Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

VOD (1)

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

A víte co, klidně tomu dám těch 5*, nad kterými jsem původně váhala, jestli to bylo až tak dobré. Ono to totiž bylo až tak dobré. Skvělí herci, postavy, které vám přilnou k srdci, krásné příběhy a osudy....co víc si přát. Abych byla upřímná nikdy jsem nic od Austenové nečetla a ani se na to, i přes zhlédnutí filmu, který mě nadchl, nechystám (popravdě mě i nesmírně nudilo filmové zpracování Pýchy a předsudku s Keirou Knightley). Ovšem film se zabýval především postavami reálnými, asi možná něco byly analogie k literárním postavám, ale nijak to vychutnání si příběhu nevadilo, že ty znalosti nemám.... i přesto jsem strašně chtěla být členkou jejich čtenářského klubu. Chtěla jsem si vybrat postavu, která se mi líbila nejvíc, ale nejde to, všechny měly něco do sebe. Určitě k tomuto snímku ještě někdy zavítám. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická pohodovka o lidech co rádi čtou, jsou schopni o tom co čtou vášnivě diskutovat (už to samo o sobě bylo malé milé plus) a navíc se jejich osudy těm románovým úsměvným způsobem podobají. Možná toho austenování bude na někoho moc, ale mě to sedlo. Rozdílné, snadno zapamatovatelné postavy, díky nimž jsem nemusel tápat kdo s kým a proč, byly fajn, stejně jako lehce odsýpající dialogy, které obohatily možná místy až jednoduše pojaté vztahy a zápletky jednotlivých "čtenářek". Potěšilo i sympatické obsazení, ve kterém jsem držel palce hlavně Dancymu jako Griggovi, protože měl odvahu vstoupit do toho austenovského babince. Byl to překvapivě příjemný večer, který mě navíc nalákal na Austenovou, takže si tenhle knižní klub určitě zopáknu, až budu mít načteno. --- Repríza byla možná ještě lepší. Film o lásce a o lásce ke knihám a čtení, který probouzí chuť obejmout svého milého/milou stejně jako sáhnout po knize. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdy..Co se týče tvorby Jane Austenové,jsem docela ignorant (nic moc od ní neznám,krom těch nej),ale tady v tom snímku to ani nevadí.Příjemná oddychovka,kde se kromě knih řeší i životní trable.Famózní Emily Blunt,sympatická Maggie Grace a samozřejmě Hugh Dancy.K němu mi neseděla ta zamilovanost ke starší ženě,která mi nebyla ani trochu sympatická,ale to se dá přehlédnout. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná variace na postavy a osudy hrdinek a hrdinů Jane Austenové. Není to variace nijak úporná, spíš inspirace jejím dílem a jeho přenesení do současnosti. Což se filmařům povedlo dokonce s elegancí, protože vztahové romány Jane Austenové jsou nadčasové, a proto dobře fungují dodnes. Spisovatelka byla velmi vnímavá pozorovatelka charakterů a lidská povaha se od doby vzniku jejího díla téměř nezměnila. __ Není to nijak převratná filmařina, ale příjemný film, který diváka neurazí. /26. 11. 12./ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Zde řeknu jen pár slov. Zejména to, že kdybych si býval přečetl některou knihu od Jane Austenové, rozhodně bych se u filmu tolik nenudil a určitě bych si x-krát sám pro sebe říkal: "Jo, jo, to v té knize bylo, to znám". Ale tahle autorka mě minula opravdu velkým obloukem, a tak to bylo pro mě docela utrpení. Ovšem nehaním to, věřím, že mnoho lidí to oslovilo, ale mě debaty o přečtených knihách prostě nebraly. Ještě že to bylo prokládáno nějakým dějem, kdy neznalost knih nevadila. S odřenejma ušima 60% (with J.) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)

Reklama

Reklama