v tomto prostředí a se střelnými zbraněmi, proč ne? Na jaké straně a s jakým názorem by jste chtěli být policista vy? Film se nesnaží odpovědět, jen ukázat a nechat vás rozhodnout a tato volnost je velmi příjemná. Mimo to Keanu Reeves odvádí skvělý výkon, stejně jako již starý známý Forest Whitaker a svou holí, kterou asi nechal doma, proslavený Hugh "House" Laurie. Drsná a velmi vkusná podívaná, která neztrácí tempo ani myšlenku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Ellroy, Kurt Wimmer, Jamie Moss .. Konnichiwa is Japanese. It's insulting to Koreans. Svěže natočená kriminálka, která přeci jen sklouzne k tuctové šabloně o "probuzení se" v hordách korupce a vražd. Díky tomu jsou Street Kings nakonec jen jednorázová (pravda řádně stylová) podívaná, kde tvrdě řádí skvělý Keanu Reeves a jeho věrná pistole. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kvalitní přírůstek do žánru, ale čekal jsem o chlup nápaditější scénář nebo nějakou ultimátní scénu, která by Street Kings katapultovala do zapamatování hodného nadprůměru. Takhle je to jenom hodně solidní řemeslo, ve kterém Keanu Reeves znovu dokazuje, že drsného poldu zvládá levou zadní. 7/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribeh s ocakavatelnym vyvojom, stylovo nielen stylom podany. Na moralku sa v tomto drsnom, nekompromisnom a spinavom svete nehra, resp. i slabe naznaky su nakoniec udupane a pokracuje sa dalej, kde bola snaha z cesty odbocit. Forrest Whitaker ma nastastie po zbabranej postave vo Vantage Point znova moznost na vacsie rozpatie svojich hereckych moznosti a nalezite toho vyuziva. Farebne tonovanie zahalene hlavne do odtienov zeleno-sede s cervenou krvou zintenzivnuje marazmus pribehu i prostredia. V ramci zanru nic prevratne, ovsem presvecivo podane, s jednym vyborne natocenym zaberom (Keanu a jeho strelba nad chladnickou), ktory si budem este dlho pamatat. 7-8/10. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Extrémně pravicový úhel pohledu na výsek americké reality nabízí jen málo pozitivních interpretací, jelikož převládá palčivě čpící reflexe neblahé historické zkušenosti - nepřipomíná vám tohle fašismus?! Z podobně tématicky laděných filmů je tenhle ten nejvíce populistický a poplatný stále se cyklicky vracejícímu trendu... Podobné filmy: Drsný časy, Training Day, Tropa de Elite ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

David Ayer a zkorumpovaná policie (už zase?) z předměstí Los Angeles (tak tak, zase). Že tenhle chlapík umí prokázal jak jako režisér tak i jako scenárista. Druhý zásadní člověk pro Street Kings je James Ellroy. Ten rozhodně víc než pouze umí, to je neoddiskutovatelný fakt. Street Kings jsou jako takový turek. Sice již potřetí udělaný do stejného nevymytého hrnku, v kterém zůstal lógr po Training Day a Drsných časech, ale až nyní je to ta pravá káva. Silná, temná, hustá, hořká a především lahodná až hanba. Ale není to ten pravý šálek pro každého. Pro oslazení byly přihozy i kostky cukru v podobě perfektních hereckých výkonů. Zvláště Reeves dává zapomenout na mdlá představení z poslední doby a Whitaker jakoby rovnou říkal "sorry za nejsměšnější výkon mé kariéry v Úhlu pohledu" (stále však trochu moc tlačí na pilu, to u něj nebývalo zvykem). Street Kings mají našlápnuto na kriminálku roku, byť se dle zdejších ohlasů zdá, že zřejmě pouze v mých očích. Mě to ke štěstí stejně bohatě stačí i tak. Pět hvězd v rámci žánru, jinak za silnější čtyři. Uznávám totiž, že pár zádrhelů se tu najde, ale nic co by v kriminálce závažněji vadilo. Pro příště by však Ayer mohl zkusit bodnout zase do jiného hnízda. Talentu má až příliš mnoho na to, aby zůstal zastrčen ve škatulce jednoho tématu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pěkně špinavé policejní drama, které je o dost méně akční, než jsem čekal. Když už dojde na lámání chleba, tak jsou přestřelky dost drsné a chlastající Keanu Reeves se nebojí rozstřílet seroucího korejce na sračky. Scénář se dá popsat jako nepředvídatelně předvídatelný :) což znamená, že Keanu Reeves má zas trochu jinou roli. ze začátku nevíte jestli je správňák, nebo jen troska v úpadku. Později jde ale vše podle "špinavých" žánrových kolejí. Natočeno je to velice koukatelně a in da hood atmosféry je tam tak akorát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nebojte se, já jsem policajt!…. K.Reeves má problémy s rasismem, zločinci a sám se sebou. Je to nejnebezpečnější běloch v L.A. a ke všemu řeší vyhrocený vztah se svým bývalým kolegou. Zápletka je solidně rozehrána. Vše co však vypadá zajímavě končí na tom, že policie je prolezlá korupcí a dobro zvítězí nad zlem. A tak za mi v hlavě zůstává jen K.Reeves, který by mohl ještě něco solidního odehrát. Film doporučuji hlavně těm, jenž si myslí, že policisté jsou svině pouze u nás a ve Francii a těm, kteří chtějí vidět Dr. House bez hole a bez sarkasmu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Ludlow Wakes Up (w/ DJ Muggs) ,2. The Kims ,3. Captain Wander ,4. Washington's Drive (w/ DJ Muggs) ,5. The Market ,6. Security Cam ,7. Funeral ,8. Ludlow and Diskant Alliance ,9. Chasing Quicks (w/ DJ Muggs) ,10. Ludlow Talks With Mrs. Washington ,11. El Sereno ,12. Ludlow Visits Mrs. Washington At Home ,13. Drive to Fremont and Coates (w/ DJ Muggs) ,14. All About Weight ,15. Diskant ,16. Grace's Apartment ,17. Car Ride With Ludlow ,18. Ludlow With Santos and DeMille ,19. Wander's Kitchen ,20. The Cookie Jar ,21. Wander and Ludlow ,22. Biggs and Ludow ,23. Street Kings X (w/ DJ Muggs), ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akce, kladní drsňáci a záporní kamarádi s přetvářkou, to mi vždycky sedělo a sedět bude. Ať už Keanu s trpitelským výrazem vzpomíná na trauma z minulosti, krabatí čelo při přemýšlení nad zvyšujícím se počtem mrtvol nebo prostě jenom nasadí výraz "sáhněte na mě a nemáte ruku", vytáhne bouchačku a jde po všech, kteří se mu nelíbí, nestačím se divit a jenom smekám před tím, že se tahle svižná a přitom značně překombinovaná krvavá korupční aférka nestíhá zadrhnout. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa najlepšie pozerá na pracovnú rutinu v stereotypnom dni obyčajného policajta. Gestá, spôsob komunikácie policajta s policajtom či policajta s grázlom, držanie strelných zbraní v rukách, pohyb tela pri streľbe, chodenie medzi paragrafmi umožňujúce policajtom pomerne rôznorodý výklad práva (podľa toho, ako sa im hodí), bežné pracovné postupy. To všetko sú detaily, ktoré sa mi na Ayerových policajných trileroch páčia. Nanešťastie akonáhle do popredia začne vystupovať príbeh, je to znôška banálnych a predvídateľných klišé, ktorej nepomôže ani drsná réžia a tvrďácke herecké výkony. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me tyhle kriminalky o policajtech moc neberou, ale sem tam se nakej paradni kousek urodi a tohle je jeden z tech pripadu. Uz samotnej pribeh me prekvapil, celkem originalni, taky diky Reevesovo postave nekompromisniho poldy, kterej vse resi pistoli, ale je to vlastne kladas. Navic je film docela svizne natocenej a hlavne je paradne drsnej a krome asi 15 minutovyho hluchyho mista po uvodni akci se porad neco deje. Herecka sestava je taky fajn, nejlip asi hraje Whitaker, Reeves taky rozhodne neni spatnej, ale tady je to spis diky pekne napsany postave, nez ze by hral nejak uzasne. No a rozhodne stoji za zminku Laurie, sice jeho hlas neni tak udernej jako v dabingu House a ta jeho pleska je trochu divna, ale rozhodne hraje dobre. Celkove proste skvele natocena, dobre napsana a zajimave obsazena kriminalka, na kterou klidne jeste nekdy kouknu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Temný, drsný, záporácký thriller s jednou z největších koncentrací všiváckých fízlů a současně hezky krvavá vyvražďovačka co jen potvrzuje, že Ayer tohle prostě umí a je to jeho parketa. Tyhle filmy moc můžu, sedím u nich ani se nehnu, viva nepřiměřený policejní násilí a cokoli nekorektní v týhle podělaný ufňukaný pohoršený době. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Drsný časy Toma Ludlowa. Detektiva, jehož buňky tankují vodku z lahviček a jehož zásobníky nikdy nezůstávají dlouho plné. Scénárista James Ellroy jej zasadil do jednoduchého příběhu, ve kterém jsou zkorumpované snad i tkaničky od bot. Do prostředí, které režisér David Ayer vykreslil znovu slušně, tvrdě a neúprosně. Keanu Reeves tu doslova žhne, Chris Evans působí spíše přizdisráčově, Forest Whitaker s přivřeným okem si po nevýrazné roli v Úhlu pohledu napravil pověst, od Hugha "Dr. House" Laurieho hlavně nečekejte žádný sarkasmus, už takhle se zaškatulkoval víc než dost. 100 minut poctivé filmařiny s dobrými herci, krvavými přestřelkami a dynamickým, nepříliš originálním scénářem. 20 miliónů dolarů(rozpočet)/55,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama