Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Romario 

všechny recenze uživatele

Pokrytectví katolických pohlavářů, které sahá od kněžích, přes biskupy až po papeže. Celibát, který byl zaveden z ekonomických důvodů, aby církev nepřicházela o majetek, protože ten by po smrti kněze zůstal jeho ženě a dětem, zapříčiňuje to, že sexuální pud si vybíjejí tím nejméně vhodným způsobem, na dětech. Že je to až v tak masovém měřítku, je obludné. Že se vše ututlává a nikdo nic neřeší, je trestuhodné. Překvapilo mě, že ten pedofil měl odvahu jít před kameru a otevřeně o tom vyprávět, přemýšlet o tom. Chyba je v církvi, jakožto v instituci, jistě ne ve víře samotné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, starému pedofilovi přestal stát bimbásek, čímž ukončil svůj sexuální život, a tak se rozhodl, před skonem, rozběhnout chytit výtah tam nahoru, tedy omluvit se obětem za neomluvitelné, přičemž silně pochybuji, že se najde někdo, kdo by o takovou omluvu stál. Nad tím vším mi zůstává rozum stát. Když vám kněz 7 let przní dítě, tak mi neříkejte, že si nějaké změny, jakožto rodič, nepovšimnete. To je možné snad pouze v případě, že jste totálně zfanatizovaný a bezmezně věřící magor a to je potom část viny rozhodně i na vaší straně, coby rodiče. Celý tento snímek je dokonalá ukázka toho, jak prohnilý církevní systém tu takovou spoustu let trpíme, ba co víc - podporujeme, což je rozhodně smutné. Dále je dosti zarážející, že ten farář snad ani nepociťuje žádnou vinu, jako by za nic nemohl. Jeho jediným argumentem je to, že se to nikdy nemělo stát. To působí, jako by snad dostal prznící pokyn ze shora, přitom tak činil výhradně ze svého rozhodnutí. A protože mu to tak pěkně procházelo, tak tak činit nepřestával. Církev pochopitelně nestojí o skandál, tak používá veškeré nitky a konexe, aby podobné násilníky chránila. A jak to tak vypadá, není jich málo. Pomalu se z toho stává církevní trend. Znovu se zopakuji, že část viny za utrpení svých dětí je rozhodně i na bedrech rodičů. Pokud své děti dobrovolně uvrhnou do tohoto zfanatizovaného kolotoče a nechají jim dobrovolně vymýt mozek, tak jsou to prostě nezodpovědní kreténi. Kdybych nesoucítil s dětmi, tak by se skoro až chtělo napsat, že si to rodiče zaslouží. Zpracování dokumentu vyloženě neoslňovalo, ale téma je rozhodně velmi silné a ještě více aktuální. Řekněme 3 *. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Myslim ze hlavni padouch si neuvedomuje,jake psychicke nasledky jeho ciny na svych obetech mely.V dokumentu se z toho vzpovida jen asiatka a beloch.Ostatni obeti jen mlati prazdnou slamu vzteku a nepusti si nas blize k telu.Kamarad mi jednou rikal, jak je hrozne,ze kdyz porazite a zmrzacite nekoho autem,dostanete velmi maly trest (dnes tedy uz se pristupuje take k financni kompenzaci),ale za zneuiti deti jsou extremne vysoke tresty.Tento postoj cirkve je patrny i v tomto dokumentu. Rekl jsem,ze toto zanecha horsi nasledky nez porazeni autem.Osobne je pro ne zahadou jak muze byt pro zeny sahani na kundu a kuzi tak psychicky devastujici,z toho jde az strach. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

V poho docu -ment, vlastne o tom, ako jeden stary dedek (a je ich o par stoviek viac) asi "trocha zle pochopil" biblicku hlášku: "Milujte a množte sa " A pomylil si pohlavie a vek osôb ( mnohí to robia este do TERAZ). Niektorí by si zasluzili poriadnu po prdeli trstenicou , take veci sa nerobia.no. Je pravdou že snimok niekoho šokuje, niekoho naserie,niekoho rozosmeje, a niekomu sa bude chcieť až plakať,aká je dnes nespravodlivosť v tomto svete. Cirkev= mafia. Dakujem , neprosím. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak důležité téma by si zasloužilo lepší zpracování než jen hromadu mluvících hlav a statických fotografií. Takhle je to spíš dokument pro ČT2 než pro kina. Naštěstí s přibývajícími minutami, jak se budete ve věci a aktérech více orientovat, je film stále působivější, a konec se opravdu povedl. Někdo by se měl konečně vrátit v čase (asi tak o 2000 let) a zabít J.K. dokud byl ještě čas. ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama