Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snad první slasher, kde jsem se všemi postavami opravdu sympatizoval. A to se cení! K tomu ještě atraktivní norské prostředí a vynikající atmosféra. Přes tato nesporná pozitiva je film ale strašlivě předvídatelný a konec by k mé plné spokojenosti taky musel být jiný. Takhle je to "jen" něco málo přes 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Většina lidí se shodne na tom, že bylo hodně mrazivé prostředí a skvělá atmosféra. Pro mě moc překvapivý film, to jsem fakticky nečekal. Naprosto neznámí film, o kterém jsem neměl zdání. Ale mohu říct, že velká spokojenost. Opravdu napínavý hororový film od začátku až do konce. Když dostal ty pořádné obrátky, tak se nedal zastavit a já úplně ztuhl. Slasher, tak jak má být. Postupně všechny po jednom, hezky pomalu a ne moc přehánět s krví. To horor zvládl na výbornou... 7/10 = 75% ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to téměř dokonalá kombinace (nijak zvlášť originálního) horroru, komedie a sračky. Chvála masturbace, panoramata, řešení s lepidlem (kdo viděl, ví, co myslím), tajemný hotel, mrazivý smích ze sklepa, spousta okolností vycucaných z prstu... Pointa došla i mně celkem s předstihem, tzn. normálnímu člověku to asi bylo jasné od začátku. Přes některé nedostatky ze svého hodnocení neslevím. Bavila jsem se jako málokdy, přiznávám i trochu toho děsu a hudební doprovod - to je kapitola sama pro sebe. A závěrečné titulky zvedly celý film ještě o třídu výš. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Režie je rozhodně fajn, ale to hlavní co dělá tento film zajímavým, je scénář. Ten díkybohu nejede po zaběhnutém schématu žánru a ač možná tušíte, kdo z party přátel zemře, nikdy si nemůžete být jistí kdy a jak k tomu dojde. Scénář se však postaral i o řadu kliček a do očí bijících nelogičností, které spolu s pomalejším rozjezdem film kazí. 7/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Nakonec jsem dostala jen klasickou vyvražďovačku z hor s vrahounem s krumpáčem. Taky se mi líbí, jak je vždycky někde ve strašidelném domě pokoj se spoustou novinových výstřižků, aby se hrdinové mohli pěkně pohodlně dozvědět, o co jde. A začínám si všímat, že otupělost hlavních postav vůči zjevnému nebezpečí je snad nějaký zvyk těhle norských či jiných severských napínáků. Takže po tom, co objeví sklep plný věcí zabitých turistů a podezřelé výstřižky z novin, se tomu akorát zasmějou. Nikdo z herců mě výrazně nezaujal, leč ani nevadil. Pár scén ale dobrých a vrah se krumpáčem oháněl s chutí, navíc atmosféra (tradičně) velmi dobře zvládnutá. Celkově slabší nadprůměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama