Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Pamatujete na Deweyho Coxe? To byla ta rocková superhvězda ze 70. let, co uchvátila celý svět. Nebo nebyla? Každopádně určitě mohla být. Ve výborné parodii na populární hudební životopisy se v roli sekáče Coxe objeví známý John C. Reilly.  Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil.
Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Apatow naozaj dokaze natocit inteligetne zbuchnute suber zle fekalne komedie. Po pravde, suche, akademicke, zivotopisne hudobne filmy si parodiu zasluzia. Hudobne zivotopisy sa tocia inac, taky B. Tavernier by okolo polnoci o tom vedel niecopovedat. Podstata zivota neskvie v polodokumentarnom zacyhteni celej jeho dlzky a krakych okamzikoch podstaty. Takze vdaka tomu nepochopeniu ma Apatow a spol kopu materialu pre svoj degradujuci obdiv americkej muzike. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dewey Cox skutečným muzikantem, jeho hudbu bych poslouchal nejspíše hodně často. S texty, hudbou a celkově s písněmi si tvůrci dali záležet paradoxně nejvíc. Je to trochu škoda, protože některé fórky nedosáhnou ani na metu průměrnosti a pár scén vyzní do ztracena (připomínky si nechte pro sebe, viděl jsem director's cut), ještěže krom hudby je tu překvapivě obstojný John C. Reilly, kterého bych si v podobné roli předtím představit nedokázal a chytrý humor, díky kterému se u mě Apatow (po 40 let panic) posunul zase trošku výše. Pár vkusných cameo roliček potěšilo, masochistická erotická scéna pobavila a Jenna Fischer okouzlila. Na film s tak nízkým hodnocením jsem se neskutečně bavil a nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $18,317,151Tržby Celosvetovo $20,575,243Tržby za predaj DVD v USA $15,656,853 //počet predaných kusov 801,130║ Zábavný úlet s výborným Johnom C. Reillym, plus k tomu pekné chytľavé pesničky. /60%/ ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem viděl v Director's cutu a je opravdu tvrdý oříšek. Já se celou dobu výtečně bavil. Ale to je tím, že mám rád parodie (a tahle opravdu nemusela jít po kolena do bažin plýtké zábavy, jako jiné dnešní parodie které se tímto probrodí do kategorií B až C), viděl jsem většinu filmů z "vlny hudebních biografií" a osobnosti a období na které se zde naráží mi nejsou neznámé. Občas to bylo až moc "ujeté", ale i tak ty dvě hodinky příjemně utekly. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Když jsem se tenkrát ožral a poblil na koncertě Kelly Family, kde jsem dělal dozor své alternativně nezávislé sestře, myslel jsem si o sobě, že jsem ten největší rockový bouřlivák pod ocelovým nebem. Ale zřejmě jsem příliš předčasně usnul na vavřínech. Kam se seru na Deweyho Coxe! Takoví lidé by měli vyhrávat Týtý a Slavíky namísto slušňáka Karla, který by nezobral drogu ani po čtrnáctidenním žhavení lebky zvaném Budík na Guantanamu. Přiznejme, že tahle komedie jednoznačně leží a padá na panu Reillym, který je dostatečně necharizmatický až odpudivý na to, aby působil jako rockenrollová hvězda světové extratřídy vtipně. Navíc podává naprosto bezchybný herecký výkon a toho čtrnáctiletého retardu s hlasem jako zvon má vepsaného ve tváři a nezvyklá ho ani, když mu zfetovaný bedňák mává čurákem přímo před očima. No, hluchých míst je tu stejně jako vtipů, u kterých bych hýkal, přesto jsem se párkrát od srdce pousmál a u hitovky Rock Hard bych sundal i sako, aby mi nepřekáželo při mém erotickém tanci, ale bohužel jako rocker žádné nevlastním. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Slavní muzikanti z kterých si Dewey Cox děla legraci: Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Charles, David Bowie, Queen, Meatloaf, David Crosby, Jim Morrison, Don McLean, Elvis Presley, The Cars, The Ramones, Nelly, Tim McGraw, Brian Wilson z Beach Boys a Stevie Wonder. (Baffer)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)
  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)

Reklama

Reklama