Reklama

Reklama

Americká komedie režiséra Seana McGinleyho, jež se odehrává v prostředí kabaretu, láká především nabídkou velkých hereckých jmen, k nimž patří Tom Hanks, jeho syn Colin a John Malkovich v titulní roli Bucka Howarda. Stárnoucí muž, který býval celebritou mezi iluzionisty a dokázal zhypnotizovat místnost plnou lidí, se zatím marně snaží vzkřísit svoji pohasínající kariéru. Dostane však nový nápad a hodlá do svého comebacku zapojit mladého Troye Gablea (Colin Hanks), který se stane jeho asistentem. Otec mladíka (hraje ho Colinův skutečný otec Tom Hanks) si nicméně myslí, že synek stále studuje práva. Následuje kolotoč plný „kouzel", nevšedních a vtipných situací, v nichž svou roli sehraje i půvabná Valerie, která se netají tím, že ji Troy přitahuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (60)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film The Great Buck Howard láka predovšetkým ponukou veľkých hereckých mien ako napríklad - Colin Hanks, Tom Hanks, John Malkovich a veľa ďalších. Dej je zasiahnutý do kabaretných predstavení, kde sa Buck Howard (John Malkovich) márne snaží zachrániť svoju zhasínajúcu kariéru iluzionistu. Dostal však nový nápad a chce zapojiť do svojej hry mladého chlapca. Následný kolotoč plný "kúziel" a nevšedných, snáď aj vtipných situácií okorení, že chlapcov otec (Tom Hanks) je silne proti synovu novému záujmu. Priemerný pohľad do zákulisia amerického obchodu s umením, z pohľadu televíznych show. Snímok ja napriek hviezdnemu obsadeniu len obyčajnou a nevýraznou prehliadkou a zapadne medzi ostatnými priemernými snímkami. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie, která není příliš vtipná, ale pobavila. John Malkovich je bezvadně záhadný (jeho třesení rukou budu asi používat - na superpronikavý pohled si totiž netroufnu), Colin Hanks je divně mdlý, Emily Blunt hezká, Steve Zahn nevyužitý a Tom Hanks se vlastně jen mihne, stejně jako spousta dalších šoubyznysňáckých hvězd a hvězdiček. Scénář mohl být méně předvídatelný a méně ve stylu Na pokraji slávy, ale co. Čisté tři hvězdy. Fanouškům J. M. nelze Bucka Howarda nedoporučit. "Jerry Springer měl vážnou nehodu, a všichni to jeli natočit." - "Kdože?" ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím si odborně vytáhnout holuba z nosu, ale tím mé iluzionistické umění končí. Přesto se rád mrknu na to, jak čaruje úspěšnější konkurence a Buck Howard mne dokázal pobavit. Jen by měl méně používat věty "Miluji tohle město." a "Není to úžasné?", protože na ty jsem postupně začal být alergický. Bez nich by se však stopáž snímku smrskla na polovinu, takže rozumím tomu, že něco říkat musel a když scénáristovi došly nápady, tak vsadil na to, že opakování je matka moudrosti. Tento snímek je důkazem, že to nemusí býti pravdou. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic famózního, přesto vidět se dá. Nebýt poměrně zvučného obsazení, asi (určitě) by film zapadl ještě hlouběji do diváckého nezájmu - vydělal vlastně některý film Toma Hankse méně? Asi těžko (tržby jsou fakt titěrné). Vím, jeho role není velká (hraje otce svého skutečného syna, Colina), cameem ji však nazvat jen těžko. Označit film čestnou prohrou? Kdyby tak nebalancoval v hranici průměru, nevyděl bych v tom problém. Malkovich odvádí svou práci velmi dobře, mladý Hanks přicmrdávání této herecké veličině také zvládá obstojně, v jádru ale celá ta kouzelnická estráda je právě jen tou estrádou. 60% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Sestrihejte jen sceny s Malkovichem, zbytek vynechte a o nic zasadniho neprijdete. Podivejte se na Malkovichovy vystupy podruhe a budou se vam libit jeste vic. Ostatni je jen doplnek: Zbytecne hvezdne obsazeni (Tom Hanks?), neprekvapiva dejova linka. Ale jak rikam, sestrihejte si sceny s Malkovichem... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Inspirací pro postavu Bucka Howarda (John Malkovich) byl skutečný kouzelník, mentalista a jasnovidec The Amazing Kreskin (Úžasný Kreskin), vlastním jménem George Joseph Kresge mladší. Tento kouzelník skutečně prováděl trik s uschováním svého honoráře u publika s tím, že pokud jej nenajde, nemám na něj nárok. Během své kariéry ho však vždycky našel. (alonsanfan)

Reklama

Reklama