Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

VOD (1)

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Každý herec byl požádán, aby si přečetl dané knihy, o nichž se ve filmu diskutuje. (Morien)

Reklama

Reklama