Mnohé, čím člověk přispěl k pokroku, se s odstupem let ukazuje jako škodlivé, dnes při postupující devastaci krajiny, ovzduší dokonce jako zhoubné. Vytvořili jsme pohodlný svět, ale i svět umělý, který, aniž si to uvědomujeme, působí zpětně na svého tvůrce. Film režiséra Císařovského z roku 1993 je obrazový esej, zamyšlení nad našimi možnostmi a vinou, kterou většinou odmítáme. (oficiální text distributora)
daEmoNickY
odpad!"Vznika pnuti a jiskreni..." . Tento film je větší výmaz než http://www.csfd.cz/film/6252-eraserhead/ , ale to nezmění nic na tom že autoři tohoto díla jsou mezi prvníma kdo půjde ke zdi až příjde revoluce. ________ Pro Kristovo dobré koleno, ta modlařiny a ezoterické kecy by v pěti minutách udělali i z Obamy Hitlera (já jsem to přežil protože umím přepínat kanály v televizi). _____________ DOPORUCENA CETBA _____________ František Koukolík napsal něco o propagandě a logických klamech http://doiop.com/KoukolProp .(31.8.2009)
Terva
Dokumentarista Josef Císařovský se zamýšlí nad vztahem člověka k přírodě........ Kamera : Martin Benoni. Hudba : Enya ( The Celts, Watermark a Shepherd Moons ),Jan Sahara Hedl a Filip Topol.(9.7.2011)
sator
Je to takové nabádavé leporelo podbarvená hudbou Enyi. Znám lepší dokumenty od Císařovského. Za téma ****(26.8.2009)
Utah
Nadčasový dokument, který výborně vystihuje vztah člověka k přírodě.(4.5.2009)