Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Harry (Chris Cooper) je ženatý s Pat (Patricia Clarkson). Harry si najde bokovku Kay (Rachel McAdams) a svěří se o tom příteli z dětství Richardovi (Pierce Brosnan). Richard je svině a OKAMŽITĚ začne kamarádovi z dětství dělat do milenky a jí se to líbí. Harry si myslí, že Pat bez něj nemůže být a než aby se s ní rozešel, tak se rozhodne jí zabít. Mezitím Pat šuká spisovatele, se kterým se miluje, ale odmítá Harryho opustit, protože si myslí, že on bez ní nemůže být. Richard to o nich o obou ví, ale protože šuká Harryho milenku, tak nikomu nic neřekne - naopak je oba podporuje v jejich domněnkách. Harry otráví svýho psa na zkoušku. Harry nachytá Richarda s Pat potom, co mu Pat řekne, že už s ním nechce mrdat. Harry utíká domů a zjistí, že Pat šuká spisovatele. Harry se opět zamiluje do Pat a přestane jí chtít zabít a jde Richardovi za svědka na svatbu s Kay. Ačkoliv zní příběh a zamilovaný čtyřúhelník poměrně komplikovaně, celý film je nefalšovaná a nudná sračka. Dramatický prvky fungujou možná na důchodkyně, který dlouho žily mimo civilizaci, podobně jako prvky komediální. Ve filmu jsou všichni svině a skončí to tak, že to je v pořádku - to je život. Skončí to tak, jak to začalo, jen Harry s Pat mají nového psa a Richard šuká Kay, kterou ukrad Harrymu, kterýmu je to všechno jedno (přestože celej film zfanatizovaně mele o tom, jak je pro něj Kay všechno na světě). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět se nám zde roztáčí kola zahejbání a stará dobrá hra na kdo s kým a v případě chlapců i kam s ním. Nadprůměrnej moment má film prakticky jeden a to když ten krtek spěchá za svou ženuškou, do toho mu vleze nečekaný dýchanek s pánama od zákona a pak ještě stačí udělat osudový juk ze svého okénka, no tak hlavně že je tady mezi náma všude ta láska. Rachel je sice pořád krásná, ale jako blond není až takový tic tac. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě jak herecky, tak fyzicky krásná čtveřice lidí, kteří "žijí" svůj život přesně jak chtějí...Nerada to říkám, ale tu mě Brosnan přímo ohromil, přestože ho nemám ráda...Ale tady byl jak za fešáka, elegána, přítele a milence...a byl v tom bravurní..Jak se poprat s tím, na co jste zvyklý a bojíte se změny? Nechcete nikomu ublížit a hlavně - společensky byste se úplně znemožnili....A to hlavně v této době bylo nepřijatelné..."Bojovat" s láskou pro lásku po svém - tak se zde všichni čtyři rozhodli.Film má pár krásných překvapivých momentů, časově a společensky je to skvěle zakomponované a hlavně to dobové znázornění - je to tak krásné :) Film není extra svižný, pohrává si s napjatými okamžiky a dává prostor na zamyšlení u každého kroku, ke kterému se hlavní postavy odhodlají...Posledních pár minut se dozvíme "moudra", která, leč nechceme třeba nikdy slyšet na hlas, je důležité si je aspoň uvědomit a po chvilce vám dojde, že je to pravdivé a smutné.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od neznámé tvůrkyně přichází atraktivně obsazené partnerské drama, ve kterém se prohospodařilo ledasco. Portrétování manželských svazků tu bylo nesčetněkrát, tady scházel hořce cynický nadhled, nějaká pekelně dravá scéna, myšlenka, pointa. Na seriálovou epizodu možná, nicméně celovečerní podobě chyběla ona jiskra, celé to pak vyznívá jako zdrcnutá bábovka, která by ale zřejmě stejně líp nechutnala. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama