Reklama

Reklama

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

  • Velká Británie The Song Remains the Same (více)
Trailer

Neskutečný koncert v New Yorku. Kapela, která dala směr rocku a blues. Fronta na koncert nejlepší a nejvlivnější rockové skupiny světa nemá konce. Tento fascinující film natočený na slavných koncertech kapely Led Zeppelin v New Yorku roku 1973 je přesvědčivým důkazem toho, proč je fanoušci milují. Doplňující vystoupení muzikantů, skvělé vizuální sekvence a záběry ze soukromých životů Jimmyho Page, Roberta Planta, Johna Paula Jonese a Johna Bonhama jsou vzácnými přídavky včetně dalších písní. Toto všechno uzavírá koncert v Madison Square Garden, který je dokonalým zážitkem. The Song Remains the Same/Píseň zůstává stejná a stejně tak hudební síla a zasloužené místo skupiny v rockové síni tradic. Na toto všichni fanoušci čekali. (Magic Box)

(více)

Recenze (41)

brit84 

všechny recenze uživatele

Podle mě je hodnocení hudebních filmů či dokumentů celkem ošemetné. Každý má jiný vkus a hodnocení je potom zavádějící. Některé songy od Zeppelinů mám rád, ale tento filmodokument mě příliš nenadchnul. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jasně, našlapanost našlapaná. Co jiného? Zážitek. Co z toho, že je videoklip k Rain songu s Robertem trapný až to praští, když se vám z krásy té hudby klepou kolena? Ne tak hutné a zajímavé jako nový dvoudiskový skvost, ale přesto jedna z cest, jak aspoň nahlédnout do historie a naživo si vychutnat čtyři chlápky, kteří definovali žánr hard rocku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost. Led Zeppelin. Téma na hodinové diskuze, přednášky, disputace a polemiky. Led Zeppelin. Mojí oblíbenci. The Song Remains the Same - povinné, pokud máte rádi Planta, Page, Bonza a Jonese. Prostě kdo má rád Led Zeppelin! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách příšerný dokument. Úplně nejhorší je jeho zpracování. Někdo se snažil být strašně umělecký, avšak postrádal veškerý talent. Není mi příliš blízká ani hudba, kterou se Led Zeppelin prezentují a zazní pouze jedna poslouchatelná píseň. Zdejší hodnocení je tak vysoké, protože tuhle sračku vyhledávají výhradně fanoušci této kapely. Ostatní se na dokument vyserou. Taky bych se na něj vysral, kdyby ho skupinka nadšenců nekatapultovala mezi 300 nejlepších filmů. Za sebe musím dát odpad. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jsem nucen dát tři hvězdy. Led Zeppelin a jejich hudba mi nic neříká, čekal jsem tak alespoň dobře natočený dokument. Jelikož mi ale po proklikání písní, které tvoří 90% materiálu zbyly jen kusé nahrávky chvil mezi koncerty a nic neříkajících úvodních deset minut, nezbývá mi než hodnotit takhle. Alespoň mi to rychle uběhlo a ze dvou hodin bylo deset minut :). ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Zeppelíni z nakrúcania tohto snímku, poznačeného dlhými puazami a ťahanicami, veľmi nadšení neboli, najmenej ich manažér Peter Grant (to je ten stotridsaťkilový obor s orlím nosom a vizážou piráta, ktorého vo filme vidíme o. i. "fuckovať" ostošesť) a s výsledkom sa tiež dvakrát nestotožnili. Dokumentárna časť, najmä záznam z koncertov v Madison Square Garden je ozajstným výstupom po schodoch do neba, všetko ostatné je (nielen) z dnešného pohľadu bizarnou, nesúrodou a neujasnenou mozaikou "rádoby" experimentálnej, no vo výsledku rozpačitej filmárčiny. Platí to aj o sekvenciách zo súkromia členov kapely, snažiacich sa v skratke povedať o každom z nich to, čím boli v civile: Robert so svojou blond anjelskou hrivou a narcistickými gestami zosobňuje akéhosi kríženca stredovekého bájneho rytiera a zároveň ikonického predstaviteľa detí kvetov, šantiaceho so svojimi deťmi v bukolickej krajine. Jimmy Page - najtajomnejší člen kapely, okultista, fetišistický zbožňovateľ mága Alistaira Crowleyho a zberateľ umenia a starožitností vo filme absolvuje o.i. symbolickú cestu na vrchol kopca, kde naňho čaká jeho dvojník vo veku starca. John "Bonzo" Bonham sa predstaví ako farmár, chovateľ dobytka a milovník a zberateľ rýchlych áut a veteránov ( tým všetkým fakt bol - z jeho portrétu však naprosto vypadla Bonzova výbušná povaha, v súkromí tu pôsobí ako vidiecky inštalatér, pre ktorého je najväčší "odväz" zájsť si po práci na pivo). No a na záver tu máme najnenápadnejšieho člena, Johna Paula Jonesa, nielen na pódiu introvertného, domáckeho a papučového tichošlápka, za ktorým boli vždy vidieť a poču skôr výsledky práce, než image, škandály či nejaká ozaj výrazná črta. Škoda, že počas existencie kapely nemali chalani nablízku nejakého "svojho" Scorseseho, ktorý by o nich natočil to, čo nedávno o Rolling Stones. To, že nakoniec dávam Song Remains the Same plný počet, je naprosto neobjektívne hodnotenie doživotného puberťáka, pre ktorého je pohľad na "živých" Zeppelínov tým istým, čo pre Muldera UFO vznášajúce sa na dosah blízko. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo čistě jen o záznam koncertu v MSG v roce 1976, nemělo by to chybu, a bylo by to za 5, ale dojem z toho vystoupení dost hatí ty pro mě dnes naprosto nepochopitelné hrané pasáže, které tu jsou zcela zbytečné a samoúčelné. Beru to tak, že v tý době to asi mělo působit avantgardně či jak (srovnání s Magical Mystery Tour Beatles se nabízí hned), dnes už to působí jen trapně. Geniální hudba nepotřebuje žádné berličky, vystačila by si sama. Vystoupení perfektní. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

úžasný koncert jedenej s najlepších kapiel v dejinách. Láme sa tu koncert s hraným filmom čo sa tak často nevidí. vybrané skladby sa mi do jedného páčia + remastrovaná verzia dvoj DVD je neuveriteľná , nezabudnuteľná. ()

Ombe 

všechny recenze uživatele

Hmm… jako by tohle měli Zepelíni zapotřebí. Jde o splácaninu záznamu koncertu a pár neprosto smysl nedávajících scén, které mají nějak představit jednotlivé členy kapely. Za sebe musím říct, že jsem to vážně chtěl vidět, protože tu hudbu mám fakt rád, ale příště až je budu chtít zase i vidět a ne jen slyšet, tak se podívám na normální záznam z koncertu a nebudu tam mít tu haldu rušivých scén. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Geniálně interpretovaná Stairway To Heaven ( s Pagem a Plantem v životní formě ) opentlená několika dalšími perličkami. Místy ale trochu nudí, proto nedávám plnej kotel. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ty filmové prostřihy celkem ruší, navíc jsem u některých ani nepochopil jejich smysl, ale jsou to Led Zeppelin a těm dát míň než 5* se nedá. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Nesejde na tom, že dokument obsahuje mnohdy prapodivné "snové" sekvence. Nesejde na tom, že celkové zpracování není na mistrovské úrovni, ani na tom, že záběrů ze zákulisí je tu poskrovnu. Tohle je přeci kurva Led Zeppelin, nejlepší rocková kapela na světě! A ano, tohle není úplně objektivní hodnocení. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Velkolepé a naprosto famózní představení rockových titánů v plné, čarovné kráse. Hrůza vůbec pohledět na rychlost prsťíků neprůstřelného Jimmyho " narodil jsem se s kytarou v ruce" Page. Každý člen Zeppelinů je kouzelníkem ve svém oboru a spolu tvoří jednu z nejvlivnějších, nejnepochopitelnějších a vůbec nejlepších rockových skupin historie. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hudba a nasazení legendární birminghamské čtyřky je naprosto geniální. Líbí se mi i skvělé záběry ze zákulisí. Ale koho probůh napadlo dát tam ty hrané výjevy? To je jediná skvrnka na jinak skvělém koncertě ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Do prohlédnutí tohoto snímku jsem Led Zeppelin vnímal jako legendu, která mě minula, ale po té co jsem tento snímek na vesnici, v sále, na plátno o rozměrech 3x3m, s ozvučením zábavové kapely, promítnul starším bigbíťákům, kteří u toho křepčili jako by byli v Madison Square Garden, si mě Cepelíni definitivně získali. V atmosféře jakoby koncertu byly zvláště vizionářské vsuvky úplně o něčem jiném než doma u televize. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

98 % --- [DVD] --- Song Remains The Same vznikl cíleně jako film pro kina. Je to záznam sestříhaný ze tří koncertů z Madison Square Garden roku 1973 (a Zeppelini museli kvůli záměru režiséra nosit na všech třech koncertech stejný hadry, z čehož moc nadšení nebyli), a je to úžasný doklad toho, jak byli Led Zeppelin úžasní v dobách své největší slávy. Přestože Led Zeppelin DVD má určitě mnohem větší vypovídací hodnotu o jejich kariéře jako celku (a obsahuje mimo jiné velmi kvalitní záběry, které nejsou na Song Remains The Same použity), tohle dílo má v sobě nepřekonatelné kouzlo, a i díky němu jsem začal Zeppeliny zbožňovat. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Niet čo dodať. Snáď len to, že Zeppelini urobili výborný krok natočením tohto filmu. Pre ich fanúšikov povinná jazda za nezaplatenie. Najviac ma nadchli filmové pasáže počas pesničiek ako napríklad pri Dazed vylezie týpek až k tomu dedkovi s lampášom, ku ktorému sa táto psychadelická skladba totálne hodí. To platí pre všetky dokrútky, hudba k nim perfektne sadne a pozerať to je Zážitok s veľkým Z. Tiež je tu trochu poodhalené aj zákulisie takéhoto koncertu čo ste možno ešte nemali možnosť vidieť. Songs Remains The Same je proste päťhviezdičkový hudobný film. ()

Reklama

Reklama