Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Recenze (61)

larelay 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri Jesus Camp, zastavam nazor, ze cela otazka katolickej cirkvi by sa mala rieist v Haagu. Kedze to co oni robia, je horsie nez vojnove zlociny. Pri tomto dokumente som plakala ako male decko, zimomriavky mi behali po chrbte a bolo mi zaroven na vracanie. nechcem sa ani len na sekundu vzit do role rodicov a deti, ktori verili knazom. A doplatili na to tym najhorsim sposobom. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Katolickou církev beru v součtu za vůbec největší zlořádstvo v dějinách a tady případ O’Gradyho je jen jeden malý současný příklad za všechno. Nic není černobilý a neříkám, že ta instituce nemá na triku i hodně dobrýho, nicméně... m*dat tu bandu dědků s pánbíčkářskou imunitou. A velkou devizou snímku je, že se v něm zpovídá sám obžalovaný. Dobré v kombinaci se SPOTLIGHT. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak důležité téma by si zasloužilo lepší zpracování než jen hromadu mluvících hlav a statických fotografií. Takhle je to spíš dokument pro ČT2 než pro kina. Naštěstí s přibývajícími minutami, jak se budete ve věci a aktérech více orientovat, je film stále působivější, a konec se opravdu povedl. Někdo by se měl konečně vrátit v čase (asi tak o 2000 let) a zabít J.K. dokud byl ještě čas. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

„Amen, amen, pravím vám“ - znamená to tedy: „V pravdě vám říkám“, O církvi z trošku jiného pohledu a v jiném světle než by jste chtěli znát. Ukázka jednoho případu z tisíce . . . ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý dokument, ktorý otvára oči. Pôsobivo natočené, autentická spoveď a rozhovor so smilníckym farárom pridávajú na hneve a poburujú ešte viac. Ideály cirkvi sa rúcajú ako domček z karát. Paradoxne práve takéto filmy mohli byť prostriedkom ako si očistiť meno, no podobné spoločenstvá majú toho za ušami zjavne oveľa viac. 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oliver O'Grady bol kňazom vyše 30 rokov. Počas tejto dlhej doby hlásania dobra, lásky či porozumenia, znásilnil vyše 100 detí. Arcidiecéza ukončila jeho konanie svojským spôsobom. Presunula ho na inú farnosť, kde od začiatku mohol páchať to, s čím prestal v predchádzajúcom "kraji". Tento dokument je "úprimnou" spoveďou muža v rúchu, ktorý páchal činy nad ktorými sa rozum zastavuje. Vyobrazuje úprimnú spoveď ľudí, rodín, ktoré s ním prišli do styku v "dobrom i zlom", ale aj postoj samotného Vatikánu. Je len na Vás ako sa na danú vec pozriete. Každopádne - Boh s týmto nemá nič spoločné. Alebo, jedine - že by nebol. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dokument, který neukáže nic nového, ale je dobré si aspoň jednou za čas připomenout, co je církev za svinstvo.. 8/10 = 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, starému pedofilovi přestal stát bimbásek, čímž ukončil svůj sexuální život, a tak se rozhodl, před skonem, rozběhnout chytit výtah tam nahoru, tedy omluvit se obětem za neomluvitelné, přičemž silně pochybuji, že se najde někdo, kdo by o takovou omluvu stál. Nad tím vším mi zůstává rozum stát. Když vám kněz 7 let przní dítě, tak mi neříkejte, že si nějaké změny, jakožto rodič, nepovšimnete. To je možné snad pouze v případě, že jste totálně zfanatizovaný a bezmezně věřící magor a to je potom část viny rozhodně i na vaší straně, coby rodiče. Celý tento snímek je dokonalá ukázka toho, jak prohnilý církevní systém tu takovou spoustu let trpíme, ba co víc - podporujeme, což je rozhodně smutné. Dále je dosti zarážející, že ten farář snad ani nepociťuje žádnou vinu, jako by za nic nemohl. Jeho jediným argumentem je to, že se to nikdy nemělo stát. To působí, jako by snad dostal prznící pokyn ze shora, přitom tak činil výhradně ze svého rozhodnutí. A protože mu to tak pěkně procházelo, tak tak činit nepřestával. Církev pochopitelně nestojí o skandál, tak používá veškeré nitky a konexe, aby podobné násilníky chránila. A jak to tak vypadá, není jich málo. Pomalu se z toho stává církevní trend. Znovu se zopakuji, že část viny za utrpení svých dětí je rozhodně i na bedrech rodičů. Pokud své děti dobrovolně uvrhnou do tohoto zfanatizovaného kolotoče a nechají jim dobrovolně vymýt mozek, tak jsou to prostě nezodpovědní kreténi. Kdybych nesoucítil s dětmi, tak by se skoro až chtělo napsat, že si to rodiče zaslouží. Zpracování dokumentu vyloženě neoslňovalo, ale téma je rozhodně velmi silné a ještě více aktuální. Řekněme 3 *. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument už len preto, ako Oliver otvorene o všetkom hovorí. Na jednej strane je to špina, na druhej ho jeho detstvo nasmerovalo presne do týchto sračiek. Cirkev má ešte vyššiu moc, ako v súčasnosti naše médiá.. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Šokující, taková míra pokrytectví a snahy ututlat všechno to v dokumentu zmiňované svinstvo překvapí dokonce i u katolické církve, o jejímž přístupu si nedělám žádné iluze. Snímek si každopádně zaslouží pozornost, ale jak už tu v několika komentářích zaznělo, lepší zpracování by neškodilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Myslim ze hlavni padouch si neuvedomuje,jake psychicke nasledky jeho ciny na svych obetech mely.V dokumentu se z toho vzpovida jen asiatka a beloch.Ostatni obeti jen mlati prazdnou slamu vzteku a nepusti si nas blize k telu.Kamarad mi jednou rikal, jak je hrozne,ze kdyz porazite a zmrzacite nekoho autem,dostanete velmi maly trest (dnes tedy uz se pristupuje take k financni kompenzaci),ale za zneuiti deti jsou extremne vysoke tresty.Tento postoj cirkve je patrny i v tomto dokumentu. Rekl jsem,ze toto zanecha horsi nasledky nez porazeni autem.Osobne je pro ne zahadou jak muze byt pro zeny sahani na kundu a kuzi tak psychicky devastujici,z toho jde az strach. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh katolíckeho pedofila, ktorý si o zneužívaní detí rozpráva, ako keby šlo o nedeľnú chvíľku poézie. Tento chorý človek, ktorému by mali varlata rozmliaždiť kladivom, však nie je najtragickejšou postavou dokumentu. Tou je samotná cirkev, ktorá nie len všetko zatlkáva, ale keď príde niečo na svetlo, ešte takéhoto zvrátenca chráni. Asi sú tam už asi všetci jednej pedofilnej orientácie. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument pro všechny pitomce, co se o vánocích ženou na půlnoční do "svatostánku" firmy, která by si klidně mohla na pokladničku u vchodu, kam jí důvěřivé tety bez špetky zdravého rozumu nahážou dvacetikoruny, nechat vyrýt velkým písmem.: Přispějte na právníky největšího homo a pedofilního klubu na světě. Tak pokud si ještě nejste úplně jisti, jak to v takové Vatikánské cosa nostře skutečně chodí, přijměte místo a sledujte. Desetitisíce obětí a svědků sexuálního obtěžování a násilí páchaného těmito "božími služebníky“ vám ve finále jistě budou vděčni, když si jako my o štědrý večer místo pomateného blábolení v kostele při svíčkách raději doma luxusně heterosexuálně zašukáte. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dokument zpovědi jednoho katolického faráře zneužívajícího děti. Mám k tomu hodně co říct, ale omezím se... V prvé řadě, jak bylo zmíněno i v dokumentu - celibát je výmysl lidí, ne Pána. A protože sexualita patří k lidské přirozenosti, přirovnal bych toto nařízení k nastavené noze - přímo vybízí ke klopýtnutí... V druhé řadě - člověk nebyl stvořen dokonalý, k tomu se z Boží milosti propracováváme. Tudíž bych to nenazval ani tak selháním církve, jako spíš selhání jednotlivců (k čemuž ale nastavenou nohou v mnoha směrech napomáhájí lidské doktríny v dané církvi) Jeden má problém s pudy (sex) druhý s egem (kariéra) třetí s chamtivostí (majetek, peníze) atd. Bůh není násilník, takže dokud si to samí oni jedinci nepřiznají a nepoprosí Pána o pomoc, nechá jim to... V třetí řadě - k filmu - je sice pěkné, že se poškození snaží bojovat za (světskou) spravedlnost. Ale tím, že svou negativní zkušeností zavrhli nejen církev ale i Boha (viz jejich slova) tak neví, že jejich boj je předem prohraný. Protože: Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy. (Efezským 6:12) Zbytek si ponechám pro sebe... Jen ještě podotknu, že nejsem katolik a nechci se tím zastávat tohoto "náboženství" , psal jsem o problému obecně... ()

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama