Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

petero 

všechny recenze uživatele

Je veľmi málo hororov ktoré dokážu zo zabehnutých koľají akoby predpísaných vyvražďovačiek vyjsť čo i len trošku originálnym spôsobom a keď sa už nejaký taký objaví vždy mu niečo dôležité chýba ako napr. atmosféra, režisérska zručnosť alebo poriadna surovosť a tak sa maximálne zmôžu na nepredvídané vyvražďovanie v tom najodvážnejšom zlikvidovaním úplne všetkých. Našťastie STORM WARNING je žánrová lahôdka ktorá sa vyhla týmto neduhom a pritom rešpektujúca pravidlá žánru. Je až prekvapivo dobre natočená s vyšperkovanými mordami kde objektív kamery nemá problém zachytiť najdetailnejšie deformácie ľudského tela. Žiadny teenageri, tentoraz dobrí herci a na výsledku je to hneď poznať. V podstate len dve obete a ich traja terorizujúci vyvrheli spoločnosti do ktorých prstov sa nechtiac dostanú. Po dopozeraní som ostal poriadne prekvapený že tento rejža predtým natočil priemerný VALENTINE. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jo tenhle horor mě fakt hodně bavil. Výbornej exploitation do prdele! Manželský pár terorizován partičkou tří vidláků. Kdo by řekl že hlavní hrdinka bude ochránkyně manžela. Hlavní hrdinka se mi hodně líbila. Herečka Nadia Farès to zahrála velmi dobře. Partička buranů jsou tady vážně odporný, špinaví, hnusný a nechutný. Skvělej konec filmu, pomsta hlavní hrdinky byla vážně dobrá. Atmosféra ve filmu je hustá, depresivní a špinavá. Výborná hudba a skvělý gore. Film jak má bejt. Režisér Jamie Blanks natočil solidní film. Skvělý, napínavý hororový exploitation thriller. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Austrálie – moře, klokani, pohádková pobřeží.. a taky jedna temná noc, která má ještě dlouho do svítání. Režisér Jamie Blanks dal filmového hororu naneštěstí Temnou legendu i Valentine a pak se na čas odmlčel. Zřejmě vědom si předešlých chyb natočil jednohubkový thriller o mladém páru (kdy žezlo zodpovědnosti přebírá jemnější polovina), který se na opuštěném ostrově před bouřkou schová do zdánlivě prázdné barabizny, aby záhy zjistil, že vlastníky jsou nadržení pěstitelé marihuany. Netradiční žánrový přírůstek s náběhem do „soft-porna“ se NAŠTĚSTÍ vyhnul všem náhlým zvratům a relativně i nelogickým rozhodnutím (srdečně děkuju i za absenci všelijakých virů, mutantů i zombie), povedenou rodinku stylizoval do trojice negramotných farmářů (nejsou však pouhými figurkami), kteří vám kdykoliv pomůžou podržet bezmocnou kořist (zvířecí, i tu lidskou). Blanks (věnuje se i kameře, střihu a – čímž tu mimochodem příjemně přesvědčil – i filmové hudbě) navíc slušně buduje atmosféru, teenagery vyměnil za "skutečné" herce (Nadia Fares je dalším zářezem do kategorie vlhkých snů a navíc to vypadá, že je sestrou samotného MacGyvera), poměrně velkou část ponechal psychickému i fyzickému ponižování milenců, a tak ani nevadí, že se tu s originalitou příliš neplýtvá!! Těch kladů tu je přece jenom s ohledem na žánr víc (a to se počítá), proto jdu nakonec do vyšších čísel!! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Storm Warning přináší v rámci žánru další z řady variací na střet dvou skupin lidí – domácích a cizích na půdě jednoho pozemku, mezi nimiž začne od první společné chvíle panovat napětí s hrozbou násilí a smrti. Podobné schéma lze sledovat v celé řadě snímků od tradičních home invasion horrorů / thrillerů, klidně i toho nejbéčkovějšího ražení, až po třeba společensky hlouběji zasazená dramata typu Stínů horkého léta... Storm Warning se však od mnoha filmů s tímto schématem odlišuje tím, že spouštěčem nežádoucí hrozby během střetu se nestávají zvenčí příchozí „vetřelci“, nýbrž slizcí domácí obyvatelé, do jejichž chatrče v jednom ostrovním australském zapadákově zabloudí dva turisté. Úvodní poetický styl střídaný s předtuchou temného přízraku v holé přírodě se mi v prvních 15ti minutách zamlouval hodně, stejně tak efektně pojatý začátek střetu i servírování jednotlivých zvratů. Ani by mi tolik nevadilo, že se film od jisté chvíle začne ubírat nejtradičnější a málo objevnou žánrovou cestou, když na mě po dlouhou dobu svým napětím fungoval. Dlouhodobě se mi jevil jako hodně nepříjemný, ale zároveň sugestivní. V poslední třetině na mě svou extrémní drsností a nepříjemností začal působit až nesnesitelně, včetně místy rozklepané kamery a hlavně šílené kadence neustále sílících blesků ve tmě. V těchto finálních scénách jsem to sledování už moc nedával, až jsem se otráven od extrémně nepříjemných pocitů a místy již pocitově natahovaného děje rozhodl utéct ve své mysli k pozitivnějším myšlenkám. A jelikož si mě tedy v zcela nejvypjatějším ději neudržel film plně při sobě, víc než 3 hvězdičky ani za vše dlouhodobě skvělé nemohu dát. [65%] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Expozice je až trapně matná a sterilní (dozvíme se jen, že hlavní hrdinka je z Francie a tuze jí nevoní zabíjení čehokoli), ale zbytek mě docela posadil na prdel. První hixploitation od původního Texaského masakru, který mě nenudil, fyzicky zhnusil, překvapil a navodil starost o kladné postavy a čirý odpor k záporákům. Stylisticky sice nijak výrazné a občas až moc hrrr (nenechte se předešlou větou zmýlit, Texaský masakr je úplně někde jinde), ale Blanks má film celou dobu pevně v rukou, navozuje uvěřitelný psychický teror a nakonec rozpoutává nápaditou revenge párty, během níž držíte sexy kočičce palce a překvapivě málo se chytáte za hlavu kvůli nelogickému chování postav nebo nepravděpodobným následkům. A když přijde na fyzické násilí, má to grády a požadovaný efekt (dvě scény si budu pamatovat fakt dlouho). Furt jsem si říkal, že se to nakonec nějak shodí a obhájím si průměrný hodnocení, ale ono ne. Malá, nenápadná, sympatická zabíjačka. Horror fans sem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)
  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal v Melbourne (Austrália) od 15. mája do 19. júna 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama