Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Nikdy nebojuj s někým, kdo nemá co ztratit !!" Ve své podstatě dobrý film, který za sebou vleče dvě nejstarší klišé, totiž že lež má krátké nohy a že zhrzená žena rovná se živelná pohroma, vypráví příběh manželů Warnerových, Abby v podání výborné Marii Bello a Neila Gerarda Buttlera, jejichž život inkasuje zásadní ránu v okamžiku, kdy se na scéně objeví chladnokrevný vyděrač, který jim unesl dceru Sophii.. Jediné, co požaduje Tom Ryan s ksichtem Pierce Brosnana je, aby manželé plnili jeho příkazy, které však od počátku mohou jasně vést ke zničení všeho, co po celá léta společného života budovali, nicméně nakonec nic není tak, jak by se mohlo zdát.. Krásná Maria Bello si s tou v pořadí druhou jmenovanou starou pravdou poradila jako obvykle velmi důstojně, navíc na ni se vždy krásně kouká, i díky maličko nablblému a děravému, nikoliv nelogickému, scénáři jalového Williama Morrisseyho zůstává i její herecký výkon poněkud znehodnocen.. Naopak to úsloví o krátkonohé lži symbolicky dohnalo nejen nevěrné egoistické prase Neila Warnera, ale i samotného Gerarda Buttlera, který se ho pokusil věrohodně zahrát, leč zhruba s podobným úspěchem jako svého času Arnold Schwarzenegger ve většině svých rodinných komedií, protože právě v té pozici člověka ztrácejícího půdu pod nohama, kdy se Leonidas Buttler musí ohánět ne pěstmi či kopanci, ale především slovy, se jeho herecká bezradnost objevuje v celé své pravdivé nahotě.. A tak se mi jako největší deviza Klubu vyděračů vedle zdařilého soundtracku Roberta Duncana jeví výborný Pierce "navždy Bond" Brosnan, jehož postava působí nejen nejuvěřitelnějším, ale hlavně v důsledku i nejsympatičtějším dojmem, což jak hádám, měl zřejmě Mike Barker, který však výborně buduje napětí, které ke konci hodně graduje, v úmyslu především.. A to se mu povedlo !! Což je však ruku v ruce s těmi výtkami docela málo, leč stále jde o biják, na který se s klidným svědomím znovu podívám.. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

James Bond - agent 007 - Pierce Brosnan v úlohe podlého vydierača? Stále som si myslel, že je to klamlivá hra a skutočnosť lepšia než sa zdá. Aj bola. Stereotypy jednoducho nepustia. Hrdina, zafixovaný ako kladný, v roli záporáka riskuje fiasko. Je mu ťažké uveriť. Vlastne som neveril ani Gerardovi Butlerovi a Marii Bello, že sú manželia. Príbeh bol vykonštruovaný a umelý, rádoby prekvapivá pointa ho zabila. Taká malá zatuchnutá story o nevere z toho nakoniec vzišla. To bolo všetko? Určite sa z námetu dalo vytrieskať viac, možno s presvedčivejšími hercami ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skotský fešák Gerard Butler, pohledná a herecky také velmi schopná Maria Bello proti Jamesu Bondovi, kterého Leonidas musel něčím hodně nasrat a proto mu teď cuchá nervy a způsobuje mu a jeho ženě trýznivé chvíle:) Klub vyděračů přináší solidní thriller, který však zpracováním ničím nevybočuje z průměru. I když, závěrečný dvojitý zvrat stál opravdu za to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leonidas zmlátí na hromadu tisícovky Peršanů a tady se nechá terorizovat prošedivělým Brosnanem s vizáží strejdy z lázeňské kolonády? Konec přinese zajímavé rozuzlení, ale tu stupidní cestu k němu již bohužel nenapraví. Jakmile Butler odloží štít s kopím, schová pod oděv své vysportované těé - lo a má předvést nějaké herectví, přichází bezradnost. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené zpracování zajímavého námětu se skvělým obsazením hlavních rolí. Pro "007" P.Brosnana mám velikou slabost a jeho herecký um je zde pro oko a sluch opravdu povznášející! Věřím ,že ztvárnění kýmkoliv jiným, by tomuto filmu velmi ubralo na výsledném hodnocení. O Marii Bello se dá víceméně napsat to samé. Své role se ujala bravůrně a s vnitřním přesvědčením , které na Vás pryští v každém záběru. K 100% hodnocení chybělo už velmi málo a sice dokreslující hudba a vyvarování se několika scénaristickým úkrokům z cesty. 90%! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)
  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)

Reklama

Reklama