Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost nadsazená a přemrštěně vyobrazená realita světa teenagerů ,která zkrátka nejde brát vážně. Na druhou stranu to dění ve filmu-šlapání,násilí a drogy,je dost alarmující a člověk se po shlédnutí musí ptát sám sebe,jestli k tomu naše generace nesměřují. Ale jaký si to vychováš,takový to máš :))Když pominu to, příšernou hudbu a hroznou angličtinu, ze které mi krvácely uši ,dívat se na to dalo.Ale řekla bych,že se nám tu někdo snažil jet v americkém stylu a to se moc nepovedlo.O “hercích“ nemluvě ,byli na facku..2* nedám jen kvůli silnému konci a snaze režiséra diváku něco sdělit. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Britská verze 'Kids', která je stejně drsná jako originál, navíc podpořená výtečnou hudbou (Dizzee Rascal, The Streets, Lethal Bizzle, Sway, Roots Manuva, Mitchell Brothers), fanouškům takovýchto 'real-life' příběhu a této hudby se to bude určitě líbit na minimálně tři hvězdičky, u ostatních si tím nejsem tak jistý. ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Fíha. Tak to je pro mě silné kafe. Neskutečná realita, nedivil bych se kdyby to bylo přikrášlené minimálně. Ta brutalita, to násilí, 15leté dě*ky...film parádně natočen, skvělý scénář a kupodivu, ač hip-hop nesnáším, i dobrá hudba. Ještě teď mi leze mráz po zádech, když si vybavím konec, který byl sice očekávaný, leč stále strašný. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Mno, snažila jsem se seč mohla, abych se dodívala, což se povedlo. Jinak je to drsný film, kde je spousta násilí, sprostých slov, sexu a tak, což mi nevadí, ale tady je to jaksi samoúčelné. K vytvoření atmosféry? Každopádně druhý díl je lepší, takže stojí za to Kidulthood vidět, neb Adulthood na něj bezprostředně navazuje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na správne ohodnotenie KIDULTHOODu, UK verzie KIDS (1995), na ktorú ma navnadil HARRY BROWN (2009), som si pre istotu dal na čas až po zhliadnutí ADULTHOODu, ktorý ho výborne dopĺňa a tak sa hodnotenie priklonilo k tomu lepšiemu. Tento film sa oplatí pozrieť. Na rozdiel od Kids sa tu následky činov tých horších, dotknú aj tých lepších, i keď aj tí lepší sa musia správať arogantne aby dokázali prežiť. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)
  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)

Reklama

Reklama