Reklama

Reklama

Útěk z Huang Shi

  • Česko Útěk z války (více)
Trailer 1

VOD (1)

Válka z nich udělala sirotky a jeden muž z nich stvořil legendu. Strhující příběh o odvaze, osobní odpovědnosti a lásce se odehrává ve válečné Číně na sklonku 30. let minulého století. Britský novinář George Hogg (Jonathan Rhys Meyers) se snaží dopravit šedesát čínských sirotků do bezpečí na pomezí mongolských hranic. Osudová cesta má stovky mil a vede své hrdiny zasněženými horami i nemilosrdnou pouští. Oporou na nebezpečné pouti je mu americká zdravotní sestra Lee (Radha Mitchell) a velitel čínských partizánů Chen (Chow Yun Fat). (iTunes)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo zajimavy valecny drama, navic podle skutecnejch udalosti, jenze to by to nesmelo bejt cely tak utahane natoceny. Prvni dvacetiminutovka je paradni, drsny a dobre natoceny valecny sceny a frajerskej Chow Yun-Fat v roli partyzana milujiciho vyhazovani budov do povetri. Jenze pak Chow zmizi a dej se na celou hodinu zasekne ve skole pro sirotky a vlastne se nic moc nedeje. Pak teprve zacne ta cesta, o ktery vlastne ma celej film bejt. Jenze bohuzel ani ta neni natocena kdovijak zajimave, nic moc napinavyho nebo dobrodruznyho se nedeje a stejne jako vetsina filmu se to jen tak pomalu tahne bez nejakyho dramatickyho naboje. Sice se na scenu vrati i frajer Chow, ale bohuzel scenar mu nepredepsal zadny zajimavy sceny, takze jen tak stoji v pozadi. A konec uz je jen takovej predvidatelnej a zbytecne protahovanej. Celkove sice zajimavej namet, ale silene utahane natocenej, nuda to vylozene neni, ale rozhodne to melo daleko vetsi potencial, obzvlast, kdyz Meyers a Mitchell nejsou vubec spatny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na příště už vím, že mám dávat na první dojem. Prostý děj nemůže vystačit na téměř dvouhodinovou stopáž, taktéž jako absentující dramatický náboj. Emočně naroubovaný snímek utkaný z nezáživné látky konce třicátých let válečné Číny, kam se dostává ambiciózní fotograf, aby zachytil hrůzy zoufalého období, by se hodil spíše na televizní obrazovky. Kasovnímu propadáku nepomohlo ani mezinárodní obsazení (asijské hvězdy první velikosti, irská naděje a australské křoví). Snímek značně dusí i nevydařený scénář, kanadský režisér futuristického Šestého dne nebo bondovského Zítřku nikdy neumírajícího rozcupoval i možno zajímavé motivy, které se nestačily ani pořádně rozkoukat!! Jen jsem čekal, kdy to skončí.. což asi nejsou nejlepší reference.. ()

Reklama

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh podle skutečné události, ze kterého si každý může něco odnést. Příběh o muži, jehož moudrost a přesvědčení dokázala v mnoha lidech vzbudit naději, že jednou bude lépe.. Výborní hlavní hrdinové, kteří své postavy také výborně zahráli. Jen ti, kteří nějakou válku zažili, můžou říct, jak moc skutečný tenhle film je, ale myslím si, že hlavní podstatu vystihuje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od přečtení Ballardovi Říše slunce mne velmi baví knihy a snímky odehrávající se v prostředí Japonci okupované Číny. Ačkoliv námět měl slušný potenciál a Rhys Meyerse mám jako herce rád, moc mne to celé nebavilo. V půlce se to neskutečně vleče a prakticky nic se neděje. Samotný přechod velehor ke kterému to vše směřovalo byl také bez nějakých vypjatějších scén... Pokud se toto skutečně stalo, je dobře, že film vznikl pro připomenutí statečnosti dotyčných osob. Ale hodnotíme film. - Nechci se koukat na Japonce brutálně vraždící děti, ale od válečného filmu z tohoto prostředí s tak atraktivním námětem bych čekal trochu akčnější zpracování a vypjatější finále... * * ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Ze existuju Winstonove deti som vedel ,ale ze Hoggove o tom som nemal ani paru.Krasny film s krasnym pribehom co viac moze clovek urobit ako zachranit zivoty tych najbezbranejsich.A o tom to je ked sa svet ponara do temnoty vojny ked pravda zomiera. Vtedy sa vynoria takyto ludia a urobia nieco mimo chapania tych ostatnych. Neviem co sa ma ocakavat od filmu na zaklade skutocnych udalosti ,ale tento ponukol vsetko co mal , dobre herecke obsadenie,silne sceny,peknu hudbu a krasnu prirodu.Iba odporucam 80% tesne pod 5 hviezdami. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film predstavuje prvú oficiálnu koprodukciu medzi producentmi z Austrálie a Číny. (MikaelSVK)
  • Pre potreby filmu bolo najatých asi 10 000 komparzistov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama