Reklama

Reklama

Útěk z Huang Shi

  • Česko Útěk z války (více)
Trailer 1

VOD (1)

Válka z nich udělala sirotky a jeden muž z nich stvořil legendu. Strhující příběh o odvaze, osobní odpovědnosti a lásce se odehrává ve válečné Číně na sklonku 30. let minulého století. Britský novinář George Hogg (Jonathan Rhys Meyers) se snaží dopravit šedesát čínských sirotků do bezpečí na pomezí mongolských hranic. Osudová cesta má stovky mil a vede své hrdiny zasněženými horami i nemilosrdnou pouští. Oporou na nebezpečné pouti je mu americká zdravotní sestra Lee (Radha Mitchell) a velitel čínských partizánů Chen (Chow Yun Fat). (iTunes)

(více)

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vypadá to docela příjemně a nápaditě, ale nakonec z toho vzejde průměrný dost nudný blábol, což mě dost zamrzelo, protože se mi na tom řada věcí líbila. Krom velké výpravy i herecké obsazení no a nakonec samotný plakát, na které rád koukám, a tady k tomuto se docela i povedl. Útěk z Huang Shi ale nakonec není film z řady těch, na které bych se znova a rád podíval. Na svojí ukňouranou délku je značně unavující a i když jsem čekal trošku více bitev, nakonec se ani nedočkám, takže i kromě toho dokáže akorát tak naštvat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $1,031,872Tržby Celosvetovo $7,726,916║ V prvom rade je ozdobou filmu herecké obsadenie, príbeh upúta ale prevažne sa nesie v rovnakej rovine, bez emociálnejších alebo hlbších výstuh o ktoré tu ale je snaha ale nezasiahnu tak ako by mali, mať o niečo šikovnejšieho režiséra a mohol to byť nezabudnuteľný film. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení vypadalo tolik nadějně a výsledek je tak slabý. Příběh je příliš jednoduchý a kýčovitý, na to aby bezchybně fungoval po celou dobu. Slabé tempo, bez kterého se film opravdu vleče a několik dlouhých minut funguje jen jako anti-reklama na práci v sirotčinci. Atmosféra je také velmi slabá přes úvodních 15 minut film přeběhne k nudnému čekání na výpravu, která skončí jak prakticky každý divák čeká. Příliš obyčejné a jednoduché. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hoci film ide predpovedatelne podla x-krat prevarenej a nicim neprekvapujucej mustry "podla skutocnych udalosti" v honbe za oceneniami (to povacsinou znamena, ze si tvorcovia do filmu zoberu hlavne co ich zaujima a zvysok vynechaju - v pripade tohto filmu a predobrazu v skutocnej osobe George Hogga boli vynechane z filmu jeho ucasti aj na gerilovych akciach s cinskou armadou voci Japoncom pocas ich invazie do Ciny) aj napriek tomu ma dokazal miestami citovo zaangazovat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo zajimavy valecny drama, navic podle skutecnejch udalosti, jenze to by to nesmelo bejt cely tak utahane natoceny. Prvni dvacetiminutovka je paradni, drsny a dobre natoceny valecny sceny a frajerskej Chow Yun-Fat v roli partyzana milujiciho vyhazovani budov do povetri. Jenze pak Chow zmizi a dej se na celou hodinu zasekne ve skole pro sirotky a vlastne se nic moc nedeje. Pak teprve zacne ta cesta, o ktery vlastne ma celej film bejt. Jenze bohuzel ani ta neni natocena kdovijak zajimave, nic moc napinavyho nebo dobrodruznyho se nedeje a stejne jako vetsina filmu se to jen tak pomalu tahne bez nejakyho dramatickyho naboje. Sice se na scenu vrati i frajer Chow, ale bohuzel scenar mu nepredepsal zadny zajimavy sceny, takze jen tak stoji v pozadi. A konec uz je jen takovej predvidatelnej a zbytecne protahovanej. Celkove sice zajimavej namet, ale silene utahane natocenej, nuda to vylozene neni, ale rozhodne to melo daleko vetsi potencial, obzvlast, kdyz Meyers a Mitchell nejsou vubec spatny. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Roger Spottiswoode je rutinér a na tomto korektním a místy fádním dílku z čínských reálií, které jede podle rádobyhumanistické hollywoodské šablony mnohokrát viděné v podobných "exotických" filmech (a je jedno, jestli se odehrávají v Asii nebo třeba v Africe a zda jsou natočené na motivy skutečných událostí nebo ne), je to vidět. Mizivý dramatický náboj, jen "povinné" válečné masakrování civilního obyvatelstva (nepříjemných výjevů se přesto neobávejme). Co mě osobně mrzelo nejvíce, že charismatičtí Chow Yun-Fat a Michelle Yeoh tu zastávají jen role hodného strejdy, potažmo tety, a de facto jen dělají anglicky mluvící křoví herecky horšímu (v mužské polovině nevýraznému) neasijskému ústřednímu duu. 5/10 ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Umělecky zdokumentovaný životní příběh anglického (?) žurnalisty-fotoreportéra dává nahlédnout do tragédie druhé čínsko-japonské války. Tragédii Asie si evropský civilizační okruh není s to představit. Toto epické velkoplátno dává možnost alespoň nahlédnout. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na příště už vím, že mám dávat na první dojem. Prostý děj nemůže vystačit na téměř dvouhodinovou stopáž, taktéž jako absentující dramatický náboj. Emočně naroubovaný snímek utkaný z nezáživné látky konce třicátých let válečné Číny, kam se dostává ambiciózní fotograf, aby zachytil hrůzy zoufalého období, by se hodil spíše na televizní obrazovky. Kasovnímu propadáku nepomohlo ani mezinárodní obsazení (asijské hvězdy první velikosti, irská naděje a australské křoví). Snímek značně dusí i nevydařený scénář, kanadský režisér futuristického Šestého dne nebo bondovského Zítřku nikdy neumírajícího rozcupoval i možno zajímavé motivy, které se nestačily ani pořádně rozkoukat!! Jen jsem čekal, kdy to skončí.. což asi nejsou nejlepší reference.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pekný priemerný filmík reportéra, ktorý sa akosi neplánovane ostáva starať o siroty v Číne zmietanej občianskou vojnou s Japonskom. V hlavnej úlohe, za každej situácii kaderníkmi upravený, Jonathan Rhys Meyers. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som tento film obchádzal, ale nakoniec som na neho v tv náhodou natrafil a ostal som. Dosť som film podceňoval a asi aj preto ma prekvapivo celkom zaujal. Meyersa som zatiaľ videl v hlavnej roli iba vo filme Skrýš, ale tu mu to sadlo a bol presvedčivý. Ch. Yun Fat skvelo sekundoval, akčné scény sú pomerne slušné a hudba splnila účel. Vytknúť môžem iba príbeh, ktorý sa od druhej polovice filmu dosť vlečie a ako vytýkajú mnohí, už sa tam toho moc neudeje. V závere poteší zopár viet z úst skutočných členov skupiny, ktorých sa podarilo zachrániť. Podobné príbehy určite stoja za zfilmovanie aj keď to nie je žiaden klenot kinematografie. Trochu oživiť druhú polovicu a hviezdu by som pridal. Takto iba priemer. 60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od přečtení Ballardovi Říše slunce mne velmi baví knihy a snímky odehrávající se v prostředí Japonci okupované Číny. Ačkoliv námět měl slušný potenciál a Rhys Meyerse mám jako herce rád, moc mne to celé nebavilo. V půlce se to neskutečně vleče a prakticky nic se neděje. Samotný přechod velehor ke kterému to vše směřovalo byl také bez nějakých vypjatějších scén... Pokud se toto skutečně stalo, je dobře, že film vznikl pro připomenutí statečnosti dotyčných osob. Ale hodnotíme film. - Nechci se koukat na Japonce brutálně vraždící děti, ale od válečného filmu z tohoto prostředí s tak atraktivním námětem bych čekal trochu akčnější zpracování a vypjatější finále... * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto složení něco jiného. Ale i tak se jedná o pěkná drama s dobrými hereckými výkony, hlavně teda Meyerse. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Už od traileru jsem měla strach, že tohle nebude nic jiného než hra na city o tom jak nějaký novinář zcivilizuje hromadu dětí. A první půlka taky o ničem jiném není. Na začátku jsme vhozeni do zuřících bojů v Číně, ale z té se bohužel rychle přesouváme do sirotčince, kde si má jeden Angličan poradit se skupinkou ne zrovna přátelských sirotků. Plus si k tomu připočtete nějakou tu milostnou zápletku a je z toho další film plný klišé. Druhá polovina je sice znatelně lepší než ta první, pořád je to ale průměr. Po týdnu se mi hodnocení rozleželo v hlavě a zakotvilo na 3*, což proti očekávání není zas tak špatný výsledek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní, čistě průměrný film, který zpracovává silné téma do průměrné podívané, která neurazí ale rychle vyšumí a v divákovi nezanechá vůbec nic. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi bolo jasné, že to nedá. Inak by predsa nenatočili o ňom film. Film je emočne lemovaný, čo má v správnych chvíľach podkresliť hudba, ale nie sú to pravé emócie. Divák môže cítiť, že tu nie je žiadna chémia. No a genocída na Číňanoch? Smutné a zároveň veľmi neúspešné. Pozrite sa koľko ich dnes je! ()

prome 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem otálel, než jsem se na to vrhl. Hodně mě totiž odrazovalo tolik záporných hodnocení tady, ale nakonec jsem si to pustil a udělal jsem dobře. Nemůžu si pomoct a nemůžu jinak než za 5*. Sice slabších, ale to nehraje až tak velkou roli. Audiovizuální zpracování a herecké obsazení je výborné a atmosféra jakbysmet. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je skutočnou udalosťou o jednom odvážnom mužovi a jednej osudovej ceste. Príbeh Georga Hogga, anglického novinára, začína tesne pred 2. svetovou vojnou, kedy došlo k Nankinskému masakru japonským vojskom, kde sa odhadovalo okolo 260 tisíc mŕtvych civilných obyvateľov a ktorý nasledoval po ťažkých bojoch o Šanghaj. Uteká pred Japoncami a za pomoci americkej zdravotnej sestry a čínskeho revolucionára sa dostáva do sirotinca kde žije 60 deti. Vojna z nich spravila siroty a práve Hogg z nich spravil legendu. Útek z vojny je príbehom o sile ducha o ľudskej sile a absurdite vojny. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh Georgeho Hogga podle pravdy. Film je skvěle obsazený, ale bohužel přetažený a místy dost nudný. Kdyby byl tak o 30 minut kratší hodně by mu to prospělo a dost možná by se tento film zde na CSFD i červenal, pro mě 6/10 ()

Reklama

Reklama