Reklama

Reklama

Ztracený poklad templářských rytířů

  • Dánsko Tempelriddernes skat (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ztracený poklad templářských rytířů je dobrodružný detektivní příběh odehrávající se na Dánském ostrově Bornholm. Čtyři děti se zapletou do záhady kolem kostelů, tajného bratrstva, templářských rytířů a legendárního pokladu. Každé prázdniny jezdí dvanáctiletá Katrine a její dědeček na ostrov Bornholm. Během let zde Katrine našla dobrého přítele v knězi Johannesovi a seznámila se také s městským klukem Mathiasem, s místním chlapcem Nisem a s jeho malou sestrou, osmiletou Fie. Letošní rok se však od těch předešlých liší. Nis se v jedné knize dočetl, že kostely na Bornholmu nebyly postaveny jako obranné štíty, jak se vždy myslelo, ale že je postavili templářští rytíři kolem roku 1100. A pokud se člověk správně podívá, může ve spojení jejich půdorysů odhalit mapu pokladu. Mapu, která by mohla odhalit, kde byl ukryt tajemný poklad templářských rytířů, který není k nalezení už 700 let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Snad touha zpřístupnit dobrodružství Indiana Jonese z Dobyvatelů ztracené archy mladšímu publiku vedla dánské filmaře ke svéráznému "remaku" tohoto snímku. Ten nápad mi přijde absurdní, vždyť právě jako malé škvrně jsem Dobyvatele miloval snad nejvíce ze všech filmů. Parta věkem mi blízkých by mi tedy bližší nebyla - ani tehdy, ani teď, a to jsem se Jonesovi značně vzdálil. Indiana Jones měl totiž klobouk a bič a byla s ním sranda, prostě hrdina každým coulem. Sice mi tenkrát nebylo jasné, proč s sebou tahá tu ženskou, nicméně jsem to překousl... Ale budiž, kladní výrostci se tedy týmovou prací přeci jen vyšplhají někam ke kolenům pána s kloboukem a na ostrově Bornholm, zjevně pod vlivem nízkého rozpočtu, objeví, co je jim souzeno. Budiž to všechno posouzeno a poněkud odsouzeno. Slabé **. ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

"Nechovaj sa ku mne ako ku dieťaťu, veď mi už je 13!" Film určený akurát tak pre deti, na pozretie v skorších nedeľňajších hodinách. Nič čo sa udialo v tomto filme sa nedá brať vážne. Partička mladých pátračov, ktorá hľadá poklad hovorí samo za seba. Navyše neznášam filmy, kde hlavné postavy tvoria detský herci. Nenapadá ma nič začo by som dal aspoň 1*. ()

Reklama

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým příznivcem filmů ze Skandinávie a především z Dánska a Švédska, proto jsem byl zvědav na tento film a věru jsem nebyl ani trochu zklamán! Po dvou letech od jeho shlédnutí jsem si loni zajel na dánský ostrov Bornholm a navštívil místa, kde se příběh odehrával, jmenovitě kostel v Osterlarsu, přístav v Alinge, hrad Hammerhus a bavil jsem se s místními lidmi o filmu a všichni ho znali, uvedl jsem ho totiž jako důvod, když se mne ptali, co mne přivedlo z Čech na jejich ostrov. Ve filmu hrají sympatičtí herci, příběh je napínavý a nepostrádá nic, co má chybět dobrému filmu pro děti, o tom jsem se přesvědčil u každého komu jsem film půjčil, sklidil jen pochvalné kritiky dětí, takže myslím, že mých 5 hvězdiček u tohoto filmu je na místě, já sám jsem se k filmu již pětkrát vrátil, abych ho znovu zhlédl, zrovna jako jeho další pokračování. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé,bylo mi 8 let a bylo to v kině.Tehdy to na mě působilo jako zcela báječná dobrodružná podívaná.Po čase člověk ale stárne a mění názory.Dnes to,i stále díky starým vzpomínkám a přesto že jsem to viděl znova,hodnotím mírně.V realitě by ty děti hned zastřelili ale co,vzpomínky jsou vzpomínky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1118 odišlo niekoľko francúzskych rytierov do Jeruzalema. Založili tam rád Templárskych rytierov. Po čase sa vrátili späť do svojej vlasti. Z templárov sa stal najbohatší a najmocnejší rád v Európe. Až do chvíle kedy sa francúzsky kráľ rozhodol, že získa ich majetky a poklady. Ja som sa spolu so štyrmi dánskymi sopliakmi vybral hľadať bájny "Stratený poklad templárskych rytierov" na ostrov Bornholm. Pozrel som si dánsky detský dobrodružný snímok "Tempelriddernes skat". ** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Kasper Barfoed získal od nizozemského Cinekidu Cenu diváků. (Terva)
  • Natáčelo se na dánském ostrově Bornholm, ve městě Dragør jižně od Kodaně a ve filmových studiích v Kodani. (Cheeker)
  • Představenstvo dánského filmového festivalu Robert udělilo Thomasu Dygovi cenu za nejlepší speciální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama