Reklama

Reklama

Ztracený poklad templářských rytířů

  • Dánsko Tempelriddernes skat (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ztracený poklad templářských rytířů je dobrodružný detektivní příběh odehrávající se na Dánském ostrově Bornholm. Čtyři děti se zapletou do záhady kolem kostelů, tajného bratrstva, templářských rytířů a legendárního pokladu. Každé prázdniny jezdí dvanáctiletá Katrine a její dědeček na ostrov Bornholm. Během let zde Katrine našla dobrého přítele v knězi Johannesovi a seznámila se také s městským klukem Mathiasem, s místním chlapcem Nisem a s jeho malou sestrou, osmiletou Fie. Letošní rok se však od těch předešlých liší. Nis se v jedné knize dočetl, že kostely na Bornholmu nebyly postaveny jako obranné štíty, jak se vždy myslelo, ale že je postavili templářští rytíři kolem roku 1100. A pokud se člověk správně podívá, může ve spojení jejich půdorysů odhalit mapu pokladu. Mapu, která by mohla odhalit, kde byl ukryt tajemný poklad templářských rytířů, který není k nalezení už 700 let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Pro dospelyho to pochopitelne neni, ten bude u Ztracenyho pokladu krivit ksixht od samyho pocatku, ale deti (to jsou takovy ty mrchy, co jsou tady schopny zadrit vrazdu, kradou jachty, umej toho vic jak Superman a nakonec vysechny vyklepnou) se asi bavit budou. Dite nejsem, takze jsem se nebavil :o( ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

"Nechovaj sa ku mne ako ku dieťaťu, veď mi už je 13!" Film určený akurát tak pre deti, na pozretie v skorších nedeľňajších hodinách. Nič čo sa udialo v tomto filme sa nedá brať vážne. Partička mladých pátračov, ktorá hľadá poklad hovorí samo za seba. Navyše neznášam filmy, kde hlavné postavy tvoria detský herci. Nenapadá ma nič začo by som dal aspoň 1*. ()

Reklama

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Další mysteriozní film pro děti školního věku a proto,že jsem k filmu přišel pozdě,už mě nedokázal nadchnout do plna.Když se však zamyslím,jako vrchol stupidity,bych snímek nepovažoval,dobrá půl hodinka filmu dokázala dobře upoutat,co se začátku a konce týče,trapná slabota.Jednodušše proměnlivý film,kde nevíte co a jak s tímto dílem provést a mezi jakou skupinu to zařadit,já řadím mezi lehce nad průměrné,zkrátka ji nemůžu pomoci,já mysteriozní filmy zbožnuju,toto v sobě malou jiskřičku tohoto žánru mělo,na některých věcech by ve dvojce zapracovat měly,když však vidím hodcení,asi to ve dvojce nezlepšily.+žánr,prostředí,chvíly naplno bavilo -obsazení,konečná zápletka s rytíři,asi těžko by našly dvanáctileté děti to co nenašly nikdo ostatní během těch sedmiset let ++-=60% obyčejný film,který shlédnete jednou a dost... ()

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Příběh docela povedený, ale hodně přitažený za vlasy. Samozřejmě nebudu zde film hanit, protože dívat se na to dalo. Pokud by se obměnilo herecké složení, tak by mohl dostat možná i 4*, ale když záhadu, co dospělí a staří oběvují 700 let vyřeší malé děti. To už je moc. Když se řekne Templář, všichni si vybaví rytíře a poklad. Proto každý poklad hledá. Hledají ho i děti, ale aby záhadu odhalili za tak krátkou chvilku a tak jednoduše, jako by měli vše již několik let zažité. Pro mě to byla spíš pohádka, na kterou jsem se rád podíval, ale víckrát ji vidět nemusím. Radši se podívám na dokument o Templářích, kde vše budou bádat dospělí lidé a bádat budou stejně marně. Asi by měli zajít a zeptat se svých malých dětí, ty jim to určitě vše vysvětlí. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Před nějakými čtyřmi lety jsem četl o bornholmských kostelech knihu. Když se před dvěma lety objevil film, který se tímto tématem zabývá, hodně jsem se na něho těšil, i když mě poněkud odrazovalo nízké hodnocení zde na ČSFD. Ten film vůbec není špatný, i když je scénář hodně průhledný. Přestože se zde děti dopouštějí několika zločinů (jmenovitě nezákonné vniknutí), rozhodně bych jej považoval za vcelku dobrý dětský film. Pomineme-li samotný děj, charaktery dětí jsou rozepsané vcelku dobře, nejlepší mi přišla ta malá sestřička. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Kasper Barfoed získal od nizozemského Cinekidu Cenu diváků. (Terva)
  • Představenstvo dánského filmového festivalu Robert udělilo Thomasu Dygovi cenu za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Natáčelo se na dánském ostrově Bornholm, ve městě Dragør jižně od Kodaně a ve filmových studiích v Kodani. (Cheeker)

Reklama

Reklama